Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

AMATÖR LİGLERİN FERYATLARINI DUYUN!

26 Aralık 2020 - 01:14 - Güncelleme: 26 Aralık 2020 - 01:27

Coronavirüs pandemisinin tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöktüğü bir süreçte "şu meslek grubu daha fazla etkilendi..." belki çok iddialı, çok haksızca bir söylem gibi gelebilir siz değerli okurlarıma, dostlarıma, canlarıma ama gerçek şu ki insanlığı tehdit eden ve ölümün kucağında gezdiğimiz bir felaketi bile zengine göre uyarlamayı başardık, üzgünüm...

İlkokul terk, cahil, kendi halinde bir adamım ben... Tüm dünya da neler oldu, diğer dünya ülkeleri pandemi sürecinde ne gibi önlemler aldı bilemem elbette ama benim ülkemde tedbir amaçlı olduğu söylenen neredeyse tüm yasaklar bazı meslek gruplarını yağmurdan kaçarken doluya tutulma misali darma dağın etti...

O yağmur ki her damlası ekmek kavgası kokan, çaresizliğin, yoksulluğun, yalnızlığın sağanak halleriyle dökülde fakir fukaranın üzerine...

Ben yine de cahil aklımla bu satırları okuma şerefini bana bahşeden siz değerli okurlarımın affına sığınarak ülkemizde pandemi sürecinde en ağır bedelleri ödeyen birkaç meslek grubunu kaleme almak istiyorum.

Durumu net bir şekilde anlatabilmek için koyu taraftarı olduğum Galatasaray örneğinden başlayacağım...

Radamel Falcao: Hani dünyaca ünlü forvetimiz. Hani transferi tüm dünyada yankı bulan büyük golcümüz...

Geldiğinden beri neyi var, neresinden sakat bilmiyoruz.

Aşil tandonu mu, çarpraz bağlar mı, darbeye bağlı adale yırtılması mı; Galatasaray'ı yakından takip edenler ve çok iddialı olacak ama Fatih Terim bile neden oynamadığını bilmiyor ama tüm ülke şunu çok iyi biliyor:Radamel Falcao yattığı yerden 5.5 milyon Euro kazanıyor!

Niye biliyor musunuz; bu lanet olası dünyada her şey zenginden yana da ondan...

Çünkü Radamel Falcao ve diğer tüm profesyonel liglerde oynayan futbolcu arkadaşlarının maç primleri dahil benim ülkemde asgari ücretle geçinen milyonlarca insanın hayal bile edemeyecekleri rakamalar ve sistem bu arkadaşlar daha fazla kazansın diye profesyonel ligleri durdurmazken sanki coronavirüs sadece amatör liglerde bulaşıcılığını arttırıyor muş gibi amatör ligleri durdurdu.

Ah be kahpe felek! Tüm kastın hep garibana ve hep emekçiyedir yaptığın kelek değil mi?

Bakınız, Türkiye Süper Lig'i ülke futbolunun zirve noktasdır biliyor ve anlıyorum...

Radamel Falcao ve türevleri de bu zirvenin çilekleri, kremaları. Elbette onlara kıyamayacaksınız ey futbol federasyonu yetkilileri lakin sizin kıydıklarınız var ya, toz toprak sahalarda, çamurda, karda kışta evine değil çilek, ekmeği zor götüren ve fubolun geleceğinin tomurcuk verdiği gerçek emekçilerdirler...

Hoş, bir süper lig galibiyetinde 1.75 milyon ödeyen federasyon, yayıncı kuruluş ve o paraları Falcao gibi camdan adamlara ödeyen yöneticiler: Siz nereden bieceksiniz amatör futbolcunun zaten kirasını zor ödediğini, çocuğuna karşı hep boynu bükük kaldığını?

Pazar parasını denkleştiremediği için eşinin yüzüne bakamamanın bir evin reisi için ne anlama geldiğini nereden bileceksiniz?

Uzaktan eğitime "EBA" geçilen süreçte ligleri durdurulduğu için çocuğuna tablet alamayan amatör futbolcunun yaşadığı hüznü nereden bileceksiniz?

Sizlerin terazilerinde yıldızlar hep ağır basar emekçilerin yaşam kavgaları, umutları...

Mesele gerçekten insan sağlığı öyle mi? Yahu profesyomel liglerdr testi pozitif çıkan oyuncular 14 gün sonra sahaya çıkıyor. Oysa bu illet vücudu aylarca terk etmiyor. Mesele aman yıldızlar miluon eurocuklarını kazansın, aman spor basını, yöneticiler nrmalansın telaşıdır. 

Zira amatörde para, reklam, şan, şöhret ne gezer. 

Adı üstünde, amatör işte. Tövbe Bismillah "Canı çıksın!"

Yapmayın!

Kıymayın yüz binlerce insanın hayat ve ekmek kavgasına.

Futbol 11'er kişilik iki takımın 90 dakika gol için koşturduğu basit bir oyun işte...

Bunun profesyoneli amatörü mü olur pandemide?

Corona denen illette mi parası olana bulaşmıyor arkadaş?
​​​​​​
Buradan Türkiye Futbol Federaayonu başkanlığına, kendi de bir dönem amatör liglerde top koşturan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve spor bakanımıza sesleniyorum:

Lütfen ama lütfen amatör liglerin oynanma kararını gecikmeden verin...

Futbolcusu, teknik adamı, çalışanı ile yüz binlerce gerçek futbol emekçisinin belleri bükülmüş durumda...

Basketbol gibi temaslı oyunun zirve yaptığı sporda bile ligler oynanırken amatör liglerin oynatılmaması gencecik sporcularımızın kariyerlerinin başlarında solmalarına, evine ekmek götüren yüz binlerce sporcumuzun çaresizliklerine neden oluyor.

Maalesef benim ülkemde müzik eğlence sektörü, küçük esnaf ile birlikte pandeminin belini büktüğü alanlardan birisi de amatör liglerde oynayan sporcularımız, teknik adamlarımızdırlar.

Bakınız, saz sanatçılarımız intihar etmeye başladılar!

Küçük esnaf iflas ediyor.

Amatör sporcularımız bunalımda...

Ben neyleyim böyle yaşamayı arkadaş!

Açlıkla, çaresizlik, işsizlik, yoksullukla sınamacağım bir hayattansa mutasyonun en öldürücü haline uğramış coronayı tercih ederim.

İnsanım yahu!
Amatör sprocular insan yahu!
Saz sanatçıları, esnaf da insan yahu!

Bir kerede alınan kararlar garibandan yana olsa kıyamet mi kopar?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.