Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

VALİNİN ÇIKIŞI & LİSANSLI BAŞARISIZLAR ŞEHRİ!

13 Temmuz 2022 - 15:35 - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 - 17:47

LİSANSI İPTAL EDİLESİCELER & VALİNİN ÇIKIŞI!
İşim, iş kolum, televizyon programı veya tatil için farklı şehirleri dolaşıyorum. Son olarak kısa bir tatil için bulunduğum Antalya Kemer'de olduğu gibi ülkemizin neresinde olursam olayım; Şanlıurfa'nın siyasi, kültürel, ekonomik ve diğer gündemlerini dikkatlice takip ediyor ve elimden geldiğince yorumlayarak siz değerli okurlarımla paylaşmaya çalışıyorum.
Şöyle geriye dönüp baktığımda, 6 yıllık yazarlık hayatımda memleketime dair kaleme aldığım binlerce makale, haber veya on binlerce sosyal medya paylaşımlarımın içinde Şanlıurfa insanını mutlu edecek o kadar az şey paylaşmışım ki, üzülüyor insan.

VALİMİZİN ÇIKIŞI!

Öyle bir hale geldi ki, artık güzelden yana küçük bir umuda, çıkışa bile dört elle sarılır olduk. Mesela bugün sosyal medya da gözüme çarpan ve açıkçası beni ziyadesiyle mutlu eden OSB meselesini sizinle paylaşırken bile büyük keyif alıyorum.

Çiçeği burnunda ve gördüğüm kadarı ile renkli kişiliği ile daha uzun süre konuşacağımız Şanlıurfa Valisi Sn. Salih Ayhan'nın Şanlıurfa Ozgarinize Sanayi Bölgesine dair yaptığı çıkışı tüm kalbimle alkışlıyorum. Ne demiş Sn. Valimiz, bir bakalım.

-Şanlıurfa OSB'de üzerine tesis, fabrika kurulmamış tüm arsa, araziler sahiplerinden geri alınmalıdır...

Sn. Valimizin dillerinden düşen bu cümle müthiş bir tespitin yanısıra aslında vicdani, hukuki ve bürokratik anlamda özlemle beklediğimiz bir çıkış olarak kaıtlara geçti. Zira Şanlıurfa'da birilerinin kirli ilişkileri ile bedavadan zenginleşmesi, devlet arazilerine konması şehir için ciddi bir sorun halini almış durumda.

Pek tabi bir sorunu tespit etmek kadar o sorunun çözümüne dair atılacak adımlar ve söylemin eylemde pratik edilmesi de çok değerlidir. Bu bağlamda Sn. Valimizin bu cümlenin altını dolduracağına inanmak geliyor içimden.

Vefakat konu OSB olunca meseleyi salt üzerine tesiss kurulmamış araziler üzerinden okumayı çok doğru bulmuyorum çünkü OSB özelinde şekillenen Şanlıurfa sanayisininin doğru yapılanma ve hamlelerle yakın gelecekte şehrin kaderini değiştirebilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyorum.

Yanı başımızdaki Gaziantep'in tüketim deposu hatta sömürü şehri olmaktan kurtulmak başta olmak üzere, iş istihdamı, derin yoksulluğa son verme yollarından belki de en önemlisi kendi ayakları üzerinde duran dev bir sanayi hamlesini başlatmak olacaktır.
Peki, Türkiye'de örneği olmayan bir şekilde sanayicinin değil de OSB ile alakası dahi olmayan Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanının başkanlık ettiği, gerçek sahiplerinin yönetimde zayıf kılındığı, hala ciddi bir enerji ve su sorunu yaşayan Şanlıurfa OSB böyle büyük bir hamleye hazır mı?

Üzerine tesis kurulmamış arazilerin geri alınması gerektiğine dair açıklama yapan vali Ayhan'ın asıl bu sorunun çözümüne odaklanmasının şehir için bir milat olacağına inananlardanım.
Nedir bunlar:

1- Sn. Valimiz ya OSB yönetim kuruluna kendi başkanlık yapacak veya yönetimi OSB'nin gerçek sahipleri olan sanayicilere devredecek.
2- OSB'nin uzun yıllardır süren su ve enerji sorununun çözümü noktasında şehrin siyasileri ile kolkola Ankara'da ciddi bir mesai harcayacak.
3- Şanlıurfa'da sanayinin büyümesi için Şanlıurfa'nın yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirecek alt ve üst yapı çalışmalarına imza atılacak.
Buradan Sn. Valimize nacizane tavsiyem şudur ki; Şanlıyrfa OSB'nin hak ettiği değeri görmesi ve şehre önemli katmedeğerler katması için neler yapılması gerektiğine dair bu uğurda büyük emekler veren M. Korkut Polat, İbrahim Yıldız, Naif Bülbül başta olmak üzere, deneyimli, vizyonları ile şehrin sanayisine çağ atlatacak isimlerle sık sık istişarelerde bulunması ve fikirlerine değer vermesi gerek.
Bunu yapmayı başardığında Şanlıurfa yakın gelecekte yabancı yatırımcılar için yatırımın cazibe merkezi olacaktır.

LİSANLI BAŞARISIZLAR!

Benim adıma günün üzücü ama şaşırtıcı olmayan bir diğer haberi de Lisanlı Fıstık Deposu hakkının Gaziantep'e verilmiş olması.

Dikkat edin, Türkiye fıstık üretiminin %60'ına yakınını tek başına üstlenen Şanlıurfa değil de Gaziantep diyorum ve hemen bu büyük başarıya imza atan Gaziantep siyasilerini kalben alkışlarken bizim lisanlı başarısız bazı siyasilerimizden dolayı bu şehrin asla hak ettiği değeri görmeyeceğini belirtmek istiyorum.

Gün geçmiyor ki Şanlıurfalı bir siyasetçinin imza attığı torpil, ihale vurgunu, ucube rant projesi ile ulusal medyaya düşmeyip rezil olmayalım ama öyle bir hal aldı ki bu durum, ülke kamuoyuna bu rezilliklerle düşenler neredeyse bununla gurur uyacak kadar yüzsüzleştilerr...

Gaziantepli siyasilerin şehirleri için birlik içinde mücadelelerini gıpta ile izlerken, bizim bazı siyasilerin, bürokratların, STK Başkanlarının uçkur maceralarını, metreslerini, kardeşlerine, yeğenlerine aldıkları ihaleleri, torpilleri, vurgunlarını ve de petrol arazisi imar projesi gibi rezil projelerine tanıklık etmekten midem bulanıyor artık.

AK PARTİ ŞANLIURFA'DA KAYBEDECEK!

Buradan Ak Parti Genel Merkezindeki kurmaylara açıkça ifade ediyorum: Başta Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı ve ekibindeki bazı isimler olmak üzere; bazı milletvekilleri ve sırtını Ak Parti'ye dayayarak halkı sömüren STK başkanları, bürokratları görevden almazsanız; Ak Parti yaklaşan genel ve yerel seçimde Şanlıurfa'da ağır bir hezimetle karşı karşıya kalacaktır.

Şanlıurfa halkı işi güc, rant, torpil, nepotizm olup, vizyonu olmayan; yaptıkları her hareket ile Ak Parti'ye ciddi oy kaybettirirken derin haksızlıklara, hukuksuzluğa imza atmak olan bu isimlerden sıkılmış, sabır taşı çoktan çatlamıştır.

Lütfen, benim nezdimde lisanlı başarısızlar olan bu isimleri artık görevden alın yoksa Şanlıurfa Halkı her iki seçimde ağır tepki koyduğunda son pişmanlık fayda etmeyecektir.
Çünkü artık yolsuzluğun, uçkur düşkünlüğüne imza atılan skandalların, nepotizmin zerresine katlanacak sabrımız kalmamıştır...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.