Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

ANLAT BAKALIM ŞEFİK BAŞKAN!

03 Nisan 2022 - 02:37 - Güncelleme: 03 Nisan 2022 - 12:45

ANLAT BAKALIM ŞEFİK BAŞKAN! 

Ömrümün 30 yılı İstanbul'da, bu 30 yılın 22 yılı müzik, edebiyat, sinema ve televizyon dünyasının farklı alanlarında, 22 yılın tamamıda esmer alınlı, imkan verildiğinde büyük işler başaracak zekaya sahip ama dünyanın en zengin toprakları üzerinde yaşayan ülkemin en yoksul Urfa halkını laiki ile anlatmaya çalışmakla geçti. 

Urfa'da yaşamak başka, Urfalı olarak batıda yaşamak çok başka şeyler efendiler... 

İnanın bu şehrin bütün güzelliklerini yerle bir ederek batıda yaşayan her Urfa'lının ezginliğine sebep olanlar yine bu şehrin bağrından çıkmayasıca tiplerdir. 

Bir sanatçımız çıktı, bizleri mağarada doğan, konuşmayı, oturup kalkmayı, efendiğiliği bilmez gibi anlattı! 

Bir sanatçımız çıktı, bu şehrin insanlarının sadece halay çeken, dünyadan habersiz, cahillerden ibaret olduğu izlenimi yarattı. 

Birileri çıktı, turizmin, kültür sanatın başkenti olacak güzelim Urfa'yı ciğerden, kebaptan, lahmacundan, isottan ibaretmiş gibi anlattı. 

Birisi 8 yaşında kız çocuğu ve baba oğulun 1 köpek için can verdiği gerçeği ile sarsılalı 1 hafta oldu. Ekseriyeti arazi, tavuk, koyun için dökülen ve adına kan davası denilen ölümler: Medeniyetlere beşik olmuş, dünya yazılı tarihinin bilinen en eski mabedi (Göbeklitepe) 'yi bağrında taşıyan bu şehri ortaçağda yaşayan, acımasız insanların yurdu gibi anlattı ama en büyük zararı, özellikle son 10 yıldır nepotist, ihaleci, rantçı, torpil ustası bazı siyasiler, bürokratlar ve STK Başkanları verdiler...

Bunlar günümüzde rant ve makam için o kadar ileri gittiler ki; ne dürüstlük kaldı ne ahlak ne hak ne hukuk... 

Öyle bir ileri gittiler ki; peygamberler şehri Şanlıurfa bunlardan bazılarının yaşlarına, başlarına bakmadan uçkur düşkünlüğü ile bulaştıkları ahlaksız ilişkiler yüzünden günahların şehrine döndük. 

Makamlarından aldıkları güçle şehrin fakir fukarasından çaldıklarını Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Bursa'da, Mersin'de, Antalya'da yatırımlara dönüştürenler mi desem, aynı şehirlerde metreslerine lüks daireler alanlar mı? 

Yoksul, çaresiz, kimsesiz; üstelik kızları zaman zaman torunları yaşlarındaki kadın ve kızlara ahlaksız ilişki talebi ile iş teklif edenler mi? 

Tefeciliği şehre yayanlardan mı başlasam diyorum yoksa iptal edilen o ucube petrol arazisine rağmen yüzleri dahi kızarmayanlardan mı? 

Makam sahibi olmak için kendi partisinin il başkanı, BŞ belediye başkanının özel hayatına saldırtanlardan mı başlasam, bazı sözde gazetecilere ortak olup belediyelerden arakladıkşarı kara parayı onlar üzerinden aklayanlardan mı? 

Evet, 22 yılımı "Şanlıurfa, lahmacun, çiğköfte ve isot kokulu mağara adamı türkücülerden ibaret değil! Şanlıurfa medeniyetin, komşuluğun, vefanın, dostluğun Kürt'ü Türk'ü, Arap'ı ile kardeşliğin, barışın, sevginin başkentidir..." diye haykırmakla geçirdim. 

Daha bugün BeyazTv'de anlattım memleketimi
Daha bugün yabancı iş adamları, büyük yapımcıları memleketime davet ettim ve daha bugün eşime olan aşkımı haykırmak sureti ile Şanlıurfalı dediğiniz iyi aile babasıdır demeye çalıştım. 

Fakat şimdi düşünüyorum da, gerçekten öylemiyiz artık? 

Gün geçmiyor ki benim şehrimde bir uçkur skandalı patlamasın! 

Gün geçmiyor ki, bir siyasinin yeni vurgununu duymayalım! 

BAKIN YETER! 

Efendiler, bakınız; artık yeter! 

Sizlerin uçkur merakını, ihtiraslarınız, makam ve ihale, rant kavgalarınız yüzünden bu şehirde 15-16 yaşlarındaki gençler bunalıma düşüyor ve intihar ediyorlar. 

Bakınız, madde bağımlılığı ilkokul çağlarına düştü! 

Bakınız; kan davaları arttı ve oluk oluk kan akıyor! 

Bakınız; tarım ve hayvancılık bitti bu şehirde! 

Bakınız; esnaf iflas etti, kalanı siftahsız gidiyor evine! 

Yeter! 

Alınterlerimizi, canımızı, ekmeğimizi sömürdüğünüz ve çekin o uçkur sapkınlığında kirlenmiş ellerinizi memleketimin üzerinden. 

ANLAT HELE ŞEFİK BAŞKAN! 

Bu şehirde güç zehirlenmesi yaşayan, oturduğu makamı sağlama almak için 50 takla atanlardan birisi olduğu iddia edilen isimlerin başında Şefik Bakay başkan geliyor! 

Aşağıdaki liste Şefik Başkanın oda brileştirme, üye değişimleri ve daha türlü ayak oyunları ile makamından olan oda başkanları listesidir. 

1.Zirai Aletler Odası Başkanı :Mustafa Aslan
2.Terziler Odası  Başkanı: Numan Tugay
3.Lokantacılar Odası Başkanı: Mehmet Kaçak
4.Manifaturacılar Odası:  Halil Beyaz
5.Marangoz Mobilyacılar Odası:
Mehmet Karakeçili
6. Şoförler Odası: Osman Karakeçili
7 C. Pınar Esnaf Odası: Mehmet  Kahraman
8. C. Pınar Şoförler Odası: İsmail Daş

Kaldı ki Şefik Başkanın toplam 75 odaya seçimde kendine göre dizayn etmek için ayar çektiği de iddialar arasında. 

Şefik Başkanla herhangi bir samimiyetim yok. Bir vakit şehrin önde gelenlerinin yanında verdiği sözü bile tutamayan birisi olduğunu bilmek dışında hakkında fikrim, bilgim yok. Daha doğrusu yok idi. Şimdi bildiklerimden ise iğreniyor, utanıyorum. 

Hele bir anlat Şefik Başkan: Nedir bu odalarla olan derdin? 

Hele bir anlat Şefik Başkan; Nedir bu aşuk, maşuk işleri? 

Kredi çektirip ödememeler, çapkınlıklar iddiaları nelerdir böyle? 

Sorduğuma bakma Şefik başkan, hepsini biliyorum ve sen bendeki bardağı taşıran son damla oldun. 

Senin ve sen gibilerin yüzünden istifa ediyorum basın etiğinden! 

Özel hayat falan dinlemem artık zira bıktım yaptıklarınızdan. 

Nasıl olsa sen anlatmayacaksın başkan ama ben öyle bir anlatacağım ki, değil Urfa tüm ülke bu romanı okuyacak... 

Merakımdan soruyorum Başkan, yahu hergün ulusal medyada olan benim. Sanatçıyım, artistim üstelik çoğunuzu cebimden çıkaracak kadar karizmatik ve yakışıklı adamım. Yaşıma gelirsek, size göre hayli avantajlıyım. Şimdi ben çapkınlık yapmaz iken size mi kaldı başkan? 

Eybe lo viyyy :) 

Devam Edecek... 

Aşağıdaki link uçkur düşkünlerine memleket dersi verdiğim BeyazTV programıma aittir.

https://youtu.be/SZv-tdzLNtg

 

 

 

 

 

 

 



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.