Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

ŞANLIURFA'DA BİR AYDA ÇİFT FAHİŞ FATURA SKANDALI!

12 Ağustos 2021 - 22:44

Şanlıurfa'da kamuoyu 7. aya ait elektirik tüketim faturalarının önceki faturalara oranla 3 misli fazla gelmesine tepki koyarken bazı abonelerden aynı ay içerisinde çift fatura kesildiği iddiaları ortalığı ayağa kaldırdı.

Şanlıurfalı çiftçilerin Ak Parti il binası, valilik önlerinde yaptıkları protesto eylemleri sonrası yol kapatmalar ile gündeme gelen DEDAŞ bu kez bambaşka bir iddia ile tepki topladı.

FAHİŞ FATURALAR!

Şanlıurfa kamuoyu 8. ay başında tek bir ağızdan 7. aya ait faturaların abartılı olduğuna dair paylaşımlar yaparak sosyal medya da büyük tepki koydu. Neredeyse tüm paylaşımlarda 7. aya ait faturaların bir önceki aylara nazaran çok abartılı olduğu iddia ediliyordu. İddiaları gözlemlerken aynı şeyden mağdur olduğumun farkına vardım.

Şanlıurfa Haliliye ilçesi Bahçelievler Mimar Sinan Mahallesi, 101. sokak Menderes Apartmanında bulunan ofisime 5 aydır 200 ile 230 Türk Lirası bandında faturalar gelirken bu ay 435 Türk Lirası faturanın gelmesi sonrası müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre ayno aboneme birisi 12/08/ 2021 son ödeme tarihli ve 147 lira diğeri de 20/08/2021 son ödeme tarihli 288 Türk lirası iki faturam olduğu söylendi. Garip bir durum vardı ortada zira 8 gün sonra ödeyeceğim fatura 1 aya tekabül eden faturanın 2 katı maaliyetliydi. Bunun üzerine mal sahibimi aeayarak durumu sorduğumda kendilerine ait benimde ikamet ettiğim toplam 3 dairede aynı uygulamanın yapıldığı belirtildi.

Buna tepkimi sosyal medya da koyduğumda gelen yorumlarda birçok kullanıcı aynı şeyden muzdarip olduklarını yani kısa aralıklarla kesilen çifte faturaların bellerini büktüklerini paylaştılar.

ÖDEME TEK GÖRÜNÜYOR AMA ÇİFT FATURA VAR!

Şanlıurfa halkının 7. ay faturaları abartılı geldi tepkilerinin nedeni işte tam da bu noktada ortaya çıkıyor çünkü aboneye çift fatura kesiliyor ancak tek ödeme görünüyor. İkinci fatura ancak sisteme girildiğinde fark edilebiliyor.

ZÜCCACİYEYE 1.600 LİRA FATURA!

Şanlıurfa'da çiftçilerden sonra esnafında belini büken fahiş faturalar örneğine bir sosyal medya kullancısı esnafın faturası dikkat çekiyordu. Bn altıyüz lira fatura geldiğini paylaşan esnafın ''ben ayda bu kadar kazanmıyorum'' tepkisi ise dikkat eçkiciydi.

YOL KAPATAN ÇİFTÇİLERE GÖZALTI!

Önceki gün Viranşehir Mardin yolunu trafiğe kapatarak DEDAŞ'ı protesto eden çiftçilerden 18'nin gözaltına elleri kelepçeli olarak alınmaları tepkileri daha da büyütürken DEDAŞ'ın Şanlıurfa ve bölgede yarattığı gerginlik sabırları taşırmaya başladı.

Bakalım DEDAŞ'ın bu çifte fatura skandalı sonrası hükümet nasıl bir tavır alacak zira görünen o ki bölgede hükümetin en büyük muhalefeti DEDAŞ'ın ta kendisi olacak. DEDAŞ sorununun çözülmemesi halinde başta Ak Parti olmak üzere ittifak ciddi oy kaybıyla karşı karşıya kalacak.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.