Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

BU NASIL SOLCULUK VE SOLCU DEDİĞİN!

28 Mart 2022 - 23:09 - Güncelleme: 28 Mart 2022 - 23:35

Merak buyurmayın, zira:
-Ne ara birbirimize bu kadar karşı olduk, ne ara ötekileştirme denen o ruh hastalığının kirli karanlığına kapılarak birbirimizi düşman belledik? Diye saçma sapan bir soru ile başlamayacağım makaleme. Öyle ya; bir asrı devirmek üzere olan cumhuriyet tarihimiz boyunca:

*Alevi-Suni
*Türk-Kürt
*Fenerbahçeli-Galatasaraylı
*MHP'li-HDP'li
*Başörtülü-Açık
*Kadın-Erkek

Gibi sayısız böl parçala yönet formülünün ayırıştırıcı algılarına maruz kalmış, göz göre göre de bu algılara kapılıp ağır bedeller ödemişiz.

-E, hani Sağcı-Solcu şıkkı nerede? Dediğinizi duyar gibiyim. Elbette bunu unutmadım. Kaldı ki hepsinin içerisinde gönül bahçelerimizde boy veren, en anlam veremediğim zehirli çiçek tam da budur.

Özellikle seksenli yıllarda despot, darbeci Kenan Even'in ellerinde işte bu ikisi olma misyonunu yüklediğimiz Ülkücü ve devrimci gençlerimizin kanları, boyunlarına geçirilen yağlı ilmeklerden toprağa düşen ölümlere rağmen; hala sağcı-solcu ayırımının altında yatanın ne olduğunu kavramış değilim. Konumuz bugün tüm bunlardan çok meselenin solcu tanımı üzerinden doğruların katledilerek, doğruyu söyleyenlerin solcu suçlamasıyla linç edilmeleri.

Malumunuz, şahsıma dair ''Sivri, kavgacı, keskin kalem, deli çoban, Ak Parti düşmanı, Gülpınar'ın adamı gibi sayısız tanımlamalarla ötekileştirme operasyonları yapıldı ama çoğu zaman solcu olmakla itham edilip dışlandığımda oldu. Ben de sıklıkla karşılaştığım bu suçlamanın ardındaki sır perdesini aralamak için ''solcular nasıl adamlar, solculuk nedir?'' gibi mini bir araştırmaya girdim.

SOLCU KELİMESİ NE DEMEK? SOLCU KELİMESİ TDK ANLAMI!

Solcu kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. TDK’ye göre solcu kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

- Sol görüşlü partilerin yandaşı olan (kimse)
Şimdi solculuğu TDK'nın tanımından okuduğunuzda:

-Ee, ne var bunda; sol görüşlü partilerin yandaşı ise ki bizim ülkemizde bence alakası yok ama Atatürk'ün kurduğu CHP, Karaoğlan lakabı ile gönüllerde taht kuran merhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit'in DSP'i, SHP gibi bu ülkede tek başına iktidara gelmiş veya kualisyon ortağı olmuş legal partiyi destekleyen kişi oluyorunuz değil mi?

O halde solcu olmak benim ülkemde neden dışlanma veya potansiyel tehlikeli damgası yemenin sebebidir?

Yok eğer solculuğu 68 ve 78 kuşağının devletçi, milliyetçi ve Amerikan emperyalizmine karşı mücadele eden, bugün rahmetle, minnetle, özlemle andığımız Deniz Gezmiş ve arkadaşları üzerinden okuyacaksak; hepimiz hala çok seviyoruz hiç yere idam edilen o yiğit evlatlarımızı.

Gelelim bana:
Hayatım boyunca hiçbir siyasi partiye, örgüte üye olmamış, bu nedenle mahkemeye düşmemiş, ucundan kıyısından siyasete bulaşmamış bir adam olarak solcudur solcu gibi nefretle anılıyor olmamın sebebi ne?

Elbette sebebini biliyorum bunun... Kürt ve Türk yani iki kardeş halkı birbirine düşürmekle yetinmeyenlerin Alevi-Suni gibi uzayıp giden ötekileştirme algıları bugün artık doğru ile yanlışı tertsen okumamız üzerinden zerk edilmekte ruhlarımıza.

Ekrem Arpak'ın solcu etiketi ile ötekileştirilmesinin altında yatan gerçek şudur: Doğruları yazmam, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı durmam. Bu da benimle mücadele edemeyenlerin beni sindirmek için ellerinde kalan tek argümanları olan SOLCULUK etiketi ile yargıda, sosyal hayatta, ekmek davasında baskı altına alma sitemlerinin ürünüdür. Oysa ki; etraflarına birazcık bakmış olsalar, kötüledikleri, öc, gibi gösterdikleri solcuların onlardan çok daha temiz olduklarını göreceklerdi...

İsterseniz ne demek istediğimi kendimce solcu tanımı ile biraz daha açayım:

SOLCU bir "banker" görmedim;
"Her derde deva diye, bitkisel ilaç satan" SOLCU  görmedim;
"Yüz liraya, on kavanoz bal satan" SOLCU  görmedim;
"Dağ başında, deniz dibi diye arsa satan" SOLCU  görmedim;
"Hastalıkları iyi ederim!"(!)(?) diye "muska yapan" SOLCU görmedim;
"Kadın göbeğine arapça yazılar yazan" SOLCU  görmedim;
"Cin çıkaracağım"(!)(?) diye "kadın-erkek badeliyen" SOLCU  görmedim;
"Okunmuş elma-armut" satan SOLCU görmedim;
"Kitap yakan" SOLCU  görmedim;
"Devleti soyan" SOLCU görmedim;
"Yurttaşı dolandıran" SOLCU görmedim;
"Para için ayaklara kapanan" SOLCU görmedim;
"Genç kızlara sarkıntılık eden" SOLCU  görmedim;
"Okumayan" SOLCU  görmedim;
 "Hırsızlık eden" SOLCU  görmedim;
 "İhaleye fesat karıştıran" SOLCU  görmedim;
 "Rüşvet alan" SOLCU  görmedim;
 "Dini inançları kullanan" SOLCU görmedim;
..."Deve sidiği şifadır!diyen SOLCU görmedim.
''Makamından güç alıp şehrin en güzel yerine üstelik kuruş teberru ödemeden ucube petrol arazisi projesini geçirmeye çalışan'' SOLCU görmedim.
''Makam sahibi olmak için kurdukları fake sayfalar ile kendi partidaşlarına tuzak kuran'' SOLCU görmedim.

''Zil zurna sarhoş olup arabası ile 2 masum öğretmene çarpan, sonrada bunu örtbas etmek için tonlarca lira şantaj parası veren'' SOLCU Belediye başkanı görmedim.
''Belediyeyi yakınları ile dolduran'' SOLCU siyasetçi görmedim.
Mesela Şanlıurfa'yı SOLCU-lar sömürmedi!

Ama ben bazı sağcıların midemi bulandıran o kadar kirli yanlarını gördüm ki (Genelleyemem elbette...) işte bu yüzden Ekrem Arpak'ı yukarıda yazılı olan çirkinliklere bulaşmadığı için SOLCU ilan ediyorlarsa sadece gurur duyarım yoksa ben ne sağcı ne solcuyum. Ben sadece İNSANIM...

Bu kadar kirli bir düzende insan kalmaya çalışıyorum hepsi bu...

Yok doğruları savumak suçtur ve solculuktur diyorsanız ondan da gocunmam yani hatta bazı kirli siyasileri gördükçe gurur bile duyarım...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.