Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

VE AKSOY'LU BAŞKANIN ŞEREF KATTIĞI İKİ İLÇEMİZİN HİKAYELERİ!

26 Haziran 2021 - 22:21 - Güncelleme: 26 Haziran 2021 - 23:35

Malum, insanız neticede...


Ben şehrin tanıtımına, taşına, toprağına emek verip gerçekleri kaleme aldıkça sanatımla, kalemimle ve nihayetinde alçakça, Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz eylem ve söylemlerle ekmeğime el uzatanlar olduğu için artık ''insanız neticede...'' cümlesiyle başlamak kaldı bana. Öyle ya ben değil de; bir yabancı veya yalaka, şantajcı, FETÖCÜ, ahlaksız, tacizci, tırşıkçı bir Urfalı Urfa tanıtım kitabı yazsa baş tacı edilirdi bu şehirde. Komple bir şehrin tapınak diyerek karşı çıktığı Göbeklitepe'yi benim çeyreğim kadar tanıtsa paraya boğarlardı...


Malum, Ankara'da Şanlıurfa Tanıtım Rezaletine ödenen rakamları defayeten kaleme aldım. İşte tanıtımların tümünden çok daha fazla emek verdiğim halde emeklerimi hiçe sayanları Allah'a havale edip Ocak ayında başlattığım öğrencilerimize tablet etkinliğimize alçakça tüm engellemelere rağmen 12 Haziran akşamı harika bir ödül töreni ile final dedik.

Satılık olmayan ödüller, etkiniğe katkıda bulunanlara verilen plaketler, Mesut Yar gibi bir dev, Şengül Boybaş, gibi ünlü bir yazar, Murat Ersan gibi usta bir yönetmen NTV, Star Tv ekibi, şehrimizin üç uydu kanalı GüneydoğuTV, EdessaTV ve KanalUrfa'nın ortak yayınında izleyici ile buluşan harika bir ödül töreni...

CESURLARIN GECESİYDİ!

Sosyal medyamda ifade ettiğim gibi, o ödül töreni cesurların ve bu şehrin çocuklarına kalben yüreklerini açan güzel insanların gecesiydi... Bu şehir o gece cesurları da çocuklara destek verdiğimiz dayanışma ruhunun ayağa kalktığı geceyi bile siyasete döktükleri için gelmeyen, engellemeye çalışan korkakları da gördü. Mazaretleri nedeniyle katılamayan değerli isimleri tenzih ederek...


AB Uyum Komisyon Başkanımız Sn. M.Kasım Gülpınar vardı gecemizde, daha ne olsun?
Vali yardımcımız Sayın Mustafa Akın, efsanemiz, bu şehrin öğrencilerinin manevi babası Mehmet Güneş gibi bir dev vardı. Taa uzaklardan yüreğini bizlere gönderen Necati Demirkol gibi bir ağabeyim, Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye başkanımız Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak, Bozova Belediye Başkanımız Suphi Aksoy, Hilvan Belediye Başkanımız Aslan Ali Bayık, Akçakale Belediye başkanımız Mehmet Yalçınkaya, Viranşehir Belediye başkanımız Salih Ekinci, Eyyübiye Belediye Başkan yardımcımız Sait Kaya, Suphi Hatipoğlu, Mehmet Ömeroğlu yalnız bırakmadılar daha ne olsun? 

Mesut Yar ve ekibini memleketime yaraşır şekilde ağırlayan değerli iş insanlarımız Mehmet Korkut Polat ve Naif Bülbül vardı. Cansınız dostlarım. Sizlerle gurur duydum.

Şanlıurfasporumuzu yeniden ayağa kaldıran Başkan Emin Yetim, İstanbul'dan kalkıp gelen Maruf Güneş, Uğur Büyükhatipoğlu, Güler Kama İzol, Ali Gubat, Veysi Aba vardı ve gecemize varlıkları renk kattılar.


Basın dünyasından değerli dostum Mehmet Canbeyli, Tahir Gülebak, Ömer Ağ, Ferhat Özer, Faruk Bayuk, Fuat Erbülbül, Celal Çiftçi, Niyazi Kocadağ, Ekrem Demirbilek vardılar. Bu gecenin olmaması için ter döken basının yüz karalarına inat. Hele de Ekrem Demirbilek geceye sesiyle öyle renk kattı ki, teşekkür ederim kardeşim.

Mehmet Kaya başkanım şeref verdiler bizlere. Mustafa Yavuz... Tıpkı Nihat Kılıç dostum gibi. Mustafa Çelikbay, M.Cemil Beyaz, Veysi Güneş, Mustafa Ekinci gibi...

Şeyhanlı Aşiretinin babadan kanaat önderi ve Şeyhanlı Federasyonu başkanı  M.Emin ŞEYHANLIOĞLU'na BARIŞ ödülü çok yakıştı hakeza dostların dostu Haşim Şeyhanlıoğlu'na da...

Yılmaz Gerger, Cevdet Özmen, Yusuf Göllü, İsmail Amak, M. Emin Attarve ana sponsorumuz GOLDEN SİLVA Parfümleri üreticisi Gülhan Sinanlı ile ağabeyi Emin Sinanlı renk kattılar.

FUAT'IN JESTİ İYİYDİ AMA ÖDÜLÜNÜ ALMAYA GELMEYEN SELİM BAĞLI SĞ OLSUN!

Bir de çocukların umutlarına dahi dokunmaktan kaçan, onlar için hazırlandıkları geceler boyu heyecandan uyuyamayan çocukların boyunlarını bükme pahasına gelmeyenler vardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül başı çekti sağ olsun! Keko dediğim, uğruna dönemin bakanıyla mahkemelik olduğum Dr. Selim Bağlı'da Arpak Medya'nın ödülünü almaya tenezzül etmeyenlerdendi. Onun ayıbını onun adına çelenk gönderen Fuat Erbülbül kapatmaya çalıştı. Fuat Ağabey candır, baş tacıdır, nazik adamdır ama bu ayıbı unutmam. Zira ayıp ban değil çocukların umutlarına yapıldı.Bana yapılan ayıbını da Allah'a havale edip çizdim üstünü gitti... 

Osman Gerem hocamız gelmemeyi tercih edenlerdendi tıpkı bu şehirde iktidar partisi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temsil eden Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı gibi. Gerçi kendi özel ödülünü almaya gelen Nihat Kılıç başkanı saymazsak ki saymıyorum Ak Parti Şanlıurfa il başkanlığından tek bir kişi dahi çocuklara saygı duyma gereği duymadı. Bir çiçek dahi gönderemediler, yazıklar olsun hepsine...

Geleceğim dediği halde gelmeyen M. Ali Cevheri ve dostum Kemalettin Yılmaztekin vekillerimizi de unutmadım. Gülender Açanal Hanımefendi zaten bilerek gelmeyeceğini biliyordum. Urfalı gibi davranıyor işte, idare edelim. 

​​​​Ahmet Eşref Fakıbaba en naziklerindendi
Çok kibarca iletti neden gelemeyeceğini. Ahmet Akay vekilimiz davete geri dahi dönmedi. Biz de dönmeyiz olur biter. 

​​​VE AKSOY'LU BİR BAŞKANIN ŞEREF KATTIĞI İKİ İLÇENİN HİKAYESİ!

Olsun be, başardım ben... 4 ay ter döktüğüm etkinliğin neticesinde onlarca köye, yüzlerce öğrenciye ulaştık. Mutlu ettik mutlu olduk ama en önemlisi dayanışmanın güzelliğini hatırlattık memlekete. Tanıtımın da kralını yaptık aynı zamanda.

YORGUNUM YANİ!

Yorgunum evet... 4 yıldır ekmeğimle, sanatımla oynayanlarla mücadele etmenin yorgunuyum ben. Bu gecenin ağır yükünün yorgunuyum. 

-Haydi Hanım; Halfeti'mize gidelim de bir yorgunluk kahvesi içelim. Dedim evveli gün. Öyle de yaptık ve iyi ki de yaptık. Merhum Tayfun Talipoğlu'nun efsane YOL HİKAYELERİ programı misali, güzel kızımın gülüşüne tutunup, 27 yıldır kahrımı çeken sevgili eşimin sevdasına dal gibi yaprak olup çıktık yola. Halfeti'nin Ceylanpınar sonrası kilometre bazında olduğu gibi ilgi bazında da merkeze ne kadar uzak olduğuna tanıklık ettik. Tıpkı Halfeti'ye aşkla sarılmış ve adı gibi Şereflice hizmet eden değerli başkan Şeref Albayrak'ın neler yaptığına tanıklık ettiğimiz gibi...

Seçim döneminin en sıra dışı adayıydı Şeref Albayrak zira kaymakamlıktan Halfeti gibi zor bir ilçenin belediye başkanı adaylığına uzanan yol hikayesini sadece iktidar partisinin tercihinden ibaret görmek yanlıştı. Kaymakam olarak halkın sevgisini kazanmış olmalıydı ki Ak Partiyi haklı çıkarıp seçimi de kazanmıştı. İşte bu hikayeyi yerinde gözlemledik iki gün boyunca.

Baraj altına kalıp ruhunu Fırat'ın soğuk sularına teslim eden eski Halfeti'den turizm cenneti yaratmış Şeref Başkan. Yüzer bir restoranda yapılan hoş sohbette öğrendim ki değil ülkemizde dünyaca ünlü Datça'dan daha fazla tekne sürkilasyonu yaşanıyormuş şirin ilçemizde. Eski Halfeti Şeref Albayrak'ın zekice dokunuşları ile bölgemizin en önemli turizm merkezlerinden biri hatta birincisi olma yolunda hızla ilerliyor. Üstelik bir yanında Gaziantep'in yaptığı devasa yatırımlara karşı mütevazı bütçelerle yapıyor bunu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi demişken hemen aktarayım: Türkiye'nin en büyük cam terasının inşaası devam ediyor! Tahmini bütçe 10 milyon lakin 20 milyonu aşan yatırım var bölgede. Seyir terasları, özel tekneler, tesisler. Fatma Şahin'in Halfeti'yi turizm üzerinden para basar hale getirme arzusunu her karışta gölemlemek mümkün ama bizim tarafta o mütevazı bütçelerle adeta kafa tutan Şerefimiz var.

Halfeti'de yerli kadar olmasa da yabancı turistleri görmek beni inanılmaz mutu etti. Elbette Şeref Albayrak ve ekibi mücadele ediyor ama tam bu noktada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin sanki değil bayağı bayağı biraz daha destek vermesi gerektiğini de gözlemledik. 

İki günlük Halfeti gezimizde ruhumuz da, bedenimizde dinenirken; Şeref Başkanın varlığında Halfetimizin emin ellerde olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadık.

SPORA GÖNÜL VEREN AKSOY BAŞKANIN GURURLARI!

Gezimizin ikinci gününde bir sürpriz bekliyordu bizi. Sabah çayında tesadüfen karşılaştığımız Boova Belediye başkanımız Suphi Aksoy'u ve şimdiden büyük başarılara imza atan kros takımıyla karşılaştık. Suphi başkanın spora ve gençlerimize bu denli düşkün olduğunu gözlerimizle gördük, o çocukların gözlerinde izledik. Kendi çocukları gibi ilgilendiği minik sporculara olan sevgisi inanılmaz saftı ve temizdi.

Belliydi ki Suphi Aksoy çocukların üzerinden tribüne oynamıyor, bilakis ülke sporuna pırıl pırıl başarılı sporcular kazandırmak için emek veriyordu. Başkanın emek vererek kurduğu kano takımından iki sporcumuzun ulusal dereceler elde etmesi, milli takım seviyesine yükselmeleri, futbol takımının başarısının bende yarattığı izlenim: Suphi Aksoy Bozova'nın çocuklarına spor üzerinden tertemiz, başarı dolu gelecek imkanı vermiş. Bunu da kısa sürede başarmış. Kırsaldaki tüm ilçelerimizin yaşadığı dar bütçe ve kısıtlı imkanlara rağmen bunları yapmak kolay değil.

Halfeti'den ayrılırken iki genç başkanın ilçeleri ve ilçelerindeki çocuklar için, halk için döktükleri alınterinin o temiz, o masum kokusuna bulanmış demli çaylarımızı içmenin keyfini yaşadık. 

Umutlarına dokunduğunuz çocuklarımız adına. Her iki ilçe halkı adına:

Teşekkür ederim Suphi Aksoy başkan...
Teşekkür ederim Şeref Albayrak başkan.

NOT: Yahu sıktı artık AĞAM OLASAN ÖMER hikayesi. Ağam değil lo. Herkes şikayetçi bu durumda...

Efendim, yazıma son vermeden sosyal medya yorumlarında da dile getirilen ve gerçekten Halfeti gibi turizm merkezi ilçemize yakışmayan bir hususua parmak basmak isterim. Büyükşehir belediyemize bağlı gezi teknelerinden yükselen müzik bütün ilçeyi rahatsız ediyor. Bangır bangır ve kulak zarlarını patlatan Ağam olasan Ömerden Urfalıyam ezeldene geçen gürültü kirliliğine bir son verilmelidir. En azından akşam belli bir saat sonrasında yasaklanmalı. Yerli ve yabancı turiztler rahatısz haberiniz olsun.

VE TEŞEKKÜRLER NAİF TEŞEKKÜRLER M.KORKUT POLAT TEŞEKKÜRLER İBRAHİM YILDIZ!

Son olarak şehrimin tanıtımı için beni kırmayarak gelen Mesut Yar, Şengül Boybaş ile NTV, Star Tv ekibini harika ve adlarına, memleketime yaraşır şekilde ağırlayan Naif Bülbül, M.Korkut Polat ile İbrahim Yıldız'a tüm kalbim ile teşekkür ederim.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.