Helin Arpak

Helin Arpak

Helin Arpak

GERÇEKTEN NASILSIN!

04 Aralık 2021 - 12:15

Bence, günlük yaşamımızda kendimize sormamız gereken en önemli soru şu olmalı:

Ne kadar kendimiz olabiliyoruz?  

Günümüz şartlarında üzerinde çokça durmamız gereken bir soru bu. Sıklıkla insanlarla kendimizi karşılaştırıyor, sosyal medyanın yalan hayatlar üzerine kurulu dünyasına kendimizi kaptırıveriyoruz. 

Herkesin sadece mutlu anlarını paylaştığı, her şeyin toz pembe gibi göründüğü bu sosyal medya, hayatımızda ne kadar büyük rol oynuyor, farkında bile değiliz.

Herkes çok başarılı, fit, mutlu, baksana herkes eğleniyor... "Sen yerinde saymaya devam et!" diyoruz kendimize ama sosyal medyada gördüğümüz o mutlu mu mutlu gözüken evli çiftin ardında, belki de psikolojik şiddet gören, kalbi kırık bir kadın olduğunu pek çoğumuz göremiyoruz ve farkında bile değiliz. 

Peki, o her konu da çok başarılı olan arkadaşın, hayatın yükünü sırtına daha küçücük yaşında almak zorunda kaldığını ve çocukluğunu yaşayamamanın burukluğunu her zaman kalbinde taşıdığını biliyor muydun? Her yeri gezip görme fırsatı yakalamış o arkadaşın...

İlkokulda arkadaşları tarafından uğradığı zorbalık ve dışlanma yüzünden, sürekli insanlara mutlu olduğunu göstermeye çabaladığını biliyor musun? İş hayatında çok başarılı olan arkadaşının mesaiye kaldığı ve çocuklarını görmek için can attığı uykusuz gecelerini... 

Bilemezsin ve asla da bilemeyeceksin... Çünkü hepimiz kendi hayatımızın baş rol oyuncusuyuz ama kimileri bazen bu rolü bizden çalmak istiyor. Ne hissettiğimizi, ne zorluklar yaşadığımızı bilmeden hayatımıza müdahale ediyor. Hakkımızda peşin hükümler veriyor. "Ben senin yerinde olsam..." diye başlayan cümlelerin ağırlığı altında eziliyor, olmayacak kararlar veriyoruz. 

Kendimizi beğendirme savaşına giriyor, değerlerimize belki de hiç uyumayacak şekilde hareket ediyor, kendimizle çelişiyoruz. Kendi değerlerimizle çelişmek, bize hayatta zorluk çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor. Zor olan hayat daha da zorlaşıyor.

Başkalarının dediklerine uymak başta bize mutluluk verirken iç sesimiz susmuyor ve "yapman gereken bu değildi..." diyor. Zor olan hayat daha da zorlaşıyor... 

Unutmayın! Başrol sizsiniz. Kimsenin filminizin seyrini değiştirmesine izin vermeyin. Ve siz de kimsenin filminin seyrini değiştirmeyin. Bu filmin başından sonuna kadar tamamında yalnızca siz vardınız... 

Kendinizi en iyi siz biliyor , tüm güçlü ve zayıf yönlerinizi ancak ve ancak siz tanıyorsunuz. Sence de "acaba beğenmezler mi?" diye başlamadığınn o karakalem çalışmana başlama vakti gelmedi mi? 

Sosyal medya da hep mutlu gözüken arkadaşına "her şey yolunda mı arkadaşım?" deme vaktin sence de çoktan geçmedi mi? Belki de arkadaşının buna çok ihtiyacı var... Haydi gülümse ve sor önce kendine, sonra arkadaşına:

Gerçekten nasılım? Gerçekten nasılsın arkadaşım?  Bir karar vermeden önce düşün: "Gerçekten bunu yapmak istiyor muyum?" yoksa bunun arkasında başkalarının kararları mı var? Bu beni mi yoksa başkalarını mı mutlu edecek? 

Doğru soruları sorarsan eğer doğru cevapları kalbinin sana vereceğine çok eminim. O zaman önce ben sana soruyorum sonra sen  kendine. 

Gerçekte nasılsın ve ne istiyorsun?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.