Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

CEYLANPINAR DEĞİL SKANDALLAR BELEDİYESİ!

31 Temmuz 2021 - 16:30

BÖYLESİ NE DUYULDU NE GÖRÜLDÜ!
   ''CEYLANPINAR SOYULUYOR!''

Sanırım Ceylanpınar, Ceylanpınar olalı böyle aymaz, böyle orantısız ve böyle halkın gözüne soka soka yapılan vurgunları görmedi...

SON REZALET KAMYON KİRALARI!

Ceylanpınar gündemine düşen son iddia: 40-50 Bin liralık kamyonlara fahiş kiralar ödeniyor! Eski model FORD marka kamyonların satın alma değerlerinin dahi kırk, elli bin lira civarında olacağı ama Ceylanpınar'ın seçilmemiş belediye başkanının bu kamyonlara aylık 200 bin lira üzerinde kiralama bedeli ödediği iddia edildi.

Devlet Bahçeli’den ‘Afgan’ çıkışı: Adı konmamış bir istiladır
MHP lideri Bahçeli, Afgan sığınmacılar hakkında yaptığı açıklamada, "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır" ifadelerini kullandı.

YAYINLANMA: 12:48 - 31 Temmuz 2021 GÜNCELLENME: 12:56 - 31 Temmuz 2021

Devlet Bahçeli’den ‘Afgan’ çıkışı: Adı konmamış bir istiladır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır” ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

* Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Nüfus istiklalimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için demografik bir projeksiyon hazırlanmalıdır. Gelecekte nüfusun bileşenleri nasıl olacak? Anadolu coğrafyasındaki demografik dağılımın içeriği nasıl şekillenecek? Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir.

* Vatandaşlarımızın sorun ve şikâyetlerinden birisi de budur. Gettolaşmaya, şiddet ve asayişsizlik olaylarının yayılmasına, huzursuzluğun genişlemesine müsaade edilmemelidir. Bir yanda ülkesi için canını ortaya koyanlar varken, diğer yanda sığındığı ülkenin plajlarında keyif sürenler doğal olarak maşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Bu çelişki tepki toplamaktadır.

* Milletimizin taleplerini görüyoruz. Unutmayalım ki, bizi umut görüp, güvence görüp, sığınak görüp, ülkemize gelen hiç kimseyi de, gelmelerine sebep olan hadiseler bitmeden geri gönderemeyiz. Sığınmacıların kontrol ve denetimden uzak şekilde istedikleri yerlere gidip yerleşmelerine de bir sınır getirmeliyiz. İstanbul'da sıkıntı vardır, Kilis ve Gaziantep başta olmak üzere sınır il ve ilçelerimizde şikayetler üst düzeydedir. Bunları görmek, vatandaşlarımızın sesine kulak vermek durumundayız.

* Son dönemde ülkelerini terk eden Afgan sayısı yüzde 50 artmıştır. Bana ulaşan bilgiler dâhilinde şu verileri paylaşmak isterim:

* 2015 yılında Afganistan kaynaklı düzensiz göç sayısı 35.921 iken bu rakam 2016'da 31.360'a gerilemiş, 2017'de 45.259'a çıkmış, 2018'de 100.841'e sıçramış, 2019 yılında da 201.437'ye ulaşmıştır.

* Salgının da etkisiyle 2020 yılında Afgan düzensiz göçmen sayısı 50.161 olmuştur. Bu yılın Temmuz ayı ilk haftası itibariyle de, yakalanan Afgan düzensiz göçmen sayısı 25.643'tür.

* Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır. Küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerini iyi araştırmak gerekmektedir. Tehlike alarm verici düzeydedir. Yapılan tahminler kapsamında ifade edersem, yakın gelecekte 1,25 milyon Afgan'ın İran'a; 1,2 milyon Afgan'ın ise Pakistan'a geçmesi bekleniyor.

* Asıl üzerinde durulması gereken risk ve tehdit ise bu göç hareketliliğinin nihai durağının Türkiye olacağı yönündeki yorum ve tahminlerdir.

DEVLETİN ARAZİSİNİ AVLUSUNA KATTI!

Bir başka iddia da belediye başkanı koltuğunda oturan Fevaz Soylu gerçek adıyla Feyyaz Soylu devletin arazisini usulsüz bir imar planı ile avlusuna kattı.

Maddi değeri milyonlarla ölçülen arazinin artık belediye başkanının avlusu olması büyük tepkilere yol açıyor.

ARAZİ ALIMLARI DEVAM EDİYOR!

Sadece 1.5 yıldır belediye başkanı olan ve kısa süre öncesine kadar kirasını zor ödeyen Feyyaz Soylu pardon utanç dolu yargı kararı nedeniyle değiştirdiği adıyla Feyaz Uçar'ın Harran'da 4 milyon, Viranşehir'de 8 milyon değerinde tarım arazisi aldığı iddialar arasında.

İKİ PASSSAT İKİ TRAKTÖR ALIMI!

Düne kadar ilçenin orta direk hallilerinden bile olmayan Feyaz Uçarın 1.5 yılda değeri milyonu aşan iki passat iki traktör alması yine akıllara durgunluk veriyor.

TÜM İHALELER UÇAR TARIMA!

Belediye başkanı artık yaptıklarını gizleme gereği dahi duymuyor. Öyle ki belediyenin tüm ihaleleri Uçar Tarıma veriliyor. Uçar Tarım başkanın öz amcaoğluna ait.

YAKIT İHALESİNDEN BÜYÜK VURGUN!

Belediyenin yakıt ihalesini de Uçar Tarıma peşkeş çektiği iddia ediliyor ki Uçar Petrolün belediye araçlarına verilmeyen yakıt faturaları kestiği de dile getiriliyor.

İMAR VURGUNU!

Başta 15 Temmuz Mahallesi olmak üzere belediyenin çekme paıyına bakmaksızın inşaatlar üzerinden ciddi vurgun yaptığı en ciddi iddialar arasında. Gerçek değeri 90-100 nin lira olan imar ödemelerinin resmiyette 5-10 bin liraya alındığı, sonrasında 50 bin liraların hukuksuz tahsil edildiği ve bu yolla milyonlarca lira vurgun yapıldığı iddia ediliyor.

SİGARA VE SİLAH KAÇAKÇILIĞI!

Ceylanpınar Belediye başkanının silah ve sigara kaçakçılığına da karıştığı ilçede yükselen iddialar arasında. Silah taşırken askerlere yakalanmamak için kaçan ve kaçarken kaza geçiren bir aracın tamr edilerek plakasının değiştirilmesi de bunun kanıtı deniliyor.

İLÇE BAŞKANI İÇİN 700 BİN LİRALIK PAZARLIK YAPTI!

Spırtnik adlı bir sosyal medya sayfası Belediye Başkanı ile bir il başkan yardımcısının Ceylanpınar Ak Parti ilçe başkanlığı için 700 bin lira karşılığında rüşvet pazarlığı yaptığı iddiasını ortaya attı. Bu iddiaya destek istifaya zorlanan bazı Ak Parti teşkilat üyelerince de doğrulandı.

GRİ PASAPORT SKANDALI!

Malum, Türkiye gri pasaport skandalını Ceylanpınar ile duydu. 

Görünen o ki Ceylanpınar da yaşanmamış tek bir vurgun kalemi yok ama Ak Parti Genel merkezi koca bir ilçenin şikayetlerini dikkate almıyor.

CİNAYET VE HUSUMET! 

Mevcut Belediye başkanının adının anıldığı ve aylardır devam eden kan davasında 35 yaşında bir genç yaşamını yitirdi. 

Tarihin en büyük vurgunları göz göre göre yapılırken kimseden çıt yok...

AK PARTİ KAYBEDİYOR!

Coğrafik konumu nedeniyle siyaseten startejik önemi olan Ceylanpınar mevcut belediye başkanı nedeniyle ciddi anlamda oy kaybediyor.

ÇİVİ SÖKÜYOR!

Çünkü Feyaz Uçar göreve geldiğinden beridir hizmet namına tek bir çivi çakmadığı gibi önceki hizmetleri de yerlebir ediyor.

Hal böyle olunca kaybeden Ak Parti oluyor ama mamafih yetkililer ve Ak Parti Genel Merkezinden soruşturmalara rağmen müdahale edilmiyor. 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.