Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

KONAKÇI'YA CEVAP!

27 Şubat 2023 - 11:45 - Güncelleme: 27 Şubat 2023 - 12:08

Halil Konakçı: Bildiğim kadar ile camii imamı. Yani devletin maaşlı memuru. 

Görevi ne? 

Çok basit; İslamiyet'i camii cemaatine anlatmak. Peki ne diyor İslamiyet? 

Ne ile gelirsen gel, kul hakkı ile gelme! 

Ne diyor İslamiyet? 

Hırsızlık yapma, yalan söyleme, kimsenin namusuna göz dikme. 

Ne diyor İslamiyet? 

Bizler sizleri kabile kabile yarattık ki tanışıp kaynaşasınız. 

Tüm diller Allah'ın kelamıdır. 

Ne diyor İslamiyet? 

Cennet anaların ayakları altındadır. 

Halil Konakçı kim? 

İşte İslamiyet'in bu öğretilerini cemaatine anlatması gereken kişi. Üstelik dünya üzerinde bunu maaşla yapan tek ülkenin şanslı imamı. 

Öyle ya, Konakçı'nın dil uzattığı haham ve papazlar dini öğretilerini gönüle dayalı ve parasız yapmaktadır oysa ne diyor İslamiyet? 

Dini para ile satmayın, anlatmayın... 

Halil Konakçı ve türevlerini cemaatlerine İslamiyet'i güzel anlattıkları yani asli görevlerindeki başarıları ile değil, provakatörlük ve özellikle kadın düşmanlığı kokan çığırtkanlık dolu videoları ile tanıyoruz. 

Bizim Urfa'da da geçmişi kumarhanelerde geçen ve babasının kahırdan ölümüne neden olduğu bilinen zatın biri de sosyal medya imamı olarak ün yaptı biliyorsunuz. 

Halil Konakçı ve benzerlerinin bu ülkede haklarını arayan her bir vatandaşı din düşmanı ilan etme algıları artık çığırından çıktı. 

İslamiyet'in en değerli öğretilerinden birisi olan kul hakkı yemeye karşı din kisvesi ve siyasetçi apoleti ile yiyen mazlumlar ne zaman sesini çıkarsa hemen İslam düşmanı ilan ettiler. 

Zaten bu ülkede bizden olmayan düşmandır zihniyeti ve bu zihniyetin demokratik eleştiri, protesto hakkını kullananları suçlu ilan etme gerekçeleri de hazır. 

Ya FETÖ'CÜ ya PKK'lı ya Vatan Haini ya Din Düşmanı ilan edilirsin 

Biz gelelim son deprem felaketi dahil bu güne kadar haktan, hukuktan, mazlumdan, ezilenden yana tek kelime etmeyen Konakçı'nın son twitine. 

"Bu ülkede tek bir papazın, hahamın, putperestin eleştirildiğini göremezsiniz ama Kur'an eğitimini, Diyanet'in, imamların eleştirildiğini görürsünüz çünkü bu ülkede İslamiyet ve din düşmanları var!"

Açıkçası tahammül sınırlarım çatladı ve cevap verme gereği duydum. 

Ey Konakçı Efendi; 

1- Ben bu ülkede tek bir din düşmanı ve Kur'an eğitimine karşı çıkan görmedim. Tek bir insanın kimsenin namazına, inancına dil uzattığını da görmedim ama ben bu ülkede çocuklara tecavüz eden imam veya kuran kurslarında hatta AFAD'tan milyonlarca lira yardım alan tecavüz ile anılan ENSAR Vakfı gördüm. 

ENSAR Vakfına milyon lira bağışlayan başkanı milyonluk lüks arabalara binen o Diyanet bu depremde vatandaşına kefen göndermedi kefen. Sen ne anlatıyorsun? 

Ama ben bir çocuğa tecavüz eden haham veya papaz haberi okumadım mesela Konakçı Efendi. 

Ey Konakçı Efendi 

Ben bugüne mazlumun, fakirin, yoksulun alın terini çalan, yakınlarına ihale alan, yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan sürüyle siyasetçi gördüm ama sen ve senin gibilerin tek bir laf ede bildiklerini, yapmayın, günahtır dediklerini duymadım. 

Ey Konakçı Efendi;

Ben tek bir Hiristyanın, Yahudinin kadınları köleleştiren, dayak atılacak, işkence yapışacak varlık olarak anlattıklarını görmedim ama sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkede kadınlar adeta ikinci sınıf insan muamelesi gördüler. 

Ey Konakçı Efendi 

Bu ülkede işsizliğin, hayat pahalılığının, nepotizmin, torpilin, siyasetçi yüzünden başımıza gelen felaketlerin kötülüğüne dair tek bir vaazini görmedim ama üniversite mezunlarımız işsizliğin altında inlerken pandemi döneminde bile oturduğun yerden aldığın maaşını aldığını gördüm. 

Ben bu ülkede ırkçılığı gördüm! 

Ey Konakçı Efendi 

Kızılay'ın AHBAP'a çadır satması dinimizce caiz mi veya İslami öğretilere uygun yanı var mı? 

Tek kelime edemezsin ama ikide bir provakatif eylem ve söylemlerle bir İslam  ülkesinde İslamiyet düşmanlığı ile şov yaptığını gördüm. 

Diyanet'i, din adamlarını eleştriyorlar demişsin. 

Ne yapar bu ülkede Diyanet? Hani yoksullar öldüğünde peygamber efendimize komşu olurlardı? 

Hani fakirlik güzel bir şeydi? 

Senin Diyanet Başkanın neden Bodrum da lüks külliye de kalır ve milyonluk araçlara biner ve sen neden maaş alıyorsun o zaman? 

Kendi adıma bıktım sen ve senin gibilerden. Tek birgün çıkıp hakkı hukuku savunamayan sözde din adamlarından da dini paravan yapıp bizi sömürenlerden de bıktım. 

Benim İslami duruşumun sadakası bile sizin anlayışın tümüne bedel. 

Yeter, güzelim İslam dinine verdiğiniz zararlar ve zarar veren sizsiniz, haklarını savunan, hırsızlığa, zulme karşı çıkanlar değil.

Not:İşl ayet'el zarar veren kim, kimler  biliyor musun Halil Konakçı Efendi? 

Sen ve senin gibiler zira insanlarımız sizi haklı olarak eleştirirken olan İslamiyet'e oluyor. Çünkü sizler eylem ve söylemleriniz ile İslamiyeti hedef haline getiriyorsunuz. Kimse de çıkıp benim gibi Konakçı ve türevlerinden ibaret değil İslamiyet ve çok değerli din adamlarımoz var aslında diyemediği için meydan size kalıyor. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.