Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

HALK İSTEDİĞİNİ ALIR!

19 Kasım 2023 - 12:25

Biraz yağmur yağdı ve yağmur berekettir ya; dün akşamdan beridir şehrin göbeğindeki Karaköprü'de kesilen elektirik, çeken GSM operatör şebekeleri, çamura dönen sokaklar ve uykusuz bir gecenin sabahında çaldı telefonum. 

Arayan kişi çocukluğumdan beridir sevdiğim ve değer verdiğim bir büyüğümdü. Dün akşamki makalemdeki tespitlerime katıldığını özellikle iletmek için aramış beni. 

Sözleri çok çarpıcıydı. Buyurun size aramızda geçen kısa diyalog:

-Alo
-Efendim
-Ben koyu bir Fenerbahçeliyim ama M. Kasım Gülpınar Galatasaray dese Galatasaray için mücadele ederim. 

Değerli büyüğümün ne denli fanatik bir Fenerbahçe sevdalısı olduğunu iyi bilirim. Konuya bu yönüyle yaklaşması beni oldukça şaşırttı. Haliyle sordum:

-Neden? Diye. Nedeni de sözleri kadar özel ve anlamlıydı. 

-Düşünsene Ekrem; 90 dakikalarına şike, şaibe bulaşmış, rantın futbolunu bitirdiği, takım ruhunun sömürü üzerinden oluşmaya başladığı, ilk 11'de hak edenlerin değil de dayısı olanların yer alıp iddiaya bulaştığı bir ligde Fenerbahçeli olsam ne olmasam ne? 

İşte Urfa tam da böyle bir lige dönmüş durumda. Tefecilik var, hırsızlık var, rant var, azınlığın çoğunluğu ezmesi var, beş altı algı var, torpil var. Peki ne yok dersen eğer; insana yaraşır hiç bir şey yok. 

Bereket yok mesela. Mesela kardeşlik yok, vefa yok, iş yok, aş yok, yol yok, şu yok, enerji yok, sağlık yok, eğitim yok... 

Daha sayayım mı? 

Bunca yokluğun içinde debelenen bir ligde benim takım şampiyon olsa ne olmasa ne? 

İşte bu yüzden Mehmet Kasım Gülpınar diyorum. Çünkü ancak o Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan olursa düzelir bu memleket ve en önemlisi Ekrem kardeşim. Ben halkım... Bir gazeteci olarak halkın Mehmet Kasım Gülpınar'ı istediğini görmüyor musun? 

Peki, sana soruyorum: Halk için siyaset mi, halka rağmen siyaset mi? 

Halk için ise ben Mehmet Kasım Gülpınar'ın takımındayım. Halka rağmen ise ben orada yokum ve halk için dik duran Mehmet Kasım Gülpınar'ın yanındayım. 

-Peki, teşekkür ederim. Diyebildim sadece ve anladım ki Urfa halkı Mehmet Kasım Gülpınar'a aday adayı gözüyle bakmıyor. Gülpınar onlar için tek aday. Ama o partide ama bu partide. 

Peki, Ak Parti halkın bu isteğine kayıtsız kalırsa ne olur? 

1- Halk istediğini istediği yerde başkan yapar. 
2- Merkez hariç diğer ilçeler elden gider. 
3- Bu başarısızlığın tüm hesabı mevcut milletvekillerine kesilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.