Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

BAHATTİN YILDIZ'A YAPILANIN HİKAYESİ!

22 Ekim 2020 - 15:01

BAHATTİN YILDIZ'I ÇİĞ ÇİĞ YERLER!

Bahattin Yıldız: Eski Ak Parti Şanlıurfa il başkanı yeni BŞ Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün genel seçimde milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinden sonra önce vekaleten sonra asaleten il başkanlığına atanan genç adam...

Ben dahil bir kesimin zaman zaman eleştirdiği isim yani.

Bu köşe yazımın konusu "Bahattin Yıldız başarılıdır, başarısızdır!" mevsunu tartışmak değil zira Urfa halkı ve kamuoyunun anlaması gereken en önemli mevzu da herhangi bir partinin il başkanının başarısını ölçecek ve karar verecek mercinin ne basın nede kamuoyu olmadığıdır.

İl ve ilçe başkanlarının çalışmalarını takdir edecek tek merci kendi partilerinin genel merkezi ve başkanlarıdır çünkü onlar hizmet makamları değildir.

Çünkü il başkanı hizmet akışını sağlayacak yerel kurumların başındaki adam değil, genel başkanını temsil makamında oturan isimdir.

Siz bakmayın bazı ilçe başkanlarının ihalelerde boy göstermelerine! Zira olmaması gereken rant pazarlıklarında olanlar zaten kendi partilerinin sırtından geçinen asalaklardırlar. 

İl ve ilçe başkanları kendi partisinin teşkilat yapılanmasını güçlü kılmak, parti iç disiplinini sağlamak, partisinden olan belediye başkanlarını kontrol makamıdır.

Sanırım il ve ilçe başkanlarının asli görev ve sorumluluklarını yeterince anlattım.

Peki Şanlıurfa da durum nedir, ona bakalım.

Öncelikle şunu ifade edeyim. Beni susturma vaadiyle Ankara da Şanlıurfa milletvekili ile yemek ihalesi pazarlığı yapan ilçe başkanı da var, sürüyle ihaleye gireni de!

İŞKUR'a altı aylığına giren fakir fukaradan bir maaşını rüşvet aldığı iddia edilen ilçe başkanı da bilirim, binecek at arabası yokken bugün lüks araca bineni de.

Bozova Ak Parti ilçe başkanı sevgili Süleyman Deveci ile Siverek ilçe başkanı Nedim Lele gibiler ise nesli tükenen tiplerdirler.

Zira onlar gerçek dava adamlarıdırlar. Hiçbir şaibeye bulaşmadan, alınlarının aklarıyla görevlerini yaparlar.

Hırsları yoktur mesela...

Biz dönelim il başkanı Bahattin Yıldız meselesine.

İl başkanı olduğundan beridir hakkında sayısız iddianın ortaya atıldığı, Beyazgül'ün BŞ Belediye başkanlığına seçilmesinden sonra "BŞ belediyesini yönetiyor!" iddialarına maruz kalan isme yani.

"Faruk Çelik'in adamıdır, ondan aldığı talimatları yerine getirir!" iddialarını teşkilatın önemli isimlerinden bizzat duymuşluğum olduğu gibi Faruk Çelik'in kendi döneminde taktir ettiği gerçeğini ben de ifade ettim.

Faruk Çelik ile Bahattin Yıldız'ın arasındaki samimiyet Şanlıurfa'ya zarar verme noktasında ise eğer, belge istedim fakat alamadım. Yok değilse aynı partinin il başkanı ile eski bakanı arasındaki samimiyet üzerinden koparılan fırtınanın amacı nedir?

Ak Partinin önemli isimlerinden birisinin Bahattin Yıldız'ın makamına çalışırken benden destek isteyip sonra kendisinin yaptığı algıyı bana mal ettiğine tanıklık ettiğim gibi, Yıldız'ı gönderme operasyonunun bir parçası olan o malum sürecin bazı kahramanlarının da kendi iftiralarını üzerime atma çabasında tenekeye döndüklerine dr tanıklık ettim.

Evet, il başkanı olduğu günden beridir bir kesimin Şanlıurfa'ya gelmeyen tüm hizmetlerin sorumlusu olarak göstermeye çalıştıkları Bahattin Yıldız acaba gerçekten hizmetlerin önündeki engel midir?

Şanlıurfa için taş üstüne taş koyan her ismi başımın üzerinde taşıyacak kadar Urfa aşığı olduğumu bilenler, Bahattin Yıldız ise hizmete engel onunla dişe diş mücadele edeceğimi de bilirler.

Sanırım benim Bahattin Yıldız'dan korkmayacağımı anlayan anlamıştır ve sanırım Bahattin Yıldız da benden korkmayacak kadar merttir. Kavgaysa sorun yok yani.

De, mesele bu mudur?

Neden bir ismi hedef tahtasına koyarken ortaya belge koymaz veya etrafımızda olup bitene bakmayız.

Misal, gelin "Bahattin Yıldız BŞ Belediyesini Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte idare ediyor, oda isotçudur!" iddiaları ne kadar doğru bir bakalım.

Bir kere Bahattin Yıldız isotçu değil. Bilakis isotçuların ilk günden beridir çiğ çiğ yemek için çabaladığı bir isim...

Peki, gerçekten Beyazgül ile beraber mi yönetiyorlar belediyeyi?

Öyle olsa bizim eski FETÖCÜ gazeteci bozuntusu BŞ ve ilçe belediyelerinden tonla para kazanırken nasıl oldu da Ak Parti il başkanını direk hedef aldı?

Hadi hedefine koydu ve saldırdı. Hala nasıl oluyor da Ak Parti belediyelerinden besleniyor?

İkinci çelişki ise şu: Oturduğu her platformda Zeynel Abidin Beyazgül'ü ağır eleştiren, Bahattin Yıldız'ı tefe koyan ve Ak Partinin Yıldız'ın üstünü çizdiğini iddia eden isim, isimler nasıl olur da BŞ belediyesinde önemli makamlara atandılar?

İddiaya göre Zeynel Abidin Beyazgül Bahattin Yıldız ile birlikte şehri yönetiyorsa neden fikir ortağına saldıranlara hala destek veriyor ve atamasını sağlıyor?

Bakınız, bu şehirde BŞ belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti il başkanı Bahattin Yıldız ile şehrin valisi arasında sorun olduğunu iddia eden, bu iddiayı her üç tarafa empoze edip sorunu büyüten ama her üç tarafın da destekçisi gibi görünüp gayet hoş geçinen tipler var ve bunlar bu şehir için inanılmaz tehlikeliler. Zira kaostan, kinden, kavgadan beslenen tiplerdirler.

Diyelim ki böyle bir sorun var... O halde Urfayı sevenin tek görevi o sorunu akıllıca çözmek ve tarafları dedikodudan uzak tutup uzlaşmalarını sağlamak olmalı değil mi?

Bunu yapmaya çalışan Ekrem Arpak Ak Parti, Beyazgül ve Bahattin Yıldız düşmanı ama ortalığı germekten beslenenler dost ilan edildiler.

Fakat yılan yılandır ve zaman tüm yılanların zehrini ortaya koydu aslında.

Gerek şehirde olduğum gerek uzaktan Şanlıurfa'nın büyük resmine baktığımda bazı kesimlerin Bahattin Yıldız'ı çiğ çiğ yeme operasyonu başlattıklarını görüyorum.

Bunların içinde basın da var, il teşkilatında olan bazı isimler de, BŞ iç ve dışında olanlar da...

Bu operasyonun birçok aşaması özel hayat üzerinden oldu...

Bazıları basın, bazıları da Bahattin Yıldız düşmanı olan isimleri önemli makamlara atamakla.

Ama en önemlisi "Bahattin Yıldız belediyeyi Zeynel ile yönetiyor!" dedikodusu yayılarak gelmeyen hizmetlerde hedef haline gelmesi sağlandı!

Oysa tek yetki Zeynel Abidin Beyazgül başkandaydı...

Siz hiç BŞ Belediyesinin başarılı bir hizmetinin Bahattin Yıldız'a mal edildiğini duydunuz mu?

Hayır!

Aksaklık nerede yaşandıysa hedef Yıldız gösterildi.

Dedim ya, Bahattin Yıldız başarılıdır, başarısızdır tartışmasına girmeyeceğim.

Ne övgü dizecek ne yerecek makam ben değilim.

Zira orasını tartışacak olan Ak Parti genel merkezi ve genel başkanıdır ama benim gördüğüm bazı gururpların Yıldız'ı çiğ çiğ yemeye hazır olduklarıdır.

Peki, Yıldız buna hazır mı; orasını kendi bilir. Bana ne?

Ama Yıldız'ın etrafında iki oynayan tiplerin varlığını ondan iyi biliyorum...

Son atamada rol alan adamlara baksın, oda anlayacaktır.

Ha birde ne il teşkikatı nede BŞ de herhangi bir vazifesi olmadığı halde hem Zeynel Abidin başkanı hem Bahattin Yıldız'ı hedef haline getirecek abuk subuk işlere olanlar var.

Hep aynı isimler...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.