Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

M.K G GECESİ VE İNCİLERİNİZ DÖKÜLE EMİ!

18 Ocak 2022 - 11:31 - Güncelleme: 18 Ocak 2022 - 12:56

Bir şarkısının orta yerinde şöyle diyordu Ahmedo: Hele bir sular durulsun, dağılsın karanlıklar. Bıçak atacağım 12'den...

Bu şehirde, bu coğrafyada yoksulu azgın seller misali önüne katıp hergün biraz daha boğan sular durulur mu, siyasetin sinsi yüzünün kararttığı karanlıklar aydınlığa çıkar mı, açıkçası zor ama her engele rağmen imkansız değil...

M. K. G Babasının Oğlu Lansman gecesi için hazırladığım bir VTR'de: "Öğretilmiş akraba düşmanlığı, kan davaları, işsizlik, diz boyu yoksulluk... Tablo, alabildiğine karanlık yani..." sözleriyle bir gerçeğimize parmak basarken, bu gecenin sonunda akla karayı ayırt edebilecek sonuçların çıkabileceğini bilecek kadar tecrübem vardı. Öyle de oldu...
Geceye ve geleceğe dair değerlendirmeme geçmeden önce çok önemli teşekkürlerimi kaleme almak isterim.

AK PARTİ İL BAŞKANINA DERS VEREN BAŞKANLAR!

Geceyi anlamlı kılan birçok konu ve konuk vardı aramızda ama benim için, aslında benden öte Şanlıurfa için değerli olan, başta ana muhalefetin yani Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa il başkanımız Sn. Hayrettin Cidir olmak üzere; Saadet Partisi İl başkanımız Niyazi Yanmaz, İyi Parti İl başkanı Fedai Çakmaklı, Demokrat Parti il başkanı Mustafa Polat, Anavatan il başkanı Halil Aslan ve Milliyetçi Hareket Partisi Eyyübiye ilçe Başkanı Suphi Hatipoğlu protokolde kendilerine ayrılan sıralarda gururla oturmalarıydı.

Çok değerliydi onların şeref vermesi çünkü her ne kadar gecenin düzenleyeni ben olsam da bir Ak Parti Milletvekili olan Gülpınar'ın onur, Şanlıurfa'yı bir olmaya çağıran bir yazarın gecesiydi ve bu değerli başkanlar Şanlıurfa için, çok sevdikleri M. Kasım Gülpınar için tüm egolarını bir kenara bırakıp gelmişlerdi. Çünkü bu değerli başkanların derdi kendi şahısları değil, Şanlıurfa'nın birlik beraberliği ve içinde bulunduğu bu karanklıktan bir an evvel çıkmasıydı. Çünkü onlar, başkanlık koltuğu için kimseyi kırmadan, alın terleri, yaptıkları ve hizmetleri ile o makamlarda oturuyorlardı.

Şanlıurfa 20 yıldır siyasetin bu denli kutuplaştığı bir ortamda böyle bir protokol görmedi. Teşekkür ederim.
Muhalefetin birbirinden değerli il başkanları kendi partisinin en değerli milletvekillerinden olan Gülpınar'ın onur gecesine gelmeyen Ak Parti il başkanı Kırıkçı'ya parti il, teşkilat başkanlığı yanı sıra liderlik dersini verdiler.

Kendi partisinin milletvekilinin onur gecesine zaten gelmesini beklemediğim Kırıkçı, etkinlik öncesinde bazı gazeteci dostlarım üzerinden kendisini aklamam için twit ricasında bulunarak güya kendi zekasıyla beni aptal yerine koyduğunu sandı ama o dostlarıma duyduğum hatırda bittiği için bundan kelli benim nazarımda zırnık değeri yok.

Sn. Kırıkçı, ileriki günlerde ekmeğimle nasıl oynadığızı, anneme hakaret eden sözde gazeteci bozuntusunu karakolda arayıp nasıl destek verdiğinizi ve inkar ettiğiniz sosyal medya ilişkilerini El Profesör'den aldığım bilgiler ışığında paylaştığımda, umarım kendinize yakışanı yapar, derhal istifa edersiniz. Kaldı ki o koltukta 5 dakika daha oturmamanız için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine yemin ederim.
Velhasıl gecenin ışıl ışıl parlayanları muhalefetin birbirinden değerli il başkanlarıydı.

TEŞEKKÜR EDERİM M. ALİ CEVHERİ!

Kendisi de çok değerli bir milletvekili, Cevheri soyadı ve Şeyhanlı ailesinin önemli bir ismiydi ama çok sevdiği M. Kasım Gülpınar'ın onur gecesinde aslanlar gibi kürsüye çıkıp sevgi dolu sözlerini savurdu.
İyi ki varsın M. Ali Cevheri Hocam. Ders verdin birilerine.
TEŞEKKÜR EDERİM AHMET AKAY!
Yine, kardeş olmanın, nezaketin örneklerini veren değerli milletvekilimiz Sn. Ahmet Akay gecenin ışıl ışıl parlayan bir diğer yıldızıydı.

TEŞEKKÜR EDERİM ZEYNEL BAŞKAN!

Evet, Ak Parti il başkanı sözde bana kırgınlığının bahanesi ardına sığınırken aslında kendisi ve arkadaşlarının kışkırtmaları ile ağır eleştirdiğim ve aslında bana kırgın olması gereken Büyükşehir Belediyemizin Başkanı Sn. Beyazgül dağ gibi sahnedeydi ve M. Kasım Gülpınar için verdiğimiz emeğin altına imza atıyordu.
Gecenin ışıl ışıl parlayan isimlerindendi Beyazgül başkan. Teşekkür ederim.

TEŞEKKÜR EDERİM Sn. DEMİRKOL!

''Harran ve Akçakale ilçelerimizde tarımla uğraştı. Aynı zamanda inşaat ve maden sektörlerinde armatörlük yapmaktadır. Ancak özel kılan sadece değerli bir iş insanı olması değil elbette. Spor camiasının yakından tanıyıp çok sevdiği bu değerli isim, 2010-2014 yılları arasında ülkemizin en güzide kulüplerinden Galatasaray'da basketboldan sorumlu iken EUORLİG Avrupa Şampiyonluğu ile o ana kadar ülkemize kazandırılmış en büyük sportif başarının mimarı olmuştur.  Kendisini belki de tüm ülke kamuoyunun yüreklerinde özel kılan Türkiye Jokey Kulübü Genel sekreteri iken imza attığı projedir. Atla terapi, hipoterapi dawn sendromlu otistik çocuklarımızın tedavisi amaçlı proje ile ülkemizde ilk kez kulüp ve ülkemizin kazanımlarına vesile olmuştur. Doğduğu topraklara, bölgesine bağlı olan duruşunun yanı sıra mertçe duruşu, şehrin ve ülkenin eğitimine yaptığı büyük katkıları ile Necati Demirkol'a selam olsun'' 


Sunucumuz Neslihan Maltepe bu sözleri okuduğunda salonu dolduranlar alkış tufanı ile Demirkol ağabeyime sevgilerini gönderdiler. Haklı gerekçeleri ile salonda yoktu belki ama 1 aydır manevi destek ve sevgileri ile bu gecenin bir diğer mimarıydı. Teşekkür ederim Necati Demirkol ağabey.

TEŞEKKÜR EDERİM SEYDİ EMMİ!

Dile kolay, ''Başın düşerse dara Seydi Emmiyi ara'' sloganını 40 yılı aşkındır ayakta tutan, bu coğrafyanın efsane ismi Seyit Eyüpoğlu'da gecemizdeydi. Hem de tüm zarafeti ve büyüklüğü ile. Kaldı ki son günlerde sahalarda ve şimdiden seçime hazırlandığı yoğun süreçte gelmişti. İnşallah meclise göndereceğiz Seyit emmmimizi zira onun duruşuna da ihtiyacı var bu şehrin.

İyi ki varsın Seyit emmi. Sen varken başımız dara düşmeyecek biliyoruz...

TEŞEKKÜRLER MEHMET KAYA!

Şehrini seven STK Başkanı örneğinin canlı resmi gibiydi gecede. O geceye gelmek için kaç iğne, kaç serum yediğini bir ben bilirim. Yüreğine sağlık başkanım.

TEŞEKKÜR EDERİM VALİM!

Ve elbette yine kendisine yakışanı yapan şehrimizin değerli valisi Abdullah Erin'e teşekkür etmemek mümkün mü? Konuşması, gülüşü, sözleriyle geceye damga vuran valimize kalben teşekkür ederim.

Sn. Valimiz, sahnede afişleri duran 5 kitabımla ilgili ''telkinlerinin olduğunu, benim kitap yazmamın bu şehre yarar vereceğini...'' ifade ettiler. Sanırım Sn. Valim kendisini tanımadan öncesinde YEDİR RENK MASALLARI 1-2-3-4-5-6-7 MAHFYA BABASI, GÖNÜL YARASI, ARAP AHMET YEDİ MEZAR adlarıyla 10 eserim daha olduğunu bilmiyordu. Tıpkı bu şehirde bu kafa olduğu müddetçe NOBEL ÖDÜLÜ alsam birilerinin alın terime çomak sokacağını bilmediği gibi diyeceğim ama kendi telkini ile kaleme aldığım ZENGİN TOPRAKLARIN YOKSUL ÇOCUKLARI eserinde başıma gelenleri bilir aslında.

Bana ''neden türkü söylemiyor, roman yazmıyorsun?'' der Sn. Valim, bazı iş insanları ve milletvekillerim, belediye başkanlarım. Yahu, M.K.G Lansman Gecesinde kliplerimiz, VTR'lerimiz, folklor gösterimiz, tiyatral sahnemiz ile vizyonumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Sanıyor musunuz ki bunun değeri olacak beya kendi şehrimde sahne alacağım? Beni hapse attırmaya yemin etmiş milletvekili, belediye başkanları mı kitaplarımı alacak, bana konser verecek?

Bazı sözde gazetecilere ihale üzerinden 350 bin komisyon veren ilçe belediye başkanı mı bana konser verecek veya gazeteci kendisini eleştirmesin diye kızını, oğlunu, eşini, sevgilisini, personelini işe alanlar mı?

Geçiniz efendim...

Teşekkürler Abdulkerim Gök Hocam. Teşekkürler Karaköprü Belediye Başkanım Metin Baydilli, Teşekkürler Haliliye Belediye Başkanım Mehmet Canpolat, Teşekkürler Eyyübiye Belediye Başkanım Mehmet Kuş (özellikle sana çok teşekkür ederim) teşekkürler Ceylanpınar Belediye başkanım Fevvaz Soylu, Teşekkürler Hilvan Belediye Başkanım Aslan Ali Bayık, Teşekkürler Siverek Belediye Başkanım Ayşe Çakmak. Teşekkürler Yol-İş Sendikası Başkanı Emin Kubat, Teşekkürler Sadık Sade, Teşekkürler M. Korkut Polat, Teşekkürler Eyyübiye MHP ilçe başkan yardımcısı Mehmet Ömeroğlu, Teşekkürler Haliliye Ak Parti ilçe başkanımız Sn. İbrahim Eyüpoğlu, Teşekkürler Ak Parti Karaköprü ilçe Başkanı Sait Ağan, Teşekkürler, Eyyübiye belediye başkan yardımcısı Mehmet Elgün, teşekkürler Eyyübiye belediye başkan yardımcısı Sait Kaya, Teşekkürler Maruf Sakin, Teşekkürler Haliliye Kaymakamımız, vali yardımcımız Metin Esen, Teşekkürler, taa Mersin'den yüreğini ortaya koyup gelen iş insanı Mehmet Cemil Beyaz, teşekkürler SONEKS ile şehre farklı bir bakış açısı kazandıran Mehmet Emin Attar, Teşekkürler Şeyhanlı FEDERASYON Başkanı M. Emin Şeyhanlıoğlu ve teşekkürler değerli dostum iş insanı, eczacı Haşim Şeyhanlıoğlu, Teşekkürler Bozova Ak Parti ilçe Başkanı Süleyman Deveci, Teşekkürler Gülhan Sinanlı Yusuf Göllü ve Ceylanpınarlılar Şanlıurfa Dernek Başkanı, Teşekkürler Siverek Ak Parti ilçe Başkanı Nedim Lale, Teşekkürler Ahmet Oruç Ağabey, Teşekkürler Güler Kama İzol Hanımefendi, Teşekkürler Mahmut Barut, Teşekkürler Büyükşehir Basın Daire Başkanı Mahmut Uçmak, Teşekkürler Ömer Ağ kardeşim, teşekkürler Adil Sarac Hocam, Teşekkürler Faruk Akbaş, teşekkürler GTV, Edessa TV, KanalUrfa, Ruha TV ve Ferhat ÖZER. Teşekkürler duayen gazeteci ağabeyim Fuat Erbülbül. Teşekkürler gecede vakur duruşu ile plaketini alan bir önceki Ak Parti il başkanı Bahattin Yıldız. (Ders verdina deta, teşekkür ederim) Teşekkürler, sesleri ve nefesleri ile geceye ruhlarını veren değerli kardeşim Ekrem Demirbilek, Neslihan Maltepe... Teşekkür ederim Şanlıurfasporumuzu yeniden yaratan başkanım Emin Yetim. 

Teşekkürler şehrimin yeni sanat yüzü Hasan Ocakoğlu...

Çiçekleri ile geceye ruhlarını katan Dr. Selim Bağlı, Mahmut Mirkelam, Haşim Şeynanlıoğlu, Korkut Polat ve diğer dostlar, teşekkürler.

Teşekkürler adını unuttum dostlar.

YEREL BASIN ALLAH'A EMANET!

Bir gece sonrasında parayla dağıtıldığı iddia edilen ödüle koşan yerel basın yoktu ortada. Daha 6 ay önce ödül verdiğim 11 gazeteciden sadece 2 kişi vardı. GTV Faruk Bayuk ve Fuat Erbülbül. Peki, gazetecisiniz ya; gazetecilik mesleği hayatınızda bu kadar ağır bir protokolü bir arada gördünüz mü? 3 Kitap yazmış bir adam. Salon hınca hınç dolu. Haber değeri değil miydi de yoktunuz ortalıkta?

Gecenin düzenleyeni yerine moderatörünü arayan, 3 gün önce bizzat davet edip, ''emeğinizi karşılayacağız'' dediğim halde sözde trafik kazası vardı gerekçesiyle gelmeyen Anadolu Ajansı muhabirine gelince: Kartını taşıdığın o ajans bu ülkenin saygın ajansı. Senin zavallı egolarını kullanacağın kart değil. Neymiş, daha adını bilmiyor muşum. Kimsin la sen? Evet, ben senin adını bilmek zorunda değilim ama sen bu ülkede 5 albüm yapmış, TRT Müzik, Star gibi kanallarda program yapmış, 14 eseri olan Ekrem Arpak'ı tanıyacaksın aslanım. Hele de lansman gecesine adını veren M.Kasım Gülpınar^'ı iyi tanıyacaksın. O kartın senin yakandan sökülmesi için bizzat Ankara'ya gideceğim. Çünkü senin gibiler yüzünden bu şehir basını öldü.

KAYAK MERKEZİNDE BİR BAŞKAN!

M.Kasım Gülpınar'ın son seçimde Viranehir'de gerçekleştirdiği ve seçimi kazandıran mitinginden pasajlar vardı gecemizde. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci 
ise o gece Karacadağ Kayak merkezinde kaymakla meşgul olduğu için yoktu. İyi kaymalar başkan... Gözlerine bakmaya devam et birilerinin... Ben o gözlerin Ankara'da fazla tutmayacağını iyi bilirim kaldı ki ülke de biliyor.

Bozova Belediye Başkanımız gerçekten haklı gerekçelerle yoktu ama mesajı vardı. Akçakale Belediye Başkanımız neden gelmedi bilmiyorum tıpkı Harran Belediye Başkanımızın neden gelmediğini bildiğim gibi. 

İNCİLERİNİZ DÖKÜLSÜN EMİ!

Evet, gecemizin hemen sonrasında bu şehirde DOĞUNUN İNCİLERİ adı altında bir ödül gecesi düzenlendi. Hakkıyla ödül alanları tenzih ederek soruyorum: Hangi doğu?

Doğu Anadolu mu, Güneydoğu Anadolu mu?

İkisinden birisi ise neden sadece Urfalılara ödül verildi? Bir ödül gecesinin alt metni, gerekçesi olur. Mesela Antalya Altın portakal bir sinema ödülü gecesidir. Müzikal, tiyatral, edebi, ekonomik gibi gerekçeleri ve bu alanlarda başarı sağlayanları... Mesela 22 Haziran 20212'de ARPAK MEDYA YILIN ENLERİ ÖDÜLLERİ bir yardımlaşma ruhunun ürünüydü. 647 Çocuğumuza tablet hediye ettik.

Bir kuaförün ödül almak için 15 bin verdiği ve 20 saçı ücretsiz yaptığı iddia edilen, ödüllerin üzerine ad ve unvan dahi yazılmayan bir ödül gecesi....

Peki, madem Doğu'nun incileri, neden Diyarbakır, Mardin veya diğer illerden kimseye ödül yok. Çünkü o illerde de yapılır. Şimdi ben o geceye gitsem, oradakilere yahu şurada gariban bir çocuk var. Üst başı için 500 lira yardım et, desem kaçı el atardı acep?

İncileriniz döküle emi?

Ama öyle veya böyle, son 20 yılın en görkemli gecesine imza attık... Bununla durmayacağız elbette. Bir kısım yerel basının hesut duruşuna inat, İstanbul'da en tepeden tanıtımlara devam edeceğiz...

Not: M.K.G Babasının Oğlu eserimize ülkemizin dörtbir yanından çığ gibi ilgi var. Teşekkür ederim...

Sevgiyle memleket...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.