Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

EMİNE ANNENİN AĞIDI!

16 Mart 2021 - 09:53

Tarihler 4 Haziran 2018'i gösterdiğinde Suruç'ta Ak Parti adına seçim çalışması yapan MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız' ın korumaları ile ilçede 35 yıldır esnaflık yapan Şenyaşar ailesi arasında yaşananlar ve sonrası hafızalardan silinmeyecek bir acı bıraktı. 

Çıkan kavgada Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ile Adil Şenyaşar’ın yanı sıra Milletvekili İ. Halil Yıldız'ın ağabeyi yaşamlarını yitirdi. Bir kavgadan çok savaşa dönüşen olayın bilançosunda çoğu ağır 8'de yaralı vardı. 

İşte o kavgada eşini ve iki evladını kaybeden bir oğlu da cezaevine giren Emine Şenyaşar tek başına yapayalnız kaldı. 

Her iki ailenin yaşadığı acının dinmesine merhem olmak ve adil bir yargılama yerine yıllardır Emine Şenyaşar'ın ağıtlarını dinler olduk. 

Pardon!
Gözlerimizi kapatıp, kulaklarımızı tıkadık... 

Biz üç maymunu oynayıp sustukça Emine Şenyaşar ağıtları ile yüzümüze tokat gibi vurdu bir annenin yalnızlığını. Şimdilerde Şanlıurfa adliyesi önünde:

”Hiç olmazsa oğlumu tutuksuz yargılayın.Yalnızlığımı dindirin” 

Diye ağıtlar yakıyor tek başına! 

NE OLMUŞTU! 

Her şey 24 Haziran 2018 genel seçim sürecinde Cumhuriyet Mahallesi´nde seçim çalışması kapsamında yakınları ve partililer ile ziyaretler yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile tartışmasıyla başladı. Tartışmanın büyüyerek silahlı kavgaya dönüşmesiyle Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ve milletvekili Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. 8 kişi ise yaralanmıştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Fadıl Şenyaşar için 150 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
 

Bu ülkenin hakimleri, savcıları varken yargı adına ahkam kesmek, her iki aileden birisini masum veya suçlu göstermek benim haddime değil ama tek başına adalet arayan bir anneyi yalnız bırakmak yakışmazdı bize. 

Şunu bilirim ki Emine Şenyaşar'ın ağıtları Urfa'ın göğsünde yankılandıkça huzur bulamayacağız... 

Emine Şenyaşar'ın yalnızlığa bulanmış ağıtları kulaklarımızı kanattıkça bu ateş hepimizi cayır cayır yakacak. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.