Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

CEYLANPINAR BELEDİYE BAŞKANI NE ZAMAN GÖREVDEN ALINACAK!

04 Şubat 2021 - 14:12 - Güncelleme: 04 Şubat 2021 - 16:14

NE OLACAK BU CEYLANPINAR!

Bugün herhangi bir sohbette konu siyaset ise, muhaliflerle girilen tartışmalarda sorulan  ''20 yıla yakındır iktidarda olan ve varlığını güçlü bir şekilde muhafaza eden Ak Partinin en güçlü savunma mekanizması nedir?'' sorusuna verilen tek cevap: ''Ak Partinin iktidarı boyunca yaptığı hizmetlerdir...'' cevabını verir Ak Partiye gönül verenler.

Peki, nedir bu hizmetler?

*Hastaneler,
*Yollar,
*Millet parkları,
*Gençlik merkezleri,
*Okullar,
*Stadyumlar,
*Havaalanları,
*Askeri alanda üretime dayalı yatırımlar...

Her Ak Partilinin listesi kendi hayat görüşüne ve partisine bağlılığına, şehrine, coğrafyasına göre değişkenlikler göstermekle beraber uzar gider. Bunun yanında Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı; Ak Parti teşkilatlarının sıkı sıkıya bağlandıkları ''her alanda Ömerler arıyoruz'' söylemi tazeliğini koruyor değil mi?

Bütün bunların ışığında büyüdüğüm Ceylanpınar ilçemizde olup bitenlere, her gün artarak devam eden yolsuzluklar iddialarına, çarpık ilişkilere, lağım çukuruna dönen nepotizme ve yapılmayan hizmetlere baktığımda kendime şu soruyu soruyorum: ''Şanlıurfa özellikle son yerel ve genel seçimde Ak Partinin kalesi olma özelliğini sürdürdü. Peki, Ceylanpınar Şanlıurfa'nın ilçesi değil midir ki bu denli sahipsiz bırakılmaktadır''

Meseleyi doğru aktarmak ve büyük resmi her bir karesi ile objektif bir bakış açısı ile analiz edebilmek adına isterseniz son yerel seçime dönelim...

Tüm muhalefet partilerinin Ak Partinin kaybedeceği umudu ile beklediği ve stratejilerini bunun üzerine kurguladıkları bir dönemde üstelik Ceylanpınar siyasi tarihinde önemli bir yeri olan; henüz seçimde dahi Ak Parti Belediye başkanlığı makamında olduğu halde DP (Demokrat Parti) saflarına geçip güçlü bir muhalefet ile ilçe başkanlığına aday Menderes Atilla gibi güçlü bir isme rağmen seçimi 17 bin oy farkla kazanarak Ak Parti adına adeta bir zafer kazanan Abdullah Aksak'a ne yapıldı?

Hep derim: Atalarımız bazı sözleri işlerine geldiği gibi söylemiştir. Dolayısı ile her atasözümüz doğru değildir. Ve eklerim: ''Eğri de otursanız, doğru da oturanız adil olun, gerçekleri konuşun...''

Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin'in geldiği günden beridir bireysel silahlanmaya karşı verdiği aslanlar gibi mücadelesi hepimizin malumudur. Ki o bireysel silahlanma belası yüzünden şehrimiz ve coğrafyamız neredeyse her gün arazi, kız davası derken sürüyle sudan ucuz bahanelerle kana bulanmaktadır. Buna rağmen:

1- Şehrimizde gönüllü koruculuk adı altında şehir merkezilerinde yaşadıkları halde bazı belediye başkanı, milletvekili, ağa veya bürokrat yakını oldukları için bagajlarında ruhsatlı kaleşnikof ilahı ile dolaşan yüzlerce adam var! Buna ruhsatsız olup göz yumulan veya yakalandıkları zaman torpille serbest bırakılan, Suriye'de kaçakçılığını yapıp güvenlik güçlerinin hayatları pahasına yakaladıkları ama bazı milletvekilleri, belediye başkanları torpili
 ile serbest kalanları eklediğimizde rakam dehşet boyuta çıkıyor...

O halde; Abdullah Aksak'ı 18 yaş altı fi tarihinde Kaleşnikof bulundurmak suçu işlemiş ayak oyunu ile görevden azletmenin hukuki, vicdani, ahlaki, insani, dini ve Ak Dava vizyonu ile nasıl bir uyumu olabilir ki?

Haydi Abdullah Aksak'ı terör silahı bulundurmak kılıfı ile azlettiniz. Peki, son bir yıldır Ceylanpınar Belediyuesinin özel aracında yakalatıldığı ayuka çıkan silah kaçakçılığına neden kimse ses çıkarmadı?

Abdullah Aksak'ın 25 yıl önce bulundurduğu Kaleşnikof uzay silahıydı da Ceylanpınar Belediye Başkanı Fevvaz Soylu'nun yeğenlerinin yakalattıkları iddia edilen Kaleşnikoflar pat pat mıydı yani?

2- Yine Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sigarayla mücadelesini tüm Türkiye biliyor değil mi? Peki, Adları milletvekilleri yeğeni, Fevvaz Soylu'nun yeğeni olmakla kamuoyuna sunulan ve silah ile yüz binlerce kaçak karton sigara kaçakçılığı yaparken yakalandıkları iddia edilen isimlere nasıl bir cezai işlem yapıldı?

Yoksa Fevvaz Soylu'nun yeğenleri insan sağlığına yararlı olan kaçak sigara icat ettiler de haberimiz mi yok?

3- Ömerler arıyoruz... Söylemi üzerinden Ceylanpınar Belediye başkanı Fevvaz Soylu'nun hizmet ve duruşuna göz atalım mı?

*Benim bildiğim Hz. Ömer utanılacak herhangi bir yüz kızartıcı suçtan dolayı adını soyadını değiştirmedi... Ama bana gelen iddialara bakılırsa 18 yaş altı bir kızı zorla evde tutmak suçundan hapis cezası almış olan Ceylanpınar Belediye başkanı gerçek adı olan Feyyaz Uçar'ı mahkeme kararı ile değiştiren yani geçmişinde tacizden sabıkası bulunan bir isim.

Şimdi böyle bir isim nasıl olur da Ak Partinin Ceylanpınar için Ömer'i olur? 
Siz Hz. Ömer'in kirasını ödeyemezken bir makama gelir gelmez kendisine milyonluk villayı makamının gelirinden yaptırdığını veya belediyenin yani fakir fukaranın rızkını kendi şahsına harcadığını duydunuz mu?

Ee, iddialara bakılırsa gerçek adı Feyyaz Uçar olan değerli başkanımız kısa sürede milyonluk villaya konuyor. 

4- Ne dedik; Ak Parti yol, hastane, okul, kültür merkezleri, millet bahçeleri ve benzeri hizmet ağı ile halkın teveccühünü kazandı. Peki, Feyyaz Uçar pardon Fevvaz Soylu hangi hizmetleri yaptı?

Kızıltepe Ceylanpınar ve Ceylanpınar Viranşehir yolları ölüm saçmaya devam ediyor...
Hastane deseniz sanırım Menderes Atilla döneminde projelendirildi ve imzadan geçti, temeli atıldı.
İlçe iç yolları zaten BŞ Belediyesi tarafından yapılıyor.
Tüm ilçe belediye başkanları hatta yanı başındaki Viranşehir Belediye başkanı Salih Ekinci dahil kundura fabrikaları ile istihdam aratırken Feyyaz Uçar'ın belediye kadrolarında yeğenlerine, yakınlarına istihdam yaratmaktan başka yaptığı hizmet nedir?

5- ''Eğitimli, dini bütün ve çalışkan gençlik istiyorum...'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan2a sormak isterim: Ceylanpınar'da yaşayan körpe beyinlere taciz davasından sabıkası olan belediye başkanını rol model olarak gösterip mi bu özellikte gençleri yetiştireceğiz?

Evet,
Ceylanpınar da hizmet namına tek bir adım atılmıyor. 
Ceylanpınar da nepotizm almış başını gidiyor.
Ceylanpınar gençliği madde bağımlılığına esir olmuş durumda.
Ceylanpınar da işsizlik tarihin en zirve noktasına ulaşmış durumda.
Ceylanpınar da 35 yaşında bir genç cinayete kurban gitti.
Ceylanpınar da huzur kalmadı.

Peki, Abdullah Aksak'ı azledip getirdiğiniz Feyyaz Uçar nasıl bir fark yarattı Allah aşkına?
Ne olacak bu Ceylanpınar'ın hali?

''Ömerlerin adaleti ile halkın yanında olacak belediye başkanı ve milletvekilleri, teşkilatlarla geleceğe yüzüyeceğiz...'' söylemini sıklıkla tekrarlayan Ak Parti kurmaylarına samimi ve kalben soruyorum:

Söyelminizin tek bir harfine uymayan gerçek adı Feyyaz Uçar olan Ceylanpınar belediye başkanını ne zaman görevden amayı düşünüyorunuz?

Öyle ya ''Ömer'' demiştiniz. Gerçek adını kullanamayan Ömer mi olur ve Ceylanpınar gerçek bir Ömer'i haketmedi mi yani?

Madem öyle 17 bin oy farkla kazanan Abdullah Akak neden gitti?

Ak Partinin Ceylanpınar'ı kaybetmemesi adına yapılması gereken derhal bu hatadan dönülmedisidir yoksa değil Ömer, takma adla atanan ve 16 oy bile alamayan isimle bir daha seçimde başarı hayal olur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.