Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

CHP TEZEK SUÇLUSU DA BUGÜNKİLER ÇOK MU AK!

14 Aralık 2020 - 15:34 - Güncelleme: 14 Aralık 2020 - 15:38

FANATİZM VE HOLİGANİZM SİYASETE GİRDİ!

Futbolu az çok takip eden ve bu güzel oyuna taraftar olarak gönül verenler bilirler ki dünya ve ülke futbolunun en büyük yaralarından birisidir fanatizm/holiganizm…
Taraftar olmayı bir oyunun parçası olup tadını almaktan öte sürekli kazanma ve egolarını tatmin etme noktasında içselleştiren bu iki kesimin sahalara taşıdığı kin, nefret, ötekileştirmeye varan eylem ve söylemleri nedeniyle sayısız taşkınlıklar, kavgalar ve hatta ölümler yaşanmıştır.
FİFA, UEFA ve dünyanın diğer kıta futbol federasyonları sahalardan bu iki kavram ile ırkçılığı temizlemek için tartışa dursun ne yazık ki ülkemizde siyasi parti taraftarlığı da fanatizmin ve holiganizmin etkisi altına girmeye başladı…
Bugün geldiğimiz nokta ‘’Benim partimden olmayan vatan hainidir ve her türlü olumsuzluğun sorumlusudur!’’ anlayışı toplum olarak ülke yararına olacak tüm çözüm önerilerinin önünü tıkamıştır. Kendinden olmayana kapalı ve inkâr politikası beyinlere öyle bir sirayet etmiştir ki, oy verdiği partinin vahim hata ve yanlışlarını dahi alkışlayan, günümüzdeki sorunları, kişisel problemleri dahi karşı partinin geçmişinde arayan bir ruh halindeyiz maalesef.
Ukala bir ifadeden çekinmekle beraber sabırım dünya üzerinde bizim kadar siyaset ile haşir neşir olan başka ülke yok… Bu arada iki haber sitesi genel yayın yönetmeni ve gazeteci yazar olarak bir büyük çelişkiyi de sizlerle paylaşmak isterim.
Hanelerimizde, sokakta, ofislerde, araçta, berberde, cafe de; yani hayatın her alanında siyaseti konuşan bir toplumun haber takip ve okuma alışkanlığı karşısında doğrusu bazen şaşkına dönüyor değilim.
Bakınız bizim Arpak Medya ve Arpak Haberler de ki ulusal medya ve Tv kanallarında görev alan dostlarımın aynı şeyi fark ettiklerini bana ilettiler. En çok onunan haber sıralaması aynen şöyle:

  1. Taciz, tecavüz ve cinayet!
  2. Magazin!
  3. Gasp ve kavga!
  4. Spor!
  5. Ekonomi!
  6. Sağlık!
  7. Kan Davaları!
  8. Siyaset!
  9. Çevre!
  10. Bilim Ve Teknoloji!
  11. Eğitim!
Eğitim haberlerinin son sırada, ekonominin 5. Ve siyasetin 8. Sırada olduğu bir haber takip, okuma alışkanlığına rağmen siyaseti hayatımızın merkezine koymuş olma çelişkisini gerçekten anlamış değilim.
Oy verdiği parti veya parti lideri için ölmeye hazır olduğunu ifade eden, sosyal medya da her gün destanlar, övgüler yağdıran bireylerin aynı partilerin ülke yönetimine dair verdikleri, verecekleri kritik kararların haberlerini okumaması ne acı değil mi?

OKULA TEZEK GÖTÜRDÜĞÜMÜZDE İKTİDARDA CHP VARDI!

Bu bölümün eleştirisine başlamadan önce okuduğunu anlamayacak veya anlasa dahi farklı yöne çekmek isteyeceklere peşinen söyleyeyim: Bu bir CHP savunucusu kritiği veya CHP’yi aklama eleştirisi değildir. Zira binlerce makalelerimin çoğunda CHP’ye çok ağır eleştiriler yaptığım da CHP’li olmadığım da ortadadır amaaaa!

Yahu el insan be kardeşim!
Sosyal medya da bir arkadaşımız ki yaşı bir hayli kemale değil kefene ermiş olmalı ki CHP iktidarını hatırlıyor… Zira 46 yaşında birisi olarak arada bir SHP, SHP, MHP, REFAH gibi partilerin küçük kualisyon ortaklığını da sayarsak DYP, ANAP arasında gidip gelen on yıllarda CHP tek başına iktidar olmadı.

Sonrasında ise yaklaşık 20 yıldır Ak Parti iktidarı ile yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Haydi, biz diyelim ki o değerli kardeşimiz döneminde CHP iktidardı.

*İyi de be kardeşim; senin okula gittiğin orta çağda doğalgaz vardı da CHP iktidarı mı senin okula getirmedi?
*Ya da mezun olduğun okula en son ne zaman gittin? Mesela ben son bir ayda en az 10 köy okulunuz ziyaret ettim ve bir zamanlar en azından tezekle ısınan okullarda bugün artık yakacak tezek bile olmadığından haberin var mı?

*CHP iktidarında tablet, bilgisayar, internet vardı da senin okula kasten mi verilmedi?

Biz dönelim hayatın gerçeklerine… Güzel kardeşim, senin coğrafyan hiçbir zaman barı ile eşit şartlarda eğitim almadı… Senin coğrafyanın sanayisi asla batı ile boy ölçüşecek yatırımlara tanıklık ve sahiplik etmedi. Senin coğrafyan da sağlık sektörü de batı ile eşit olmadı…

Ha, emin ol ki, CHP İktidarı ile şimdiki iktidarın hükmettiği ülke siyasetinde senin okullarda hiçbir şey değişmedi.

Dün yani sen tezek götürürken okula, batıda öğrenciler kalorifer ile ısınıyordu. Ama en azından senin tezek yakacağın tenekeden bir soban vardı oysa bugün de batı doğalgaz ile ısınırken senin tezeği yakacak sobanın dahi olmadığı köy okullarında çocuklarımız titreye titreye ders görüyorlar.

Neden mi; çünkü eğitim kurumlarının başında siyasilerin akrabaları var liyakat sahibi eğitimciler değil. Ve o akrabaların yegâne vazifeleri kendilerini o makamlara atayan siyasilerin ajandacılığını yapmak, temizlik, yemek, ulaşım ihalelerini o siyasinin işaret ettiği kişi ve kişilere vermek.

Pandemi nedeniyle Uzaktan eğitim (EBA) ile devam eden okullarda senin coğrafyanın kaç öğrencisinde tablet, internet, akıllı tahta ve bilgisayar var düşündün mü? Ve daha da önemlisi bu yokluğun sebebi en son 40 yıl önce iktidar olan CHP mi yani?

Sevgili kardeşim;

Muhtemeldir ki, sende ‘’Acaba Facebook’ta, İnstagram da, Twitter da hükümete yalakalık yaparsam iş bulabilir miyim?’’ algısına kapılmış işsiz bir babasın. Ve muhtemeldir ki bugün olduğu gibi geçmişte de kaliteli eğitim almadığın için işsizsin, işsiz kalmaya devam edeceksin.

Emin olmanı isterim ki, senin sosyal medya sayfanı ne Cumhurbaşkanı ne bakanlar ne de genel merkezinden kimseler takip etmiyor…

Emin ol yalakalık senin işsizlik sorununu çözmeyecek… Gel vazgeç bu saplantıdan… Ha, dersen ki çözüm ne? Naçizane anlatayım…

Hani okula tezek götürmek sende yara olmuş ya; o halde:
  1. Git Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye bir sor. De ki; başkan; senin bir kalemde 350 bin litre gereksiniminden 1 milyon litreye çıkarıp amcana verdiğin iddia edilen yakıt ihalesinde amcanın kazanacağı milyonlar acaba kaç ton odun, kömür olurdu köy okullarımıza?
  2. De ki, başkan; yardım kolilerini amcanın oğlunun başkanı olduğun kooperatiften alacağına herkesin alacağı yerden temin etsen artan parayla kaç yoksul öğrencimize tablet alınabilirdi?
  3. De ki; başkan, Halil Özşavlı adındaki milletvekilimizin senden istediği iddia edilen 6 milyon neyin nesiydi? Yine Halil Özşavlı’nın Cumhurbaşkanı oy satın almakla itham ettiği ve gönderdiğini iddia ettiği 8 milyon ne oldu? O 8 milyonla kaç okulun tüm eksikleri giderilebilirdi?
  4. De ki Salih Başkan; evinin ön ve arka yollarını asfalt etmek yerine kaç köy okulunun yollarını insanın geçeceği hale getirebilirdin?
Oradan dön Ceylanpınar’a git ve
  1. Belediye başkanına sor. De ki fakir fukaranın rızkı olan parayla yaptırdığın iddia edilen villa erine 1.2 milyon lira ile kaç öğrencimize bilgisayar, tablet alabilirdin?
  2. De ki yeğenlerinin silah kaçakçılığından kazandıkları iddia edilen paralarla kaç okulun çatısı onarılır, kapı takılırdı?
Dön oradan Bozova’da köylere kadar uzandığı iddia edilen villaların kaç okulun eksiklerini kapatacağını hesapla.

Dm öte yana tefecilik yapan siyasinin haksız ve hukuksuz yere kazandığı milyonlarla şehrine kaç okul, hastane yapılabileceğini ve kaç kişiye istihdam alanı yaratacağını hesapla.
Sağına dön bir bak!

Rüşvet alan belediye başkan çocuklarının rüşvetten kazandıkları ile kaç yol asfaltlanırdı?
Soluna dön bak!

OSB müdürünün istifaya zorlandığı hadise de belediye başkan yeğeni sayesinde yapılmayan yatırım kaç kişiye iş imkânı sağlayacaktı?

Kıbleye dön bak!

Senin şehrinde siyasi yakınlarına verildiği iddia edilen ihalelerden kazanılan parayla kaç fabrika yapılabilirdi?
Karış karış dolaş memleketi ve arkana dön bir bak! Sen yıllardır bir yastığa baş koyduğun eşine, evlatlarına ekmeği zor götürürken senden, benden, bizden çaldıklarını Metropollerde metresleri ile yiyenlerin çükleri için çaldıkları paralarla kaç istihdam alanı yaratılırdı?

PANDEMİ ÇALINAN MİNAERELERİN KILIFI OLMAMALI!

Üzülerek görüyorum ki corona salgını ve pandemi süreci birileri için torpil, ihale yolsuzluğunun kılıfı olmuş durumda…

Bu sürece sığınıp hizmet getirmedikleri gibi olanı sömüren birileri var memleketimde. İşte tam da bu noktada siyasi parti fanatizmi yerine olup biteni doğru sorgulamak ve hakkımızı aramak en doğrusu değil mi?

Hani Ak Partililerin sıklıkla kullandıkları ‘’Ak Dava’’ savları vardır. Ömer’leri aradıklarını ifade eder Cumhurbaşkanımız…

Bende derim ki gerçek bir AK Partili iseniz o halde Ömerlerin arasına sızmış nemrudileri ayıklamak için partinize destek olun…

Salt Ak Parti belediye başkanı olduğu için tecavüz suçundan ceza alıp adını soyadını değiştiren bir ismin üstelik villa, kaçakçılık, torpil ve ihale yolsuzluğunu görmeyip 40-50 yıl öncesinin iktidarı olan CHP’ye saldırmak bize bir şey kazandırmaz.

Tezekten dert yanıp bugün o okullarda artık yakacak tezek kalmadığından bihaberlerin siyasi anlayışı, fanatik ve holiganik kafasıyla bu şehirden bir cacık olmaz arkadaş…

Bu kadar da net…




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.