Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

KUŞXANELERE İYİ KAPAK OLDU!

03 Şubat 2022 - 11:49 - Güncelleme: 03 Şubat 2022 - 12:01

"İktidarı, muhalefeti, çiftçisi, esnafı, vatandaşı ile hepiniz, hepimiz değerliyiz..." Diyordu M. Kasım Gülpınar... 
 
Kendi adını taşıyan ve Şanlıurfa'da gerçekleşen Lansman gecesinde bir konuşma yapan Gülpınar, diksyonu, konulara hakimiyeti, ince ve keskin zekasının ünce ürünü her cümlesi ile" M. Kasım Gülpınar sadece Siverektir! "diyenlere ders veriyordu. 
 
" Önyargılarımızdan kurtulup, birbirimizi sevelim... " Derken," Hepimizin asıl önceliğinin gerçek birer seyabe olması lazım" sözleriyle şehrin üzerine çöken siyasi ve kültürel ötekileştirmenin, kinin, nefretin, hesutluğun bizlere yakışmadığına göndermede bulunuyordu. 
 
"Ekrem, ben kabul ediyorum... Sen de kabul edersen; diyelim ki, yanlış bir adam yanlış bir adamı yazdı. Buyurun, doğru bir adam da doğru adamları yazsın..." Daveti, şu fani dünyanın bütün egolarından arınmış, entellektüel ve sevgi dolu bir adamın enfes duruşunu sergiliyordu. 
 
KABUL ETMİYORUM TABİ! 
 
Sayın Gülpınar'ın şahsım için yanlış bir adam demesini şerefle kabul ederim de M. Kasım Gülpınar ve Gülpınar soyadı için yanlış ibaresini etmem, şiddetle reddederim tabii ki... 
 
E HANİ SADECE SİVEREK'TEN İBARETTİ? 
 
M. K. G Babasının OĞLU Lansman Gecesi birçok açıdan Şanlıurfa için bir ilkti. Ama benim ve sürekli yanıltılan kamuoyu açısından öyle bir ders veriyordu ki... Bir daha hiç kimse M. Kasım Gülpınar'ı ve yüz yılı aşkındır ülke siyasetinde bölgenin mihenk taşlarından olan Gülpınar soyadını Siverek'e hapsetmeye çalışamayacaktı.
 
Evet, M.K.G Babasının Oğlu Kitabı, kökünü dünyanın saygın felsefelerinden olan Nakşibendilikten alan, dededen, babadan gelen asaletine vizyon koyan ve coğrafyamızın son aristokratlarından olan M. Kasım Gülpınar'ın sadece Siverek'ten ibaret olmadığını ve Sivereklilerin değil, Adıyaman, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Van başta olmak üzere bölgenin umudu olduğunun belgesi oldu. Hele de İstanbul gençliğinin geceye ve Gülpınar'a bir selamı vardı ki, o gece orada olanlarda, çekemedikleri için olmayanlarda bir büyük liderin varlığına tanıklık ediyorlardı.
 
M.K.G Babasının Oğlu kitabının çıktığı günden bugüne kadar Siverek'ten çok İstanbul, Adıyaman başta olmak üzere; Şanlıurfa merkez ve dahi İzmir, Bursa, Mersin'de daha çok rağbet görmesi birilerine adeta kapak gibi cevap olurken kendi partisinin eski il başkanını, büyükşehir belediye başkanını eleştiren, ağabeyi koltuğa oturunca da sadece Gülpınar düşmanlığını devam ettiren Twitter'da Mehmet6334 takma adıyla sevgili Ömer Ağ'ın M. Kasım Gülpınar paylaşımı altına ''Bana bu şehir için yaptığı bir eseri gösterin!'' şeklindeki hadsiz yorumu yazan o zırtoya M.K.G Kitap ve lansman gecesi en büyük eserin bir şehrin, bir bölgenin bir siyasetçiye olan sevgisinin ne denli büyük eser olduğu kapağını da yerleştirmiştir.
 
Ekrem Arpak'ın en ufak eleştirisinde yargı yoluna gidenlerin fake sayfa ile kendi partisinin prestijine, milletvekiline, büyükşehir belediye başkanına saldıran bu şahsa dair nasıl bir yaptırım yapacaklarını merak ediyorm. ''Benim ve ekibimin fake sayfalarla işi olmaz!'' açıklaması yapan başkan efendinin kendi öz kardeşinin fake sayfalarla partisine saldırması karşısında yargıya gidip gitmeyeceğini de merak ediyorum.
 
TEŞEKKÜRLER!
 
Varlıkları ile geceye anlam katan Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Sn. Hayrettin Cidir, Saadet Partisi il başkanı Sn. Niyazi Yanmaz, Dempokrat Parti il başkanı Sn. Mustafa Polat, Anavatan Partisi il başkanı Sn. Halil Aslan, İyi Parti il başkanı Fedai Çakmaklı ve MHP Eyyübiye ilçe başkanı Sn. Suphi Hatipoğlu Ak Parti il başkanı Sn. Abdurrahman Kırıkçı'nın kendi vekilinin gecesine gelmediği gecede Gülpınar'ın bu bölgenin ortak değer ve umudu olduğunu göstermiş ve ders vermişlerdir.
Sn. Kırıkçı'nın şahsımı bahane etmesinin aslında bir bahane olduğu fake sayfadan Gülpınar'a karşı adeta kıskançlık krizini gösteren şahıs ortaya koymuştur.
 
TEŞEKKÜR NECATİ DEMİRKOL!
 
Elbette bir şehir sadece siyasiler ve siyasetle ayağa kalkamaz. Bir şehirde Necati Demirkol, M. Cemil Beyaz gibi şehrin eğitimi, vizyonu, sorunları için taşın altına ellerini, yüreklerini ortaya koyan değerli, mert, cesur yürekli iş insanlarına da ihtiyacı vardır. Bu bağlamda her ikisine ayrıca teşekkür ediyorum.
 
Başta Mehmet Kaya olmak üzere; o geceye anlam katan tüm STK Başkanlarına ayrıca teşekkür ederim.
 
M.KG Babasının Oğlu kitabı, kuşxanelere iyi kapak olmuştur ve o zırtolar o kuşxanede piştikçe bu şehir aydınlık yarınlara yürüyecektir.
 
 
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.