Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

URFA'NIN ÖZEL'İ KİM OLACAK!

05 Kasım 2023 - 20:52 - Güncelleme: 05 Kasım 2023 - 21:58

Malum CuMalum Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı partinin değişim isteyen kanadının zaferiyle sonuçlandı ve Özgür Özel partinin yeni Genel Başkanı seçildi. 

PEKİ KILIÇDAROĞLU'NUN KAYBETMESİ NE ANLAMA GELİYOR? 

Kılıçdaroğlu, 13 yıldır yürüttüğü, Ak Parti ve Erdoğan'a karşı girdiği tüm seçimleri kaybettikten sonra bu kez genel başkanlığa, kurultay yenilgisiyle veda etti.

Genel başkanlık seçiminin sonuçları, delegelerin “travma” olarak nitelendirilen Mayıs seçimlerindeki yenilginin faturasını Kılıçdaroğlu’na kestiğini de ortaya koydu tamam ama işin aslı Kılıçdaroğlu değişime yenildi. 

URFA'NIN ÖZEL'İ KİM OLUR? 

Gerçek şu ki kısa veya uzun soluklu tüm siyasi süreçler zamanla seçmen ve toplum nezdinde yenilenme ihtiyacı yaratmıştır. Hele de Şanlıurfa siyaseti gibi lokal siyasetinde istikrarı yakalayamamış bilakis sürekli geri geri giden şehirlerde değişim beklentisi bugün olduğu gibi zirve yapar. 

Cehaletten, feodaliteden, yalandan, iftiradan beslenen;  yüzünü yabancı siyasilerin çobanlığına vermiş ve rantın, tefeciliğin, yetersizliğin, iş takipçiliğinin, torpilin, nepotizmin koyu karanlığında kör topal ilerleyen Urfa siyaseti kendi içinde yeni Özel arayışına girmiştir... 


HALK İÇİN Mİ HALKA RAĞMEN Mİ? 

Yaklaşan yerel seçimler Şanlıurfa seçmeninde artık yolsuzluğun olmadığı bir yerel yönetimler beklentisine sokmuş ve bu bir nevi arınma sürecini başlatacak lider arayışına itmiştir. Burada mesele geçmiş seçimlerde sayısız kez hata yapan Ak Parti Genel Merkezinin takınacağı tavır olacaktır. 

Ak Parti genel merkezi Şanlıurfa halkının ve seçmeninin değişim beklentisi ve istediğini mi  yoksa onlara rağmen kendi ismini mi dayayacak bekleyip göreceğiz ama bir gerçek var ki Şanlıurfa Ak Parti hatta genel seçmeni kendi Özgür Özel'ini arıyor... 

Gerçi arıyor demek ne kadar doğru olur bilmiyorum zira seçmenin ezici çoğunluğu aslında kendi Özgür Özel'ini belirlemiş durumda... 

Siz bakmayın İBAN yani tamamen duygusal nedenlere bağlı yapay anketlere çünkü Şanlıurfa siyasi gündemindeki değişim beklentisinin zirve isminin M. Kasım Gülpınar olduğu ortada. 

Gülpınar'a dair umut ve beklenti sadece yerel seçim sürecine dayanmıyor. Gülpınar'ın yetkili ve etkili olduğu bir kabine, MYK üyeli süreçlerinin sadece Şanlıurfa değil bölge ve ülke siyasetinde olumlu yanısayacağı inancı çoktandır vardı zaten.  

Özellikle genç iş adamlarının, akademisyen ve gençliğin Gülpınar'ın BŞ Belediye Başkanı olmasını istediği ciddi tüm anketlere yansımış durumda. 

Türkiye'de "Milletvekilliğini istemiyorum!" Diyerek neredeyse bir ilki gerçekleştiren, bugüne kadar hakettiği halde algı operasyonları, tezviratlar, yabancı ağabey hayranlığı ve birçok art niyetli nedenlerle hak ettiği bakanlığı, genel başkan vekilliğini dahi diline doyamayan Sn. Gülpınar'ın bu süreçte şehirde oluşan ve kendisine yönelik baskıya dönüşen teveccühe nasıl cevap vereceğini merak etmekle beraber bu kez karşı koyamayacağı ve koymaması gerektiğine inananlardanım. 

Kısacası Şanlıurfa lokalde değişim istiyor ve Şanlıurfa siyasi değişim isteğinin sembol ismi yani Özgür Özel'i Mehmet Kasım Gülpınar'dır. 

Halk için aday ise Sn. Gülpınar, halka rağmen aday ise bu seçim Ak Parti için tahmin edemeyecekleri kadar zor geçecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.