Helin Arpak

Helin Arpak

Helin Arpak

ZORLUKLARLA NASIL BAŞA ÇIKIYORUM?

26 Ekim 2022 - 11:30

Herkese merhaba
Siteye uzun zamandır yazamadım. Çünkü okulum çok yoğundu ve hala yoğun aslında. Ama artık sizlerle kavuşmanın vakti gelmişti. 

Ben bir psikolog değilim elbette ama içinizden biriyim. O yüzden sizlerle zorluklarla başa çıkma yöntemlerimi anlatmak istiyorum. Hadi gelin başlayalım! Umarım sizlere de faydası olur.

 İlk olarak üzüntümüzü yaşamalı ve biraz ara vermeliyiz bence. Duygularımızı asla ama asla engellememeliyiz. İyi hissediyor gibi davranmamalıyız. Ben böyle zamanlarda sevdiğim şarkıları açıp sıcak sütlü kahvemi içmeyi çok severim. Böylece biraz ara verip kafamı dinlemiş olurum. Düşünmeye biraz mola! Daha sonra nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar veririm. Bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim ? Elimden gelenin en iyisi bu mu gibi sorular sorarım kendime. Tabiki kendi kendime işin içinden çıkamıyorsam çok güvendiğim ve sevdiğim insanların da fikrini alırım. Onların görüşlerini de dinlerim. Kendimi konuşarak yeterince iyi anlatamadıysam biraz yazı yazarım. Gerçekten iyi gelir.

Evde saatlerce kalıp  konuyu gereksiz yere düşünmeyi pek önermem. Güneş ışığı almanın ne kadar önemli olduğunu doktorlar üstüne basa basa söylüyor. Sizin için çok zorsa evinizin yakınındaki bir parka gitmeniz bile yeterli olur. Diğer tavsiyem de doğanın eşsiz döngüsünün tadını çıkarın. Ağaçları gökyüzünü evreni gözlemleyin. Bu kadar güzelliği fark edince insan olumsuza odaklanamıyor zaten. Elbette bir doktor yardımı da alabilirsiniz buna da ihtiyacınız olabilir. O konular sizin ve kalbinizin bileceği iş. Yeter ki kimse ne der diye endişelenmeyin. Bu sizin hayatınız. Ve son olarak uykuma ve yemek yememe dikkat ederim. Bedenimiz bizim en değerli varlığımız. Uykusuzluk ve yeterli beslenmeme bizi yorgun ve depresif hissettirir. Sorunlar gözümüzde gittikçe büyüyebilir. Dikkatli olmakta yarar var. 

Unutmayın ki hayat kısa ve harika bir evrenin içerisinde en akıllı varlıklar olarak yaratıldık. O yüzden kendinize çok çok iyi bakın ve kendinizi sevin. Sevgiler!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.