Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

İŞTE GERÇEKLER VE UYANIN URFALI'LAR'

28 Ocak 2024 - 23:38 - Güncelleme: 29 Ocak 2024 - 01:08


Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı, MKYK Üyesi ve MYK Toplantılarına katılan tek Urfalı olan Mehmet Kasım Gülpınar'ın yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Yeniden Refah Parti'sinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasını ana hatları ile masaya yatırmak ve doğru bilgiler ile okurlarıma sunmak benim hem insani hem mesleki hem de bu şehri evladı olarak boynumun borcudur.

Belli ki Sn. Gülpınar'ın bu hamlesi başta uzun yıllardır bu şehri kendileri adına rant bahçesi haline getirenler olmak üzere; şehrin ekonomisini, STK'larını, siyasetini adeta saltanatlarının kuklası haline getiren kimseler ve onları ayakta tutmak için her seçim döneminde bu şehirde yaşayan 3 milyona yakın insana çoban gibi gönderilen yabancı sevicileri ziyadesi ile rahatsız etmiş. 

Pek tabii bu kesim ve kişilerin bir yerel seçimi siyaset ve insan olmanın gerektirdiği ahlaka uygun bir şekilde yaşamalarını beklemiyordum.

Pek tabii ki maaşlı trol ordusu kuranların, uzun yıllardır Sn. Gülpınar'ın şaibeye bulaşmamış siyasi kariyeri, halktaki karşılığı altında ezilirken tezvirat yapmadan durmalarını da beklemiyordum.

İşte bu yüzden, Şanlıurfa halkının geçmişten bugüne yaşanan tüm gerçekleri bilmesi gerekiyor kanısındayım.

Öncelikle bu seçim sürecinden başlamak istiyorum. Urfa halkı bilmelidir ki; 

1- Mehmet Kasım Gülpınar sürecin hiç bir anında Ak Parti Genel Merkezine ''Ben BŞ Belediye Başkanlığını veya adaylığını istiyorum'' Demedi. 

2- Mehmet Kasım Gülpınar sürecin hiç bir anında "Mehmet Canpolat veya Mahmut Kaçar veya bir başkası aday olursa kabul etmem ancak Zeynel Abidin Beyazgül aday olursa kabul ederim" De demedi.

3- Mehmet Kasım Gülpınar Urfa'ya bakan olarak gelip şimdilerde alakasının ve hakkında tek bir bilgi kırıntısının olmadığı Şanlıurfa'ya 5 yıl milletvekilliği yapacak olan Yozgatlı bir şahsın tezviratlarında ortaya attığı gibi bu süreçte Ak Parti dışında hiç bir parti ile dirsek temasında da bulunmadı.

Gülpınar böyle bir yolu tercih etmiş olsa idi, uzun yıllardır kendisine genel başkanlar nezdinde teklif edilen çok daha önemli mevki ve makamları elinin tersi ile itmezdi.

Hepimiz biliyoruz ki; Sn. Gülpınar uzun yıllardır etrafını saran ve her seferinde yalan, yanlış bilgiler ile kendisini kandıran zümreye rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asla yalnız bırakmadı. Her seçimde Ak Parti'nin sadece Şanlıurfa'da değil, Adıyaman, Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki Ak yüzü ve en fazla çalışanıydı. 

4- Mehmet Kasım Gülpınar bu süreçte başkan adaylığı için genel merkez veya başka şehirlerde yaşayan tek bir şahıs ile adaylık için pazarlığa oturmadı, yüz milyonları masaya koymadı ve veya başka bir aday adayını bununla suçlamadı.

PEKİ NE DEDİ GÜLPINAR?

Mehmet Kasım Gülpınar madem aday olmayı istemedi, o halde neden ayrılıp başka partiden aday oldu diyorsunuz, haklısınız, buyurun cevabı:

Mehmet Kasım Gülpınar'ı Ankara'da oldukça rahat bir hayat yaşarken ve üstelik Cumhurbaşkanı danışmanlığı, MKYK Üyeliği gibi etkin yetki ve makamlara sahipken, biriler gibi özel hayatında para derdi yok iken bu yola götüren tek bir gerçek vardı:

Şanlıurfa halkının son birkaç aydır kendisini bu göreve davet etmesi...

Gülpınar, kah taziye kah temaslar kah ailevi nedenlerle Urfa'ya geldiği tüm ziyaretlerinde Şanlıurfa Halkının ısrarlı çağrılarına ve baskılarına maruz kaldı. Hal böyle olunca bu süreçte Ak Parti Genel Merkezine sadece şunu söyledi:

-Gerçek, tarafsız bir anket yapılsın ve halkın istediği isim kim ise aday o olsun.

Aslında belki de en etkili ve değerli anket aday açıklanmadan bir hafta önce yapıldı ve hepimiz biliyoruz ki o ankette Mehmet Kasım Gülpınar açık ara birinciydi. Temayül yoklaması, diğer farklı anketler ve sosyal medya da Gülpınar'a ciddi bir teveccüh olduğu ortadaydı. 

Peki ne oldu da buna rağmen ankete sadık kalınmadı?

İşte bu nokatada kulağıma gelen ve gerçekliği birgün mutlaka ıspatlanacak olan ayak oyunları devreye giriyordu:

1- Ak Parti Genel Merkezi anketi olduğu gibi Sn. Cumhurbaşkanına iletmedi.
2- Sn. Cumhurbaşkanına Sn. Gülpınar'ın sadece 5-10 bin oyu olduğu yalanı söylendi.
3- Milletvekillerinin Sn. Gülpınar'ı istemediği rapor edildi. Oysa hepimiz biliyoruz ki yerel seçim süreçlerinde aday belirlemede milletvekillerinin etki oranı %10'u geçmezdi. Kaldı ki birkaç milletvekili bu söylemi yalanladı.
4- Birileri üzerinden Şanlıurfa BŞ Belediye Başkanlığı için Sn. Mehmet Canpolat'ın 400 milyonu gözden çıkardığı ve rüşvet teklif ettiği ve Sn. Gülpınar'ın Canpolat'ı istemediği algısı yaratıldı.
5- Benim bizzat iletişime geçtiğim sözde birkaç ulusal gazeteci ciddi rakamlar karşılığında algıya başladılar.
6- Bugüne kadar tek bir yakınını herhangi bir belediye de, kurumda torpil ile işe aldırmamış, milletvekili maaşını yoksul, yetim, öksüz öğrenci kız çocuklarına bağışlamış, kırmızı plaka aracını kullanmamış, devletten ilaç ve tedavi desteğini dahi almamış Gülpınar için sevenleri belediyeyi ele geçirecek, kimse belediyeye giremeyecek algısı yaratıldı.

Sn. GÜLPINAR'IN ADAYLIĞI NE ANLAMA GELİYOR?

Şanlıurfa Halkı bilmelidir ki; Mehmet Kasım Gülpınar'ın adaylığı sosyolojik, psikolojik, ekonomşk, hak ve hukuk anlamında bu şehir için bir dönüm noktasıdır.

Rant, makam, para, rüşvet, ihale vurgunu, sömürü, tefecilik, nepotizme bulaşmadan ve kimlik kırsal, yerli ayırımı yapılmadan oluşturacağı belediye yönetim modeli ile Zengin Toprakların Yoksul Çocuklarına refah ve bereketli yarınların umudu olmak için yola çıkan dev bir çınardır Gülpınar.

Bakınız ne diyor M. Kasım Gülpınar:

■ Mazlumlar, mağdurlar ve bütün hak sahipleri
■ Belediyeden alacağı olan esnaf, alacağı veya hakkı olan belediye çalışanları
■ Şanlıurfa’ya hizmet eden, Şanlıurfa insanı için çalışan, üreten, değer meydana getiren bütün vatandaşlarımız
■ Esnafımız, çiftçimiz, sanatkârımız, öğretmenlerimiz, memurlarımız
■ Hangi partiden, fikirden, aileden veya aşiretten olursa olsun Şanlıurfa’nın bütün halkı bizim başımızın tacıdır ve haklı olduğu sürece Başkan Hizmet Ofisi dâhil bütün birimlere güvenle girebilecek, gelebilecek, misafirimiz olarak karşılanıp soruları cevaplandırılacak, sorunları çözülerek uğurlanacaktır…

Kasım GÜLPINAR Büyükşehir Belediye Başkanı olunca;

■ Hırsızlar
— İhale takipçileri
■ Rüşvetçiler
■ Rantçılar
■ İş takipçileri
■ Menfaat peşinde koşanlar
■ Şakşakçılar
■ Tırşikçiler
■ Ehliyet ve liyakat sahibi olmayanlar

Büyükşehir Belediyesine, belediye birimlerine giremeyeceklerdir.
İşte Kasım Gülpınar Başkan olunca “Artık belediyeye kimse giremez veya desturla gireriz!” gibi iddia ve tezviratları bu gibi kişiler yaymaya çalışmaktadır.

Halkımız Kasım Gülpınar’ı  iyi tanır. Bunlara pabuç bırakmayacağını, bu kişilerden korkmayacağını ve kimsenin hakkını bunlara yedirmeyeceğini dünya âlem çok iyi bilir.
• Şanlıurfa’nın artık “Az yiyen, az konuşan, az uyuyan…” ama çok danışan ve çok çalışan bir başkanı olacak.

• Başkanlık Makamı sözü artık rafa kalkacak.
Bunun yerine “Başkanlık Hizmet Ofisi” ifadesi kullanılacak. Herkes buna alışacak. Çünkü bu görevler ve mekânlar Kasım Gülpınar için sadece hak için halka hizmet etmek yerleridir.
• Kasım Gülpınar yıllardır “Bizim için en büyük makam Hakkın Rızasıdır.” demektedir.
• Kasım Gülpınar yıllardır bütün sevenlerine “Biz çok iyi biliyoruz ki Allah bizi severse bütün sevdiklerine de sevdirir…” demektedir.

• Şanlıurfa Kasım Gülpınar ile; açık, şeffaf, adaletli, hakkaniyetli, hesap verebilir bir Başkanlıkla ve belediye ile tanışacaktır.

• Haklı olanın bundan korkmasına gerek yok. Asıl Belediye üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyenler korksun…

Siverek – Urfa meselesi.. Siverekli birinin Urfa’yı yönetmesi konusu:

■ Bana göre en iyi Şanlıurfalı Şanlıurfa’ya ve bu şehirde yaşayanlara en iyi hizmeti yapabilendir.
■ Bu güzel şehrin çıkarlarını ve haklarını gözetmek asıl Urfalılıktır.
■ Kendilerini Urfalı, O’nu da Siverekli olarak adlandırıp belden aşağı vurmaya çalışan herkesten daha çok Urfalıdır Kasım Gülpınar.
■ Urfa’ya her türlü zararı verip bu kutsal şehrin bütün imkân ve kaynaklarını belirli kesimlere peşkeş çekenlerin kendilerini Urfalı saymaları zaten en büyük ayıptır.
■ Urfa’nın manevi değerleri ile büyüyen, bu değerlerin yaşaması ve gelecek kuşaklara emin ellerde taşınması için hayatını vakfeden hakiki bir Urfalıdır Kasım Bey.
■ Hak etmediği maaşı almayan,
■ Şahsi işleri için kamu imkânlarını ve araçlarını kullanmayan
■ Kimsenin şahsi menfaatleri için halkımızın hakkını çalmayandır Kasım Gülpınar.
■ Şimdi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Başkanından her çalışanına kadar bütün kademelerinde bu esasları hayata geçirmek için geliyor.

Sevinin Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa’yı gerçekten sevenler sevinin…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.