Murat Kıran

Murat Kıran

Siyah Kalem

GÜLPINAR SİYASET VE UMUT!

20 Aralık 2020 - 17:14

COĞFRAFYAMIZDA UMUDUN ADI!

Siyaset, insanların hayatlarını düzenleyen otoriteyi sağlayan genel kuralları belirlemek, korumak ve bu kuralları değiştirmek için gerçekleştirilen faaliyetlerdir. İktidar ve muhalefetin yoğun bir ilişki içinde olduğu siyaset, çatışma ve işbirliği olgularıyla karmaşık bir bağlantı içindedir. 

Siyaset, halka hizmet etme sanatıdır. 
Siyaset kamusal işlerin yürütülmesi ve yönetimi olarak, çatışan tarafların tartışma ve uzlaşma yoluyla, sosyal varoluşun akılı içinde kaynakların üretimi, dağıtımı ve kullanımı olarak görülmüştür. 

 "Siyaset, farklı çıkarlar arasında bölünmüş toplumların şiddet içermeyen Özgür tartışma yoluyla yönetilmesidir." 

 (Bernard Crick)

Siyaset kan dökülmeyen savaş; savaş ise kan dökülen siyasettir. 

(Mao Zedong)  

Değerli okurlarım siyasete biraz değindikten sonra herkes gibi benimde bir hayalim var, siyasete atılmak. Siyasete atılmak içinde araştırma inceleme yapmak, bol bol kitap okumak, kamuoyunu takip etmek gibi bir çok uğraş gerektiren meşakkatli bir iştir. Bunların ötesinde benim yıllardan beridir kendisini örnek aldığım çok değerli bir siyaset insanımızı sayın Mehmet Kasım GÜLPINAR’ı kaleme alacağım.
          
Neden Mehmet Kasım GÜLPINAR?
 
1) Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayan, sorumluluk sahibi olan, adaletli ve merhametli çizgisinden hiç ödün vermeyen.

2) Sadece kendisinin ve yakın çevresinin çıkarlarını değil tüm toplumun çıkarlarını gözeten.

3) Seçilmiş olduğu koltuğun asıl sahibinin, seçen iradenin olduğunu hiç unutmayan, başarısız olduğunda koltuğu bırakabilen bir erdeme sahip.

4) Halkın derdiyle hem lal olan, tasada ve kıvançta daima halkın yanında duran.

5) Hizmetin varlığını her alanda hissettiren, sosyal bir kişiliğe ve etkinliğe sahip.

6) Güç ve yetki bende sarhoşluğuna kapılmayan.

7)Topluma güven ve cesaret aşılayan korkmadan düşünmeyi öğreten; ülkesini özgüvenli, geleceğinden emin insanlar coğrafyasına dönüştüren bir vizyona sahip.

8)Şeffaf olan ve güven telkin eden bir siyasi duruşa sahip olan.

9)Yaptığı siyaseti sadece makam ve mevki sahibi olabilmek için değil, halkına ve sahip olduğu düşüncelere en iyi doğrultuda hizmet edebilmek için yapan.

10)Özüne sözüne güvenilir, hak ve adaleti topluma eşit dağıtan prensip sahibi kararlı ve yürekli bir kişiliğe sahip.
        Beni en çok etkileyen ve devrim niteliğinde olan kararı ise, çöl kanunların geçerli olduğu ve kadınların herhangi bir siyasal sosyal ve ekonomik haklarının olmadığı Ortadoğu Coğrafyasının sınırları içerisinde bulunan Yukarı Mezopotamya bölgesinde ve erklerin hakim olduğu bir yerde Belediye Başkanlığının bir bayan tarafından yapılması, takdire şayan bir hareket ve devrim niteliğinde bir karardır. İşte bu yüzdendir ki üstüne basa basa söylüyorum çoğrafyamızın umududur Mehmet Kasım GÜLPINAR.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.