Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

ANTEBİNSKİ NEDEN RUHATAV'IN İLERİSİNDE!

11 Temmuz 2021 - 00:31 - Güncelleme: 11 Temmuz 2021 - 00:48

Eşi ve kızıyla kısa bir tatile çıkan Kejanov, bilerek Ruhatav'ın komşu şehri Antebinski'ye uğramıştı. Zira son birkaç yıldır Ruhatavlılar her sözlerinde kendilerine sadece 140 Km uzaklıktaki Antebinski şehrini övüyor, dillerine doladıkça içleri geçiyordu.

-Ekonomide şaha kalktılar!
-Gastronomide dünyanın önde gelen şehri oldular!
-Tam bir sanayi devi!
-Esnafı mutlu, insanı mutlu!

Hani bir şehir için ne kadar övgü argümanı varsa Ruhatavlılar komşuları için kullanıyor, kullanırken kendi şehirlerinin sorunlarının bir gün bu hız, vizyon, adalet anlayışı içinde çözülmesini beyhude hayal ediyorlardı. Anlatılanlara bakılırsa Antebinski hızla Türkiye'nin Paris'i olma yolundaydı. Ortaokul çağlarında bu şehirde yatılı okula giden Kejanov duydukları karşısında şaşırıyordu her defasında çünkü hatırladığı Antebinski tarımsal, hayvansaL veya tarihi anlamda hiçbir katmadeğer üretemeyen bir şehirdi. Ne, nasıl olmuştu da aradan geçen 30 yılda böyle büyük bir kalkınma hamlesini yapmıştı.

İşte bu soruların cevaplarını bulmak için indiği havaalanında ''CİĞERCİ HALİL'' Bilboordu ile ilk şaşkınlığını yaşamıştı. Öyle ya, ciğer Ruhatav'ın ülke ve dünya gastronomisine kazandırdığı yerel bir damak tadıydı. Dakika bir Antebinski bunu gasp etmişti. ''Neyse!'' dedi. ''Belki görecek şey vardır...'' diyerek şehre indi. Taksici yolda yemek için ''İmamis Çağdaski'' adlı mekanı öve öve bitirememiyor, mutlaka oraya uğramaları gerektiğini tavsiye ediyordu.

-Şehrini pazarlama havaalanından başlıyordu!

Ruhatav geldi aklına. Havaalanında taksiciye yemek için mekan sorsa muhtemelen ''Baba ne lokantası? Hepsinin yemağı berbattır! Zaten burada doğrı dürüst ne varki yemek yiyecağ yer olsın'' olacaktı.

Taksiciyi dinleyip o mekana gittiler ailece. O da ne; daha mekana girilirlen tuhaf, rahatsız edici eşkimsi bir kokuyla sarsıldılar ama yine de oturup lahmacunanski istediler. Birazdan masaya kabaca konan lahmacunanskiler lahmacunanskiden başka her şeye benziyordu. Maydanoz, baharat tarlasında yer yer ve gıdım gıdım kıymalova rastlanan bu lahmacunanskileri yemek için tenekeden mide gerekiyordu. Yiyemedler zaten. 

Kejanov eşine dönüp, Ruhatav'da başta Cevahirhanyan olmak üzere tüm restaurantlar burara 10 basar yahu! dedi. Eşi de haklı olduğunu mimikleri ile onayladı.

-Bari şöyle ağız tadıyla çay kahve içelim... dediler ve bunun için garsna mekan sordular. Kahvecinyov Fayatov adlı bir mekan şiddetle tavsiye edildi. Oraya geldiklerinde kapıda dev bir gizemli mağara tabelası ilişti gözlerine. Şaka gibiydi mağara zira Ruhatav'da buna mağara bile denmezdi. 

6 saatlik şehir turunda elle tutulur, eh işte denilebilecek tek yer kaleydi. Antebisnski Ruhatav'a ait fıstıki, prinçski, buğdaynav, mercimyani dahil ne varsa alıp ambalaj fabrikalarında kendi adıyla patentlemiş ve böylece sanayi hamlesine imza atmıştı. Gerçek şuydu ki tarihi, yeraltı yer üstü zenginlikleri, kültürü ile Ruhatav 10 Antebinski ederdi. Peki ama nasıl olur da Antenisnki BŞ Belediye Başkanı Fatyani,

-Biz Ruhatav ile değil Barcelona, Londra ile yarışıyoruz! demecini verecek kadar özgüvenle doluydu?

Mesele basitti aslında...

Antebinski'yi sanayi devi yapan zengin kaynakları değil, liyakat sahibi ve ortak payda Antebinski olunca muhalefeti, iktidarı bir araya gelerek omuz omuza veren siyasilerdi.

Mesela BŞ Belediye Başkanı Fatyani REDAŞ Müdürünü ''Ya bu işi çözersin ya gidersin!'' diiyerek kameralar önünde kovarken , Ruhatav iktidar partisi il başkanı Abramoviç Kırılmayani şehirde trafoların söküldüğü gün 'REDAŞ SORUNUNU ÇÖZDÜK!' Demeci veriyor ve adeta çiftçilerle alay ediyordu.

Antebinski'de kurumların başında liyakatli isimler varken, Ruhatav'da parlamenterlerin diplomaları parayla alınmış, kendini yönetmekten aciz  dayıları, ayıları, yeğenleri ihale, iş ve rant bahçesi makamları işgal ediyorlardı.

Antebinski parlamenter seçim listesi 3 günde, Ruhatav'ın 3 ayda anca şekil alıyordu...
Antebisnki de kimse kimseye video, whatssap, ses kaydı kumpası kurmuyor oysa Ruhatav da il başkanı bile böyle bir kumpasla istifa ediyordu.

Siyasilerinin büyük çoğunluğu doğru dürüst konuşmayı bilmeyen, tefecilik, ihale vurgunu, silah, sigara kaçakçılığı, halkı dolandırmaya bulaşan Ruhatav'ın elbette eğitimde, sağlıkta, sanayide ve hatta fubolda Antebinski ile yarışması mümkün değildi.

Devam edecek...

APE MUSYANOSVKİ UYUMADI YALAN MÜJDE İLE! Başlığı ile yazı dizimiz devam edecek...

Not: Bu makalede adı geçen kişiler, mekanlar ve olaylar tamamen hayal mahsülü olup Rus edebiyatı makale denemesi içindir. He lo öyledir öyleee....

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.