Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

BU ADİL DEĞİL YAHU & KÜÇÜK ESNAFI ÖLDÜRÜYORUZ!

01 Şubat 2021 - 23:56

YEREL ESNAFIMIZA YAPILAN ADİL DEĞİL! 

Doğrusu merak ediyorum. Şu fani dünyadan göçüp gitmeden önce toplumsal sorunların çözümüne yönelik bir kez olsun adil bir karar verecek miyiz? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs belasının zorunlu kıldığı kısıtlamalar geldiğimiz noktada başta ben diyeyim yerel siz deyin mahalle, bakanlık desin küçük esnafımız olmak üzere; amatör liglerde top koşturan 50 sporcunun, ekmeğini elleriyle, nefesleriyle ve sesleriyle kazanan saz ve ses sanatçılarının, ülke genelinde yüz binlerce kahvehane, çay ocakları, cafe, bar ve benzeri eğlence sektörü ile orada çalışan milyonlarca garson, aşçı, kominin, otellerin bellerini bükerken tüm ekonomi büyük AVM'lere yönlendirildi! 

Yani yine ezilen gariban, kazanan zengin! 

Yeter ama yahu, yeter, gerçekten yeter! 

ONLAR SANATÇI DA DİĞERLERİ DEĞİL Mİ?

Düşünebiliyor musunuz; MESAM yönetimine  (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kayyum atanan Orhan Gencebay, Coşkun Sabahlar ve iktidar partisine yakın sanatçılar milyonlar götürürken ki sonunda ülke müziğine bile kayyum atamayı başararak dünya tarihine geçtik; sokak müzisyenleri, saz sanatçıları, ekmeğini zar zor kazananlar sanatçı değiller mi?

Onlar pandemi sürecinde yine yüz binler, milyonlar kazanırken aylardır yüz binlerce sanatçıyı ekmeğinden eden kısıtlamaların neresi insan sağlığının yararınadır. Yahu virüsten kaçarken açlığa, yoksulluğa mahkum ettiğimiz kaç bin insan var haberimiz var mı?

KAHVECİYE 10 MİLYON AMATÖRE KISITLAMA!

Türkiye süper liginde sezon başlarken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ''transfer yapamayız çünkü -453 milyondayız ve zaten cezalıyız!'' sözleri hala tazeliğini korurken hemen sonrasında nasıl bir mucize oldu da son transfer İrfan Can Kahveci'ye 10 milyon, Mesut Özil'e hafta bilmem kaç milyon ödüyor? Bir spor yorumcusunun iddia ettiği gibi Fenerbahçe Spor Kulübünün hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran TFF Başkanımız var yahu. Yani Fenerbahçe şampiyon olursa TFF Başkanı para kazanacak ve biz Türkiye'de temiz futboldan dem vuruyoruz. Hastırın oradan be...

Ama konumuz bu değil... Falcao aylardır yattığı yerden para kazanırken, Türk Milli Takımı yerine kariyer adına Almanya milli forması giyen Mesut Özil'e hafta milyonluk sözleşme verilirken velhasıl yayıncı kuruluş kar etsin diye süper lig devam ederken virüs bulaşmıyor da çamurlu sahalarda top koşturup evine zar zor ekmek götüren 50 amatör lig sporcusu, antrenörlerine kısıtlama ile hayatı zehir ettik.

Bunun neresi insan sağlığı ve adalet bunun neresinde var?

KÜÇÜK ESNAFIN ANASINI AĞLATTIK YAHU!

Mesele küçük esnafa geldiğinde durum içler acısı ve yeni bir insanlık dramı ile karşı karşıyayız arkadaş... Zaten evine ekmek götümekte zorlanan yüz binlerce küçük ölçekli iş yerlerini kapatırken üstelik 1.000 lira gibi komik bir destek vererek: Ülkenin tüm parasını AVM'lere yönlendiren bir kısıtlama sürecinden geçiyoruz.

Buyurun milyonların hayatlarını zındana çeviren çelişkiler yumağına göz atalım:


•ÇİÇEKÇİLER kapalı AMA Bu marketler çiçek satacak...
•MARANGOZLAR kapalı AMA bu marketler dolap satacak...
•ELEKTRONİK Mağazaları kapalı AMA bu marketler Televizyon ve elektronik eşya satacak...
•TELEFONCULAR kapalı AMA bu marketler telefon ve aksesuar satacak...
•SAATÇİLER kapalı AMA bu marketler saat satacak...
•ZÜCCACİYELER kapalı AMA bu marketler bardak tabak tencereyi satacak...
•TUHAFİYECİLER kapalı AMA bu marketler tuhafiye ürünleri satacak...
*AYAKKABICILAR Kapalı AMA Ayakkabı Satacak...

Kuruyemiş satacak...
Oto aksesuarı satacak...
Kırtasiye ürünleri satacak...
Hazır yiyecek satacak...
Kamp Malzemesi Satacak...

YETMEDİ!

Bu marketlere tüm ayrıcalıklar tanınırken kapalı olan küçük esnaf vergisini, kirasını, personel maaşlarını icralık olma pahasına ödemeye devam edecekler!

Bunun neresi insan sağlığı ve adil bir kısıtlama sürecidir arkadaş?

Ve garip olan ne biliyor musunuz; o kadar zavallıyız ki tepki bile gösteremiyoruz, vefasızız, riyakarız, nankörüz...

Hadi hükümet bu kısıtlamalar da küçük esnafın belinin büküldüğünü göremedi: Peki, kıçımız sıkıştığında borç alıp aylarca ödemediğimiz, her türlü indirimi yaptırdığımız mahalle esnafını biz niye yüzüstü bıraktık ha?

De hadi yiyorsa AVM'lerdeki o pahalı mağazalardan 10 kuruşun eksik olduğu halde bir tane mendil alın da göreyim...
De hadi işsizken seni değil aylarca 5 dakika idare edecek bir mağazaya borçlanın da göreyim...

Sözün özü: Hayatlarımızda bir kez olsun adil, vicdanlı ve daha da önemlisi mantıklı olup mahalle esnafımıza dönelim yüzlerimizi. Şu zengini daha da zengin fakiri ise açlığun dibine iten saçma kısıtlamalara inat küçük esnafımızı destekleyelim.

Not: A1001, BİM, ŞOK, MİGROS gibi büyük marketlerden aldığınız temel gıdaları mutlaka tartırın zira göreceksiniz neyle karşılaştığınızı. Haydi kalın sağlıcakla ama gerçekten bu kısıtlamalar adil değil yahu...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.