Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

FATİH TERİM VE GALATASARAY DÜŞMANLIĞI NEDEN HORTLADI!

27 Ekim 2020 - 22:29

TERİM DÜŞMANLIĞI!
 
Çocukluğumuz siyah beyaz ekranlarda  milli takımın 7-0/8-0 mağlup olduğu maçları kös köz izlerken santrayı geçen, korner kullanmayı başaran takımı alkışlamakla geçti.
Türk takımlarının Avrupa da kevgire döndüğü maçlar da çocukluğumuzun futbol zevkine limon sıkan diğer gerçeğimizdi.
Derken Galatasaray ve Türkiye Jupp Derwall gibi bir Alman devi ile tanıştı ve aslında o gün ülke futbolunda yeni bir çağ açılıyordu.
Merhum Derwval'in sonraki anılarında "Çok şanslı" diye anlatacağı yardımcısı Mustafa Denizli'nin Avrupa kupalarında önüne koyduğu "şansımız %51" vizyonu ile kıpırdamaya başlayan ülke futbolu asıl patlamasını Fatih Terim ile yapacaktı.
Ümit milli takımda başardıkları ile geleceğin tohumlarını eken Terim o kadroyla sayısız başarılara imza atacağı yola çıkarken Türk insanı bir gün milli takımın dünya üçüncülüğü ve bir Türk takımının Avrupa kupalarında iki final oynayıp ikisinde de kupayla döneceğini hayal bile etmiyordu.
Dışarıya teknik adam ihraç etme kabızı olan ülke futbolunu önce Fiorentina sonra dünyanın en önemli kulüplerinden birisi olan Milan'ın başına geçerek adeta prestijini kurtaran yine Fatih Terim'den başkası da değildi.
Fatih Terim'in sadece Galatasaray da kupa kaldırdığını iddia edenler Fiorentina'yı İtalya kupasını kaldırdığı finale Terim'in getirdiğini görmek ve bilmek istemezler.
Gelin hep beraber özellikle son günlerde ülke spor basınının hedefi haline getirilen Fatih Terim’in kariyerine şöyle bir göz atalım.

FATİH TERİM’İN KARİYERİ:

Futbolculuğu döneminde CeyhansporAdana Demirspor ve Galatasaray'da oynadı. 11 yıl formasını giydiği Galatasaray'da futbolcu olarak hiç lig şampiyonu olamayan Terim'in adı sık sık adli olaylara karıştı. Birkaç kez tutuklanan Terim, 1985'te futbolu bıraktı. Teknik direktörlüğe MKE Ankaragücü'nde başladı. Daha sonra Göztepe'yi çalıştıran Fatih Terim, bir süre sonra eş zamanlı olarak Türkiye U-21'i de çalıştırmaya başladı. Daha sonra Göztepe'den istifa etti. Türkiye'yi ve Galatasaray'ı bir kez çalıştırdıktan sonra İtalya'ya giden Terim, Fiorentina ve Milan'ı çalıştırdı. Yaklaşık olarak 1 yıl süren İtalya macerasının ardından Türkiye'ye döndü. Sırasıyla 2 kez daha Galatasaray ve Türkiye'yi çalıştıran Fatih Terim, 21 Aralık 2017'de Galatasaray'daki 4. dönemine başladı.
Teknik direktör olarak Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı. Oyuncu olarak ise 3 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı. Ayrıca İtalya devleti tarafından verilen "Commendatore" nişanına sahiptir.
Babası Kıbrıslı olan Fatih Terim, Fulya Terim ile evlidir. Merve ve Buse adında 2 kızı vardır.

Yukarıdaki verilerden anlaşılacağı gibi kendi teknik direktörlük kariyerinde Türkiye’nin dördüncü büyüğü olarak adlandırılan Trabzonspor’dan 2 fazla şampiyonluk kazanan Terim, üçüncü büyük Beşiktaş’ın federasyondan eşantiyon verilen 2 şampiyonluğa rağmen 100 küsur yılda kazandığı şampiyonlukların yarısından fazlası olan 8 şampiyonluk kazanmıştır. Terim Galatasaray’ın başında ise Fenerbahçe’nin son 20 yılda kazandığı şampiyonluk sayısı kadar kupa kaldıran tek isimdir.
Kendi deyimi ile iki kez Galatasaray’dan koparılan Fatih Terim belki de ülkece en büyük hayalimiz olan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu ülkemize getirememiş ise Galatasaray yönetimlerinin ve basının önüne koyduğu bu ayrılıklar nedeniyledir.
Doğrudur, özel hayatında eleştirilecek birçok şeye imza attığı söylenebilir ama bunlar Fatih Terim’in ülke futbolunun Avrupa ve dünyaya açılan en büyük fenomeni ve rol modeli olduğu gerçeğini değiştirmez.
 
VE AYNI TUZAK YENİDEN KURULUYOR!

Ülke spor basını son iki sezondur hedefine koyduğu Galatasaray teknik direktörü Terim üzerinden aslında aynı gerekçe ile algı operasyonuna başlamıştır. Bir dönem Fenerbahçe’nin başında iken ‘’Bu Galatasaray durdurulamazsa rakipleri ile arayı fersah fersah açacak!’’ açıklaması yapan C. Daum’un yaşadığı korkunun yeniden hortlaması yani.

PROFESYONELLİKTEN UZAK TRAJIKOMİK KIYASLAMA!

Son şampiyonluğunu 7 yıl önce kazanan Fenerbahçe’nin tek başarısı Alanyaspor ile Türkiye kupası finali oynamak olan Erol Bulut’u göklere çıkararak Terim’den başarılı gösterme çabasının altında Fenerbahçe basını ile bunlara çanak tutan başarısız Galatasaray yönetiminin eylem ve söylemleridir.
Ligin henüz 6. Haftasında neredeyse her maçta penaltı ile ödüllendirilen, özellikle Rize maçında resmen hakem zoruyla 3 puanı alan 2. Fenerbahçe’nin dört puan gerisinde 3. Durumundaki Galatasaray’ı batmış, kötü, skandal göstermelerinin altında Fatih Terimli Galatasaray’ın gerilerden gelerek şampiyon olma güdüsü, tecrübesinin yarattığı korkudan ibarettir.
İki sezon, dört transfer döneminde önce takımı golcüsüz, sonra orta sahasız bırakan yönetimin tüm sorumluluğunu Fatih Terim’e yüklemek futbol cinayetinden başka bir şey değildir. Zira yönetimin transfer zavallılığına ve tüm kulüplerin içine düştüğü ekonomik sıkıntılara rağmen Fatih Terim son üç sezonun şampiyonudur!
Şaşırdınız biliyorum ama Başakşehir spor kulübünün geçen yıl kazandığı şampiyonlukta hakemlerin ligin ikinci yarısında şahlanan ve şampiyonluğa koşan Galatasaray’ı Rizespor maçından başlayıp doğramasının etkilerini unutmADIK.
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş hatta Sivaspor’un hakemlerce resmen doğrandığı sezonda Başakşehir aleyhine tek tek bir hakem hatasının yaşanmadığı gerçeği ortadadır.

LİMİT SKANDALI KONUŞULMUYOR!

Meşhur şike soruşturmasının ardından başta CAS olmak üzere İsviçre mahkemeleri, UEFA dan ceza alan Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için playof ucubesini yaratan dönemin TFF yönetimi ne ise, bu sezon başında Ali Koç’un kendi ağzından açıkladığı ve 443 milyon eksideyiz, transfer yapmamız mümkün değil! Açıklamasına, eksi 3 puan ceza alması gerek takımın 16 transfer yapıp kural tanımaz tavrına ses çıkaramayan TFF yönetiminin zihniyeti aynıdır.

KİMSE BUNLARI GÖRMÜYOR!

Son iki sezondur Galatasaray maçlarında takımını adeta savaşa çıkarır gibi hazırlayan, maç sonrasında ‘O an üzerimde silahım olsa hakemi vururdum!’ açıklaması ile hukuken suç işleyen Rizespor başkanı Hasan Kartal’a ceza bile veremeyen Federasyon’un sürekli Galatasaray ve Fatih Terim’e ceza yağdırmasını tesadüf ile anlatamayız.
Galatasaray karşısında mağlup olduğunda tehditler savuran Hasan Kartal’ın daha bu sezon hakem hatalarıyla Fenerbahçe’ye kaybettikleri maçtan sonra neredeyse kameralara gülümseyerek susmasının futbolda izahı yok.
Hakeza Fenerbahçe üyesi olan Sivaspor başkanı ki o Sivaspor’un malum sezonda kalecisinin 40 metreden gelen topu içeri cukka ettiğini de unutmadık. Ve bu sene başında Kayserispor başkanının ve birkaç Anadolu takım başkanlarının Galatasaray’ı isteyen futbolcularına baskı yaparak Fenerbahçe’ye transfer olmalarını sağlamalarının da futbol kuralları, etiği ile bağdaşır yanı olamaz.
46 yaşımdayım. 10 yaşımdan itibaren futbolu bilerek takip ettiğimi varsaydığımda 36 yıllık futbolsever olarak net bir iddia da bulunuyorum: 36 yıldır Fenrbahçe ve Galatasaray arasında oynanan maçlarda bana hakem hatasıyla Galatasaray’ın kazandığı bir maç gösteremezsiniz ama ben bir çırpıda Lucciano’nun voleybolcu gibi gol olacak topu kaleden çıkardığını, taçtan gelen golü, maçın ilk yarısında Bülent’in ayağına basıp kırmızı kart görmesi gereken Fenerbahçeli futbolcuları ve daha sürüyle hakem hatalarını unutmadım.
‘Türkiye de şampiyonluğun saha da değil masa başında kazanıldığını öğrendim! Takımı Mustafa Denizli değil ben şampiyon yaptım’ diyen kulüp başkanının değil yıllar önce Malatyaspor’un Beşiktaş’ı tek golle yendiği ve Fenerbahçe’nin ligde kalmak için can havliyle oynayan Denizlispor’u yenememesi üzerinden Galatasaray şike ile suçlanır.

Oysa şike rakibin bilerek yenilmesine denir. Denizlispor yenilmediği, Malatyaspor ise rakibini yendiği için şike yapmakla suçlanırken tek amaç durdurulamayan Fatih Terim ve Galatsaray'ın arayı açacak olma korkususundan başka bir şey değildir.

GERÇEK ŞUDUR Kİ
EN BÜYÜK GALATASARAY VE FATİH TERİM’DİR!
 
Futbolda başarı kriteri kupalar, şampiyonluklar olduğuna göre Türkiye de şampiyonluk ve kupa sayıları ile en büyük kulüp Galatasaray en büyük teknik direktör de Fatih Terim’dir.
 
Şimdi anladınız mı Fatih Terim ve Galatasaray düşmanlığının son zamanlarda neden hortladığını?
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.