Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

EDĞEM - PEXİL VE DEĞENEK!

22 Şubat 2024 - 13:20 - Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 13:33

Hayatım boyunca at yarışı oynamadım ama özellikle büyük ve çekişmeli yarışlar dikkatimi çekmiştir ve iddia ediyorum ki 31 Mart 2024 Yerel seçimleri özellikle BŞ Belediye anlamında Fotofiniş yani bir diğer deyim ile kafa kafaya geçecek. Hiç hesapta olmayan küçük detaylar kazananı veya kaybedeni belirleyecek.

Gelin Ak Parti, YRP ve DEM arasında ciddi bir yarışın bizi beklediği bu günlerde biraz şehrin edğem-pexil (Kinci, içten pazarlıklı, hesut) yapısı ile adayların şimdiye kadarki eylem ve söylemlerini ele alalım ve aklımız yettiğince bir ön seçim analizi yapalım.

1- BU FETÖ TAKTİK YEMEZ! 

20 küsür yıldır iktidarda olan ve 7-8 yıldır FETÖ Terör Örgütü ile etkin mücadele ettiğini sık sık dile getiren Ak Parti'nin beklemrdiği Mehmet Kasım Gülpınar ayrılığı sonrası gelen YRP adaylığı Şanlıurfa'da şok etkisi yaratmış durumda. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday belirleme sürecinde yalan, yanlış, eksik bilgilerle bu ayrılığa neden milletvekilleri, il teşkilatı ile yerel siyasileri adeta fena haşladığı iddia ediliyor. 

İl teşkşlatı ve BŞ ile ilçe başkan adayları şaşkın ve ciddi panik havası hakim. 

Bekir Bozdağ'ın da katıldığı bazı halk buluşmalarında yuhalama seslerinin yükseldiği iddiaları var ama en önemlisi FETÖ ile mücadele ettiğini sık sık dile getiren Ak Parti'nin Urfa'da Gülpınar ile mücadele etme stratejisine FETÖ vari kaset taktiği ile start verilmesi ters tepti, tepki topladı. 

Gülpınar'ın dönemim Siverek Ak Parti ilçe başkanı ile konuşmasını ulusal basında para ile kalem çalan birkaç satılık sözde gazeteciye servis edip itibarsızlaştırma girişimi Urfa kamuoyunda ciddi tepki topladı. Kaldı ki o konuşma o dönem de Ak Parti'nin Gülpınar sayesinde seçimi DEM Parti ve CHP adayından alıp kazanmasını ateşleyen konuşmaydı. 

2- ÇELİŞKİ DOLU DAVAYA İHANET ALGISI! 

Belli ki Ak Parti Şanlıurfa seçim stratejisini Mehmet Kasım Gülpınar'a satın alınmış gazeteciler üzerinden saldırma olarak belirlemiş. Zira çok da haksız değiller çünkü Gülpınar için

A) Yolsuzluk
B) Tefecilik 
C) İş takipçi liği
Ç) Torpil
D) İhale takipçiliği başta olmak üzere olumsuz tek bir iddia da bulunma şansları yok. 

Geriye toplumda karşılığı olmayan saçma iddialar kalıyor ve bu iddialardan birisi de Mehmet Kasım Gülpınar'ın Ak Parti'den ayrılmasına davayı satmak kulpunu takmak! 

O halde şu soru geliyor akla:

-Erdoğan 2001 yılında Ak Parti'yi kurarken merhum Erbakan'ı ve davasını mı satmış oluyordu? 

Erdoğan Refah Parti'sinden ayrılmamış olsa bugünkü Ak Parti var olur muydu? 

Kaldı ki Gülpınar tüm açıklamalarında Cumhurbaşkanı ve partisi ile sorunu olmadığını, temel sorunun yerel siyaset ve siyasilerin mentalitesi ve şehrin sürekli geri gitmesi olduğunu defalarca dile getirdi.

3- BU SLOGAN BENİM! 

Zeynel Başkanın özellikle dün ulusal tv kanallarında kullandığı ve en büyük eserim diye övündüğü! 

-2.5 Milyon Urfalının kardeşliği ve barışını sağladım. Söylemi 2019 seçimlerinde kendisine bizzat çalışırken bulduğum ve bana ait slogan/söylem olup o günün şartlarına uygundu, bugünün değil. Kaldı ki bu söylem giderek yoksullaşan, eğitim, yol, su, sağlık anlamında geri kalıyor olmanın mağduru 2.5 milyon insan için öncelik de değil. 

Zeynel başkanım; madem benim sloganımı kullandınız telif hakkımı alırım ;)

4- DEGENEK (JOP-KUVVET-GÜÇ) KOMEDYASI! 

Ak Parti Şanlıurfa'nın Mehmet Kasım Gülpınar'ı seçmenden koparma stratejilerinden biri ve belki de en önemlisi Gülpınar'ın sahip olduğu gücü provake ederek seçmeni korkutmak. 

Ne diyor Ak Parti Şanlıurfa? 

-Mehmet Kasım Gülpınar BŞ Belediye Başkanı olursa değneği var, dolayısı ile kulağından tutup istediğimizi alamaz, elimizi kolumuzu sallayıp içeriye giremeyiz.

Bu söylemin altında yatan gerçek tam da şu:

-Mehmet Kasım Gülpınar ve yol arkadaşları iktidara gelirsegelirse

1-  Biz imar üzerinden vurgun yapamayacağız. 
2- Çocuklarımıza, eşimize ihale alamayacağız. 
3- İhaleleri komisyon karşılığında adrese teslim veremeyeceğiz. 
4- Fakir fukaranın hakkını, emeğini istediğimiz gibi cebe indiremeyeceğiz.
5- Hizmet yapmadan hizmet yapmış narası atıp hizmet parası ile çocuklarımıza hastane, otel alamayacağız. 
5- Aile fertlerini daire başkanı, şube müdürü, genel müdür yapamayacağız. 

Yani diyorlar ki Gülpınar gelirse rantımız kesilir... 

Kesilsin lâ, kesilsin kirli ayak oyunlarınız. Yani bu söylemdr bulunanların asıl korkusu Gülpınar sayesinde BŞ Belediye kapılarının Şanlıurfa'nın gerçek sahipleri olan çiftçisine, esnafına, mazlum halkına açılmasıdır. 

Bunlar EDĞEM ve PEXİL adamlar ve hatırlayınız! 

Fakıbaba aday olduğunda aynı kesim şunu iddia ediyorlardı. 

Bunun değneği yok... 

Evet, dün Fakıbaba'yı değeneği yok diye istemeyenler bugün Gülpınar'ı değeneği var diye istemiyorlar çünkü bunların değnek anlayışı kendi rantlarına hizmet edecek siyasetçi anlayışıdır. 

Size şunu da belirteyim: Gülpınar'ın tek değneği var; ADALET ve Dürüstlük. Bundan korkanlar bilinki hırsızlar, rantçılardırlar. Oyuna gelmeyin. 

YRP NE YAPIYOR? 

Sonraki makalem de de YRP ve DEM Partisi'nin seçim süreçlerini kaleme alacağız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.