Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

KEJANOV'UN NAZLIYAN GRUPLARLA SINAVI!

01 Nisan 2022 - 20:31 - Güncelleme: 01 Nisan 2022 - 20:50

Son yılların en sert ve tüm dünyayı etkisi altına alan soğuklar Moskova sokaklarını kar beyazına boyadığı, insanların, kuşların, ağaçların, böceklerin, köprülerin hatta binaların bile zangır zangır titrediği bir gece vaktiydi.

Üstelik NATO ve ABD'ye güvenerek Rusya'ya kafa tutan Ukrayna delet başkanı Zelenskiy'nin acemiliği yüzünden insanlık 3. Dünya Savaşının eşiğine gelmiş, Rusya var gücüyle Ukrayna'ya saldırmış ve bombalar ardı ardına patlıyordu.

Ukrayna'yı gaza getiren NATO ve ABD ise sadece konuşmak, kınamak, mış mışlarla savaşı seyrediyordu.

Uzun aylardır kalemi elinden bırakıp köşesine çekilen ve memleketi Ruhatav'ı uzaktan gözlemleyen Kejanov'un telefonu çaldı. Arayan Ruhatav'dan yakın bir dostuydu ve kurdduğu her cümle Kejanov'un midesini bulandırıyordu. Midesine iğrençlik krampları giren Kejanov sonunda dayanamayıp parmağını ağzına koymak sureti ile kustu, kustu, kustu...
Rusya & Ukrayna savaşı dünyadaki tüm ticari dengeleri etkilemiş, başta petrol ve doğalgaz olmak üzere hemen hemen her ürüne fahiş zamlar gelmişti. Rusya'da isotovskinin kilosu 33 liraya kadar çıkmış, yağ, şeker gibi ürünler stokçuların zenginleşmesine, yoksulun daha da yoksullaşmasına neden olmuştu.

Az biraz kendine geldiğinde önünde biriken sarımtırak kusmuğun içinde debelenen kirlenmişlikleri gözlemledi. 

1- Ukrayna 6 Rusya Savaşının etkisiyle olacak ki; yeşil alanların oldum olası az kaldığı Ruhatav'da petrol arazilerine uygunsuz imar alma projeleri patlıyordu. Teberrukosuzki olmadan meclisten geçirilen projeler tüm şehirde konuşuluyor ama adı geçenler Ruhatav halkının tepkisiyle iptal edilen bu ucubenin bedelini ödemiyordu.

2- Şanlıurfa ticaret ve siyasi yaşamında her daim etkin olan STK'larda çirkin algı operasyonları yapılıyordu. Mesela Ruhatav Manifaturkaski Odası Başkanı İliyev Haliloviç Beykazki çirkin bir oyunla 20 yıldır sürdürdüğü başkanlıktan ayrılmak zorunda kalıyordu.
Dertli olan sadece o değildi zira 75 oda başkanına operasyon yapılmış;

*  Odaları birleştirmek
* Üyeleri kaydırmak

gibi aslında kanuni olmayan yollarla 75 oda başkanının istifa etmek zorunda kalacakları operasyon başlamıştı.

Tüm bunların yanı sıra Ruhatav'ın uslanmaz gazetecilerden Omerof Selfeliey ortaya inanılmaz bir iddia atıyor, şehir adeta bu iddia ile çalkalanıyordu.

Omerof isim vermeden bir STK Başkanına ''Kart zampara'' diyor, ''Çapkın'' diyor, ''Bağevleri, gurup'' diyor ve sapkın ilişkilerin belgesinin kendisinde olduğunu iddia ediyordu.

Kejanov o an: 2013 Yılında kardeşi ile kurduğu Arpakov Kardeslerikov Müzik Gurubundan nefret etti. Sahi, Kejanov nereden bilebilirdi ki o müzik gurubu kurduktan yıllar sonra memleketinde sapkın ilişkilerin yaşanacağı guruplarda nazlı nazlı sevişikler yaşansın?

- Gerçi dedi Kejanav:

- Çiftleşmek, sevişmek insanoğlunun doğasında var... Kimsenin özel hayatı ve sevişikleri kimseyi ilgilendirmez ama bu işin bir aması da vardı...

Bu guruplar ve sevişikler makam üzerinden kurulduğunda memlekete zarar veriyor, fakir fukara, gariban, yoksul Ruhatav Halkı birilerinin sevişiklerden aldığı zevklerin bedelini ağır ödüyordu.

3- Ruhatav Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirkette Ruhatav BŞ Belediye Başkanına yönelik çirkin bir tuzak kuruluyor ve bu tuzağın sonuçları Rusya Muhalefet Partisi Ruhatavlı milletvekili Mihyedinof ve muhalif gazete sözcükova verilmesi hesaplanıyordu.

-Ulan! dedi Kejanov:

- Tükürürüm bu işe ha! İsitfa ediyorum lan sessiz kalmaktan. Kahramanlık, dürüstlük, ilke, nezaket, memleket sevdası bir bana mı kalmış?

Bundan kelli yazacağım arkadaş. Başkentte Songulari'den başlayıp bağevleriskilerde bir demli çay içip, nazlı nazlı salındıktan sonra dalarım bu mevzulara...

Kejanov hafif deliydi. Dalardı, dalacaktı da. Bekleyip göreceğiz...

Not: Bu hikayede adı geçen şehir, zaman, mekan ve olaylarla kahramanlar tamamen hayal ürünü olup, yazarımız Ekrem Arpak'ın Rus Edebiyat denemesinden ibaettir.

Rusya Ukrayna savaşı, ucube petrol imar projesi, bağevi sevişikleri, sus payı hariç :)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.