Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

KÜLÜNK UYARDI ℅ UYANIN!

28 Aralık 2023 - 22:12 - Güncelleme: 28 Aralık 2023 - 22:38

Geçmiş yıllar ve seçim süreçlerinin aksine bu yerel seçimde suskun ve durgun olmamın oldukça anlaşılabilir gerekçeleri var elbette. 

Birincisi: Kalp ritim bozukluğu ve ardı sıra tedavi amaçlı ilaçların bedenimi oldukça yorması durduruyordu beni. 

İkincisi: BFZTürk Televizyonunun başına geçip yeni bir vizyon ile yola çıkmak ve yeni başarı hikayesi yazmak isteği zamanımın çoğunu alıyor elimden. 

Üçüncüsü: Yılların deneyimi ile her seçimde olduğu gibi yine oldukça kirli, bel altı algı operasyonlarının kol gezdiği yeni bir seçim sürecini çekecek halde değildim. Taa ki Sn. Metin Külünk ben dahil hiç bir Urfalı'nın cesaret edemeyeceği o gerçekleri haykırana değin. Sn. Külünk sonrası susmak ve yazdıklarını görmezden gelmek olmazdı. 

Elbette yıllar önce Şanlıurfa'nın efsane valisi, benim de değerli dostum, ağabeyim Abdullah Erin'in yeğeni olduğu algı ve yalanı ile Şanlıurfa'ya dadanan ve FETÖ terör örgütünden dolayı kapatılan gazetenin (Taraf) resmi temsilcisi Mustafa Arısüt ile kurduğu ortaklık üzerinden adeta Şanlıurfa'yı para kazanma bahçelerine haline getiren Cengiz Aksan'ın bir dönem yere göğe sığdıramadıkları, neredeyse baba ilan ettikleri BŞ Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyaz gül'e saldırmaları, temayül ve tüm anketlerde 1 numara çıkan M. Kasım Gülpınar'ı resmi sosyal medya hesaplarında yok sayıp fake sayfaları üzerinden saldırmalarını ele alacağım ama önce şunu söyleyeyim:

Cengiz Sn. Beyazgül'e ne yapsa hakkıdır zira yıllar önce ben bu şahsın ŞURKAV şube başkanlığından alınmasını istediğimde yerinde kalması için valimiz Erin'e kalması yönünde rica eden, uyduruk Ankara Şanlıurfa tanıtım hikayesinde milyonu aşan destek de bulunanlardan birisi de oydu. 

MİA, BİHA, İpekyol, İsotçu.com, HavadisUrfa bu ikilinin bildiğim ve ne hikmetse Cüneyt Altıparmak'ın hukuk danışmanlığını üstlendiği sayısız sözde haber sitesi, ajans ve gazetelerden sadece birkaçı... 

Hatta Mustafa Arısüt'ün oğlu üzerinden belediyelerde söz film şirketi olarak kesilmiş faturalar da var. 

Bu ikisinin bir kooperatifen üç beş kuruşa dükkan aldığından tutun da bazı ilçe belediyelerinden ihale aldığı, gönül ilişkisi yaşadıkları iddia edilen  kişileri belediyelerde işe aldırdıklarına dair sayısız iddia var. 

Bir keresinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi halkına dil asimilasyonu uyguladığını bu nedenle ifadesini Kürtçe veremediğini beyan edecek kadar sözde solcu olan Mustafa Arısüt'ün paat FETÖ gazetesinin resmi Urfa temsilcisi olması dışında çevresine Alman istihbaratının kendilerine bilgi verdiğini söylediği iddiaları da var. 

ŞURKAV apoletini omuzlarına asan Cengiz Aksan'ın bu apolet üzerinden kendine Ak Parti Genel Merkezi'nin sözcüsü süsü vermesini biliyoruz. 

Aklımın ermediği bu şehirdeki son üç valinin bunlara göz yumması zira Aksan her açıklaması ile Şanlıurfa Valiliği'ni bağlıyor. 

Cengiz Efendi Cüneyt Altıparmak'ı aday görmek istiyor olması tabii ki Şanlıurfa Valimizin de istediği anlamına gelmez ama ŞURKAV Valiliğin Vakfı ise artık buna müdahale etmesi gerek. 

Biz gelelim Sn. Külünk'e! Bakalım ne diyor Sn. Külün.

"Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili yaptığı açıklamada, FETÖ göndermesi yaptı."

Şimdi şöyle bir düşünelim. Ne oldu da İBB Aday adayı olan Sn. Külünk durdum yerde böyle bir açıklama gereği duydu? Hatta "Tehlile Büyük" Mottosu ile Şanlıurfa halkını uyarma gereği duydu?

Sn. Külünk'ün "FETÖ davalarının takipçileri... Diyerek işaret ettiği isim veya isimler kimler olabilir? 

Eminim uzun yıllar Taraf Gazetesi Şanlıurfa muhabirliği yapan ve bazı siyasiler ile ortak gazete işleten Mustafa Arısüt Sn. Külünk'ün işaret ettiği isimleri hepinizden daha iyi biliyordur ama biraz beyin jimnastiği yapalım. 

Külünk BŞ aday adayları içerisinde kimleri kast etmiş olabilir ki? 

Ya da neden Cengiz Aksan ve Arısüt'ün birden bire Ak Parti sözcüleri gibi bir ismi aday olmuş gibi yansıtmalarından sonra Külünk bu açıklamayı yaptı? 

Yapmayın! 
Bulmaca çözmenizi beklemedim. 

Sizler de Sn. Külünk'ün kimi kast ettiğini anladınız yahu ;) 


"Adayın Ankara’da Şanlıurfa sokaklarından bihaber belirlenmeye çalıştığına vurgu yapan Külünk, Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa’da güçlü bir adaya çıkarması halinde, Büyükşehiri DEM Parti’nin kazanacağını ifade etti."

Sn. Külünk kurt bir siyasetçi. Sevin ya da sevmeyin hepinizden daha deneyimli ve belli ki o da belli odakların şehri yeniden ele geçirme çalışmalarından rahatsız olmuş. 

İsotizmin FETÖ ile kol kola girip seçimi kendi şehlerine çevirme algılarını da görmüş. 

İşte Metin Külünk’ün Şanlıurfa’ya ilişkin açıklamaları; 

“ŞANLIURFA’NIN EN STRATEJİK SEÇİMİ!”
“Şanlıurfa en stratejik illerimizden birisi. Şanlıurfa’da eğer yakın gelecek tarihi, şehrin nüfus yapısı üzerinden sağlıklı bir şekilde okunmaz ve de gereken tedbirler yarına bırakılarak bugünden alınmaz ise Şanlıurfa bugüne kadar koruduğu bütüncüllüğünü, bugüne kadar var olan yapısını korumakta güçlük çekecektir. Açık yüreklilikle söyleyelim sosyal doku olarak, çok hızlı bir şekilde tepkiye, öfkeye dayalı bir dip dalga geliyor. Üzgünüm siyaset bunu okumuyor, okumamak için de her şeyi yapıyor. Şanlıurfalı kardeşlerimiz nasıl olsa her şartta önlerine konulan adaylara programlarına, vaatlerine bakmadan oylarını verirler. Sonra da kızarlar ya da alkışlarlar diye bakılıyor ve yanılıyorlar. Bu seçimler Şanlıurfa’nın belki de en stratejik seçimi olacak uzaktan takip ediyoruz” 

Ne diyor Külünk? 

Bu kez yanlış aday Ak Parti'ye kaybettirir. Cengiz Aksan ve Arısüt'ün Gülpınar ve Çiftçi düşmanlığı tam da buradan kaynaklanıyor işte. 

Çünkü Gülpınar çok hatta en güçlü aday. Çiftçi de onlardan değil. 

Beyazgül'ü ise ekipten saymıyorlar. Cengiz ve Mustafa'nın Başkan Beyaz gül'e saldırmalarının bir diğer nedeni de vefasızlık ve nankörlüklerinden. Kendilerince yeni gelecek ve muhtemelen eski ortakları olacağını düşündükleri isme yol açma çabasından. 


“MASA BAŞINDA aday BELİRLEME” FETÖ VURGUSU! 

“Yine masa başından aday belirlemek için sokaktan kopuk hareket eden, Şanlıurfa’ya ne getireceğine bakmaksızın Ankara’da ofislerde aday belirleme çalışmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın seyahatlerinde adayları götürüp, Sokakta karşılığı var mı, yok mu? 
bakmaksızın aday dayatmak, FETÖ’cü hainlerin duruşmalarını takip edenlerin adaylıklarıyla ilgili hamleler yapmak, sızdıkları yerlerde kendilerini saklayanları aday yapmak için hareket halinde olanlar… Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim Şanlıurfa’da; Akçakale’nin, Ceylanpınar’ın, Birecik’in, Suruç’un, Karaköprü’nün, Haliliye’nin, Eyyübiye’nin,  Siverek’in, Hilvan’ın, Viranşehir’in, Bozova’nın, Halfeti’nin, Harran’ın sokaklarında karşılığı olmayan, masa başında belirlenmiş bir adayla yola çıkıp Bu adayı Şanlıurfalı'lara dayatmaya kalkarsanız hiç ummadığınız fotoğrafla karşılaşırsınız.” 

Külünk haklı ey Ak Partililer. Bu kez kazın ayağı öyle değil. Urfa halkı artık dayatılmış isimleri istemiyor. 


“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ UZANTISINA TESLİM EDERSİNİ”
“Yeniden Refah Partisi güçlü bir isimle çıkarsa Şanlıurfa’da, Şanlıurfa’yı, Şanlıurfa’nın sokaklarından habersiz sizlerin sayesinde götürür terör örgütünün siyasi uzantısına teslim edersiniz!”

Külünk burada yanlış adayın yaratacağı büyük kayba dikkat çekiyor. 

Ben de diyorum ki siyahlar artık uyanmalı zira isotizm bu kez de kazanırsa daha 100 yıl geri alamazsınız. 

Ak Parti bu kez kaybederse bir daha geri alamaz Urfa'yı. 

Külünk iyi uyardı. Benden söylemesi.

Ha bu arada; Cengiz Aksan, Mustafa Arısüt ve türevlerinin ortalığa saldıkları tavşanlara bakmayın asıl dertlerinin kimi aday görmek olduğunu da biliyorum. Oda başka zamana. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.