Helin Arpak

Helin Arpak

Helin Arpak

MEMLEKETİM ŞANLIURFA'YI TANIYORUM!

01 Temmuz 2022 - 23:32 - Güncelleme: 02 Temmuz 2022 - 00:26

Merhaba sevgili Arpak Medya müdavimleri!

İç mimarlık 3. sınıfı bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum ve bu yazıyı yazabilecek vakti ancak bulabildim. Bu yaz sizlerle daha çok paylaşım yapmak istiyorum.
Babamın yeni programı için Urfa yollarına düştük. Bu çekim süresince Urfa adına çok şey öğrendiğimi ve bunun bana çok şey kattığını fark ettim. Sizlerle deneyimlerimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Programımızı izlemek isteyenler için "Bir masal şehri Şanlıurfa" her pazar Beyaz tv de saat 14.50 de! Hadi gelin neler yaptım bir bakalım!

İlk olarak Balıklıgöl'e ziyarette bulunduk. Ne zaman burada balıkları beslesem, içimi bir huzur kapladığı bir gerçek. Gerçekten harika bir atmosfere sahip. Geceleri seyir tepesinde bir türk kahvesi içmenin huzuru ise hiçbir yerde yok. Tepede Urfa havaları sıkça çalıyor. Ben de memleketimin müziğine daha çok hakim oluyor ve bu eşsiz manzaranın tadını çıkarıyorum. Gelen misafirler için bulunan yöresel kıyafetlerimiz ise harika düşünülmüş. Ziyaretçiler kıyafetleri deneyerek bolca fotoğraf çekiliyor ve Balıklıgöl'ün eşsiz manzarasına daha da bir güzellik katıyorlar.

İkinci olarak Kızılkoyun mağaralarını keşfetme şansı buldum. Kesinlikle akşam ziyaret etmek ayrı bir zevk. Işıklandırmasıyla harika bir görsel şölen sundu bizlere. 2 bin yıllık bir tarihe tanıklık etmek benim için harikaydı.

Ve oranın tarihi dokusunu detaylıca anlatan animasyon çalışmaları gerçekten ilgi çekiciydi. En çok aklımda kalan ise ağıt yakan insan heykelleri ve kral mezarlarının girişinin girenlerin  eğilerek girmesi için alçak yapılmasıydı.  Buranın da bolca fotoğrafını çektim ve İstanbul'a dönünce gezmek için tavsiye edeceğim yerler listesine ekledim.


Üçüncü durağımız  Cevahir HAN adlı eşsiz bir restoranttı. Urfa yemeklerimizi tanıttık. En çok ilgimi çeken ve favorim olan yiyecek ise şıllık tatlısıydı. Burada ağzıaçık ve semseği de tatma fırsatı buldum. Karacadağ pirinciyle yapılmış eşsiz pilavın tadı ise harikaydı. Kesinlikle Türkiye'nin en lezzetli yemeklerine sahip olan bir memleketim olduğunun bir kez daha farkına vardım.Ana yemeklerden ise en çok beğendiğim patlıcan kebabıydı.Daha önce hiçbir yerde bu kadar lezzetli bir kebap yememiştim.
İşte benim kadrajımdan Urfa yemekleri:




Üçüncü durağımız ise Siverek'ti. Takoran Vadisi'nde harika bir tekne turu yaptık. Maalesef Siverek'in bu eşsiz güzelliği anlattığım çoğu kişi tarafından bilinmiyor. İnsan burada adeta huzur buluyor ve yaşamın zorluklarından bİr nebze olsun uzaklaşıyor. Kayalardan oluşan Meryem ana silueti ise beni çok şaşırttı. Her açıdan inceledim ve bolca fotoğrafını çektim. Final haftasından önce bolca moral depolamıştım. Büyülenmemek elde değildi. İŞTE TAKORAN'IN EŞSİZ MANZARASI:



Siverek sokakları ise tarih kokuyordu. Burada bulunan tarihi çeşmenin hikayesini dinledik ve önünde çekimlerimizi yaptık.Halkın çekimler için gösterdiği hassasiyet ise bir başkaydı. Urfa halkı çok misafirperver ve düşünceli insanlardan oluşuyor. Buraya gelen herkesi evlerinde gibi hissettiriyorlar. Urfa halkına kocaman sevgiler ve saygılarımı sunarken diyorum ki, mutlaka bu güzellikleri görmek için Şanlıurfa'ya gelin. 


YAZIMIN DEVAMI YAKINDA!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.