Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

SÖYLESENE VALİM ADALETİ KİM VURDU!

22 Nisan 2022 - 16:06 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 - 02:46


"Bir devletin dini olmaz" demiş Hz. Ömer. Adaletin olmadığı yerde din olmaz, vicdan olmaz, ahlak olmaz, eşitlik olmaz, ibadet olmaz, barış olmaz... 

Evet Sn. Valim;

Adaletin olmadığı yerde, mevsimler bile terse döner... Tıpkı Şanlıurfa'da olduğu gibi, hasat mevsimi hazan mevsimine döner işte. Bereketi kaçar toprağın, mahsülün. Bereketini kendi ceplerine kaçıranlar, koskocaman bir yokluk bırakır mazlumun sofrasına. Hırsızlar, rantçılar, ihale avcıları, aç çiyanlar, sapkınlar, nepotistler, ırkçılar ve Şanlıurfa'da bir avuç isotçu ham yapar güçsüzü. Denizi olmayan yerde çiftçim, esnafım, köylüm, gencim, emeklim küçük balık olur doymak bilmeyen midelerine Sn. Valim... 

Adalet olmazsa Sn. Valim; zaman zülme doğru akar... Açlık, haksızlık, hukuksuzluk, yoksulluk, hastalık, intihar, kan davaları, iflaslar olur bu memlekette. Ve bizler, bir zaman sonra yaşadığımız sandığımız yerde kefensiz birer ölü misali yaşıyor taklidiyle yürür gideriz bilinmeze. 

Daha önceki makalelerimde defayeten dile getirdim. Devlet, babadır halkına... Adalet olmazsa, evlat ölür! Çocuksuz, ocaksız kalır devlet. 

Ülkemde devletin en başı, Başkan (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan'dır ve onun Şanlıurfa'daki temsilcisi Abdullah Erin, yani sizsiniz Valim. Şimdi size birkaç misal verip, sormak isterim:

Hakikaten Sn. Valim; Şanlıurfa'da adalet-i kim vurdu? Nereye kaçırdılar adaletin eşitlik, bereket, kardeşlik, hukuk adlı çocuklarını? 

TMO'DA VURGUN BİTMİYOR VALİM! 

Sn. Valim; kamuoyunda 50 milyon vurgun olduğu iddiaları ile soruşturma açılan ve fakat tutuklanan 29 kişinin serbest kalıp, kimsenin hesap ödemediği TMO skandalı sonrası, yeni bir TMO skandalını yazmamın bir anlamı olacak mı, bilmiyorum. Ben yine de bu şehrin kötü çocuğu olarak anlatmaya çalışayım. Siz yine de anlattığım için bana kızın, olur mu?

Sn. Valim;

Malum, pandemi süreci küresel bir ekonomik krizi beraberinde getirdi. Bu krize ABD-Rusya çekişmesinin yarattığı petrol ve doğalgaz üzerinden döviz oyunları ülkemizde de ciddi şekilde hissedilmeye, paralel olarak bu krizlerin getirdiği hayat pahalılığı altında eilmekteyiz.
Tarım ve Orman Bakanlığı, arpa fiyatlarının serbest piyasada 5.50 lira (Beş lira elli kuruş) olması karşısında hayvancılıkla uğraşan köylümüzün yükünü almak için, TMO üzerinden kilosunu 2.230 lira olarak belirledi. (İki lira ikiyüz otuz kuruş) 
Bu kapsamda TMO köylümüze 1 büyükbaş hayvan için aylık 150 kg, küçükbaş hayvan için 30 kilogramı bu fiyatlardan vermek zorunda. Tabi ki bu kotalar resmi küpeleri olan hayvan besleyicilerine uygulanmalı şartıyla. Yani bu arpayı bu fiyattan almak için resmi küpeli, kayıtlı hayvanın olacak.

Oysa, Şanlıurfa TMO'da gerçekte hayvanı olmayıp resmiyette küpeli hayvan varmış gibi yapan 5 firma yüzlerce ton arpayı alırken (Mersin Limanından)  ki muhtemelen sirbest piyasada 5.50 liraya satıyorken, gerçek hayvan sahiplerine ise belirlenen kotanın çok altında satış yapılmaktadır.

Örneğin: Arif Kara adlı vatandaşın 800 küçükbaş hayvanı var ve bu durumda aylık 800 * 30 = 24.000 KG arpa alması gerekirken TMO'da kendisine sadece 5.000 KG arpa veriliyor.
Arif Kara hakettiğini alamazken, 63 ADA 58 plakalı kamyonet, personel aracının dahi giremediği kapıdan içeri alınmak sureti ile ve de kantara girmeden tonlarca arpayı alıp çıkmaktadır. Tarih: 02/04/2022

Örneğin: Cuma Kurtboğan'ın 550 küçükbaş hayvanı var. Bu durumda 550 *30 = 16.500 Kg Arpa alması gerekirken, kendisine sadece 3.000 Kg arpa veriliyor. 

Sadece Arif Kara ve Cuma Kurtboğan'dan kısılarak aslında hayvanı olmayan firmalara verilen arpa ton sayısı: 32.500! Yani tonlarca arpa resmen rant çarkında öğütülüyor.

İşte, gerçek hayvan besleyicileri hakettikleri alamazken, hayvanı olmayan ama resmiyette küpe göstererek haksız kazanç elde ediyorlar. 6 büyük firmanın adları bizde mevcuttur Sn. Valim. Arzu ederseniz tarafınıza iletebiliriz.

Not: Bu firmalara dair satışın yapıldığının belgesi elde mevcuttur.

Sn. Valim; yaklaşık bir ay önce bu yönde gelen şikayetler üzerine TMO Genel Müdürlüğü personel görevlendirmek sureti ile adı geçen firmaların sözde var olan hayvanlarının ahırlarda olmadığını tespit ettiği halde satışlar devam etmektedir.
Ve bu tutanak Şanlıurfa TMO'da mevcuttur.

Şimdi soru şu Sn. Valim; 

Binlerce çiftçinin rant çarkının dişilileri arasında öğütülmesine dur duyecek ADALET nerede? Kim, kimler kaçırdı bizim yaşama sevincimizin tek dayanağı olan güzel yürekli, sırma saçlı adaletimizi?

Sahi, haberin var mı Sn. Valim; binbir zorlukla hibe aldığınız okul yapımlarında temeller çürüyor, kolonlar yetersiz. Adalet dediğiniz hiç mi acımıyor o çocuklarımıza? 

Adalet eğitimi rant yuvasına dönüştürenlerin yuvalarında papatya çiçeği mi yani? 

Sn. Valim;

Muhtemelen çarkına çomak soktuğum bir kansızın şikayeti üzerine, günlerdir maaliye soruşturması kapsamında maaliye müfettişlerinin sorularını cevaplıyorum.
Maaliye müfettişi dünkü sohbetimizde sevgili eşime:

-2019 yılında 90 liraya ayakkabı almışsınız. Bunu açıklar mısınız? Diye sorarken. Yani ben ve benim gibilere, eşlerine, evlatlarına 90 liralık ayakkabıyı laik görmeyen adalet ne zaman var oldu?

Ben ve eşim 90 liralık ayakkabı için sorgulanırken yüz binlerce ton arpayı cukka edenlerden hesap soracak adaleti kim öldürdü?

Ekrem Arpak'ın evine aldığı yarım kg zeytinin fişini kabul etmeyen maaliye müfettişinin adaleti acep OSB'den 25-30 bin lira arasında abonelik ücreti alan sözde gazetecileri neden araştımadı Sn. Valim?

ADALET EYYÜP NEBİ TOKİ EVLERİNDE SABIR MI ÇEKİYOR Sn. VALİM?

Sn. Valim; 

Ekrem Arpak'ı annesinin taziyesinde kelepçeleyen adalet, Toki evleri vurgunlarına neden uğramadı?
O evlere dair neden soruşturma açılmadı?

Yoksa diyorum, adalet Eyyüp Nebi'de aklansın diye operasyon yapılan SABIR EVLERİ'nde tatile mi gitti?

10 TON MALZEME UÇTU MU?

Sn. Valim;

En ufak eleştirimde ofisime baskın yaptıran adalet acaba Akçakale'de hurda diye 10 milyona satıldığı ve devlete ödenmediği iddia edilen eski mülteci kampı araç gereçlerinin peşine düştü mü?

Adalet, devletin vidanjörü ile sigara ve silah kaçakçılığı yapan siyasi yakınkarını görünce neden dilsiz şeytana döner? 

Yoksa Adalet: Irka, dile, renge, makama göre şekil mi değiştiriyor Sn. Valim?

Evren Snayi Sitesinde parsel parsel satıldığı iddia edilen araziler, 4 erkek bir kadınla bekar evinde çirkef ilişki kurduğu ve hukuksuzca kendi birliğinin taşeronluğunu üstlendiği, yavuklusuna kredi çektirdiği ayyuka çıkan STK Başkanı ile adalet ikiz kardeşte benim haberim mi yok Sn. Valim?

Konu Ekrem Arpak olunca; suç duyurularıyla acımasız yüzünü gösteren ve bazı yargı mensuplarının şikayet eden kişinin makamına göre ceza yağdırmasına vesile olan adalet, acaba eski cezavinin orda imar projesi ile 40 milyon vurgun yapan STK Başkanının amcası oğlu mu?

Konu masum, mazlum, kimsezi bir isme kansızların, yalakaların, ispiyoncuların attığı iftira olunca analarını ağlatan adalet acaba Şanlıurfa'yı ayağa kaldıran ucube petrol imarı projesinin sahipleriyle partidaş mı yoksa?

800 lonca ne kadardır?

O zaman 40 lonca için iyi bir at satın alınabileceğine göre yaklaşık 20 iyi at alınabilecek kadar değerli bir mebladır.

Birgün marangoz kiliseye gider. Rahibin, Frankfurt'ta giden tüccarın 800 lonca kaybettiğini ve bulanın 100 lonca ile ödüllendirileceğini duyurur.

Bunun üzerine marangoz parayı getirir ve Rahibe teslim eder. Tüccar gelir, çantayı alır ama söz verdiği 100 loncayı vermez. Onun yerine 5 lonca uzatır. Marangoz tüccara sözünde durması gerektiğini hatırlatır...

Aç gözlü tüccar, vaat edilen 100 loncayı vermemek için cüzdanında 800 değil, 900 lonca olduğunu. Marangozun 100 loncasını çaldığını iddia eder. Rahip, marangozu iyi tanıdığını ve böyle bir şey yapmayacağını söylese de tüccar sözünde durmayınca mahkemeye giderler.

Hakim süreci başlatır. Tüccara İncil'e elini koyarak 900 lonca kaybettiğine dair yemin etmesini söyler. Tüccar teredütsüz denileni yapar ve yemin eder. Hakim bu kez marangoza İncil'e elini koyarak 800 lonca bulduğu üzerine yemin etmesini söyler. Tüccarda tereddütsüz şekilde denileni yapar. Bunun üzerine hakim kararını açıklar.

Tüccar 900 lira kaybetmiş, marangoz 800 lira bulmuştur. Bu durumda tüccar kayıp 900 lirasını aramaya, sahipsiz 800 lirada marangozda kalmaya devam edecektir.
Fakir bir marangozun haklarını gaspeden cimri tüccar adil bir hakim tarafından cezalandırılmış ve bu olay tarihe geçmiştir.

Adalet topaldır, ağır yürür fakat gideceği yere mutlaka varır Sn. Valim...
Şimdi, sözde Ankara tanıtım günlerinden, ihalelerden tanıtım ücreti, komisyon; OSB ve diğer STK'lardan abonelik adı altında tonlarca para kazanan eski FETÖ Örgütü resmi gazete temsilcileri bu şehirde gazeteci diye hala belediyelerden abonelik alıyorlarsa Sn. Valim; OSB, STK ve diğer kurumlardan annemin ak sütü gibi hakettiğim loncalarımı kim verecek?

Loncalarımı versinler Sn. Valim zira hırsızların, rant şebekelerinin, nepotist bazı siyasilerin, kaçakçıların, vurguncuların sofralarımızdan, alınterlerimizden, yüreklerimizden,
LONCALARIMI VER Sn. VALİM!

Bir tüccar 800 lonca kaybeder ( eski para birimi) Yoldan geçen marangoz da tesadüfen bu tüccarın çantasını bulur Sn. Valim.

Marangoz cüzdanı bulduğunu kimseye söylemez ve bu kadar çok para kaybının farkedilmesinin mümkün olmadığını değerlendirir, sahibinin bu parayı alacağını düşünür.. ceplerimizden, rızkımızdan çaldıkları loncalar yüzünden gayrı nefes alamaz olduk, haksız mıyım Sn. Valim?

Anladım Sn. Valim, 

Adaletin gücü bana yetiyor, bize... Sıkıntı değil Valim. Elbette adaletini yitirmiş adaletle başetmesini de biliriz lakin memleketimde devlet sensin. Adalet sen. İşte ona üzülürüm, hepsi bu. 

Hürmetle...


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.