Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

AK PARTİ BU BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVDEN ALACAK!

17 Nisan 2021 - 12:12 - Güncelleme: 17 Nisan 2021 - 13:01

Sadece Şanlıurfa kamuoyu değil, ülke kamuoyu son yerel seçimden sadece 8 ay sonra tarihte eşine az rastlanır bir halkın iradesine el koymaya tanıklık etti. Zaten o günden sonra da Ceylanpınar ve dolayısıyla Şanlıurfa kamuoyunda Ak Parti her geçen gün biraz daha prestijini kaybetti.

Peki, ne oldu o günlerde?

HDP'nin çok güçlü bir isim ve etkin çalışma yaparak Ceylanpınar belediyesini alma noktasına geldiği bir süreçte Ak Partinin seçimi kazanması çok zor görünüyordu. Zira rakip sadece HDP değil, henüz koltukta oturan, mevcut Belediye Başkanı Menderes Atilla Ak Partiden istifa etmiş, oda güçlü bir rakip olarak meydana çıkmıştı.

Kabul eder veya etmezsiniz. Atilla ailesi Ceylanpınar siyasi tarihinin daima mihenk taşlarından birisi olmuştur ve DP'den Ak Partinin rakibi olarak bu gücünü ortaa koymuştu.

Kamuoyundaki genel kanı, Menderes Atilla'nın Ak Partinin oylarını böleceği ve HDP'nin seçimi rahatlıkla kazanacağına yönelikti. Tüm parametreler bunu gösteriyor, HDP ve DP seçimi kazandıklarına yönelik güçlü açıklamalar yapıyordu.

GÜLPINAR'IN DAMGASI!

Aslında HDP ve DP'nin temel stratejileri kazanmaktan çok Ak Parti adayına seçimi kaybetmek üzerine kurulduğunu tüm kamuyoyu biliyordu. Hatta ilginç bir şekilde her iki partinin son anda birinden birisinin diğerine oy desteği vereceği de konuşuluyor, tüm veriler Ak Partinin kaybedeceğini gösteriyordu.

Ülke siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir olay daha gerçekleşmiş ve A Parti Ceylanpınar aday adayı 21 kişi genel merkeze gitmiş, mevcut başkan Menderes Atilla olursa seçimde muhalif olacaklarını, kendilerinden birisinin aday gösterilmesi halinde ise partiye çalışacaklarını söylemişlerdi. Genel merkez bunun üzerine Abdullah Aksak ismi üzerinde uzlaşma sağlamıştı ama rakipler boş durmuyordu.

İyi Parti de kendince hamle yapmış, Ak Parti aday adaylarından Baran Kejanlı'yı Ceylanpınar adayı göstermek sureti ile Ak Parti adına seçime bir zorluk daha öne sürmüştü.

HDP, DP ve İyi partinin hesap edemediği ise M.Kasım Gülpınar'ın Ceylanpınar ve bölge siyaseti üzerinde var olan güçlü etkisiydi. Halk nezdinde sonsuz ve sorgususuz karşılığı olan Gülpınar'ın Ceylanpınar'da yaptığı miting öncesi gerçekleşen ve ulusal kanallara konu olan yürüyüşe on binlerce kişi eşlik etmiş, rüzgar artık Ak Parti lehine dönmüştü.

Gülpınarın seçim zaferini müjdeleyen yürüyüşü, Ceylanpınar'da Aksak ailesine olan güvenle birleşince Abdullah Aksak en yakın rakiine 7 bin oy fark atarak artık kaybetti denilen ve kaybetmesi için her türlü ayak oyunu oynanan seçimi kazandırdı.

ABDULLAH AKSAK'IN HATALARI!

Bir sanatçının, gazetecinin veya yaarın onuru vicdanıyla satırlara yön veren onurlu duruşudur. Dolayısıyla Abdullah Aksak'a yapılan haksızlığı yazmadan önce bizzat kendisinin hatalarını yamakta boynumun borcudur.

Seçimde adeta zafer kazanan Abdullah Aksak'ın Ceylanpınar halkı ve gençliği için önemli projeleri vardı fakat birkaç ay o Ceylanpınar halkına nefes aldıracak projeler üzerine yoğunlaşmak üzerine iç muhalefet ile hesaplaşmaya harcadı zamanını.

* Ceylanpınar siyasetinin mihenk taşlarından olan Atilla ailesinin dede ismini taşıyan (Seydo Atilla) mahallesinin ismini değiştirmeye kalkmak...
* Ceylanpınar Belediyesinde Menderes Atilla yanlısı gerekçesiyle bazı işçileri sürgüne göndermek veya işten çıkarmalar...
* Sürekli Menderes Atilla'ya meydan okuma ve hatta Ceylanpınar siyasi tarihinden silme iddiaları ardı ardına gelince Aksak için sonun başlangıcı olacak çirkin tezgahta kurulmaya başlamıştı.

Abdullah Aksak'ın kendisine meydan okumasına karşı sessiz kalmayan, zaten Ak Partinin endisini tercih etmemiş olmasına içerlemiş Menderes Atilla düğmeye bastı ve Abdullah Aksak'ın görevden azledilmesi süreci başladı.

Neticede dünya hukuk düzeninde eşine az rastlanır bir şekilde bir halkın iradesi yok sayılmış ve Abdullah Aksak görevden azledimişti. Gerekçesi ise Abdullah Aksakın 18 yaş altında fi tarihinde arabasında ruhsatsız Kaleşnikof ilahı bulundurmuş olmasından dolayı seçilme hakkını kaybetmiş olması şeklinde kayıtlara geçmişti.

Hiç kimse Abdlullah Aksak'ın yıllardır okul müdürü olduğunu dolayısıyla zaten devlet memuru statüsünde olduğunu düşünmedi. Kaldı ki bu kararın hukuki değil siyasi olduğu apaçık ortadaydı.

Abdullah Aksak'ın bu şekilde görevden azledilmesi seçim sürecinde verilen emeklerin bir anlamda hiç edilmesi olduğu kadar kamuoyunda vicdanları derinden yaralamış ve Ak Parti prestij kaybına uğramıştı.

BETERİN BETERİNİ GETİRDİLER!


Terör silahı olarak nitelendirilen Kaleşnikof bulundurmak gerekçesiyle görevden azledilen Abdullah Aksak'ın yerine yine siyasi ayak oyunları, ortada büyük paraların döndüğü iddiaları arasında belki de Ceylanpınar tarihinin siyasetinin s'sinden anlamayan ilk belediye başkanı meclis üyelerine seçtirildi. Fevvaz SOYLU. Gerçek adıyla Feyyaz UÇAR...

BEN SADECE OTURUP GEZECEĞİM!

Milli Piyangodan çıkan makam ikramiyesi ile belediye başkanlığına oturan Uçar'ın ilk açıklaması bile onun Ceylanpınar'a hizmet getiremeyeceğinin kanıtıydı. ''Benden önceki belediye başkanları zaten tüm hizmeti yapmış. Bana, bize düşen oturup, gezmek!'' diyen bir belediye başkanı vardı artık ama açıkçası öyle yapmadı...

Aksak'ı silah bulundurmaktan alzedenler geçmişinde 18 yaş altında bir hanımefendiyi kaçırmak, taciz ve tecavüzden hapis cezası almış, bu nedenle gerçek adınını ve soyadını değiştirmiş bir ismin kısa sürede milyonlar kazanmasına tanıklık edecekti.

Evet, silah bulundurmak bir suç sayılmıştı ama taciz vetecavüzden ceza almış ismi belediye başkanı yapmışlardı. Bu Celanpınar için de Ak Parti içinde utanç vesilesiydi elbette. Son seçimden bembeyaz çıkan tablo Feyyaz Uçar'ın başkanlığıyla her geçen gün biraz daha kirlenmeye başlıyordu.

1- Feyyaz Uçar namı değer Fevvaz Soylu'nun başkanlığındaki belediye meclisi başta raç ve akıt ihaleleri olmak üzere tüm ihaleleleri bir başka Uçar'ın sahibi olduğu UÇAR Tarım'a postalıyordu.
2- Seçim esnasında normal bir evin kirasını ödemekte zorlanan bay başkan Ceylanpınar ortasında iddialara göre 4 milyon lira değerinde lüks malikhane yaptırıyoru.
3- Ceylanpınar'ın bilinen iş insanlarından A.Ç'ten Harran'da 230 dönüm tarım arazisini 8 milyona aldığı iddia edildi.
4- Viranşehir'de tarım arazisi aldığı iddia edildi.
5- Belediyeyi kendi yakınlarıyla doldurdu.
6- Belediye başkanı olan Feyyaz Uçar ve bazı milletvekillerinin yeğenlerinin sigara ve silah kaçakçılığına bulaştığı ayuka çıkarken silah kaçakçılığı yaparkane yakalanan bir aracın takla attığı sonrasında plakasının değiştirilerek tamir ücretinin belediye bütçesinden karşılaştığı gerçeği ortaya çıktı.
7- Sn olarak imar inşaat vurgununun ortaya çıkmasıyla İç İşleri bakanlığı müfettişleri harekete geçerek inceleme başlattı.

 İddiaya göre inşaat sahiplerinden 5 bin lira resmi olarak alınıyor geri kalanı gayri resmi şekilde alınarak ana ara başkana geri kalanı ruhsatı veren personele dağıtılıyordu.

SÖZCÜ YAZDI UTANDIK...


     OLUP BİTENİ GAZETECİDEN ÖĞRENEN BASİRETSİZ BAŞKAN!

Vallahi bunu sizden öğrendim Saygı Bey!

Ceylanpınar Belediyesi, spor kulübüne bağlı gösterdiği 37 kişiyi ‘hizmet pasaportu’yla Almanya’ya götürme kararı aldı. AKP’li Başkan Feyyaz Soylu ise başlıktaki sözleri söyledi.

Sözcü Gazetesinde Saygı Öztürk'ün haberine göre; Yurtdışında değişik isimler adı altında kurulan ve Türkiye'deki dernekleri alet edip yurtdışına organize bir biçimde adam kaçıran şebekenin her gün yeni bir marifeti ortaya çıkıyor. Biri de Ceylanpınar'da yaşandı…
Ceylanpınar Belediye Meclisi, Ceylanpınar Spor Kulübü derneği sporcusu, yakınları ve dernek  üyeleri olduğunu öne sürdüğü 37 kişi için hizmet pasaportu çıkarılmasını kararlaştırdı. “Spor Kardeşliktir” projesi kapsamında Türkgücü Münih takımının davetlisi olarak Almanya'ya götürülmesini uygun buldu. Götürülme gerekçesi olarak, “Sporcu gençler ile ailelerini sporla tanıştırmak, spor branşlarını onlara göstermek, sporla ilgili çalışmaları yerinde göstermek” olarak gösterildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı AKP'li Feyyaz Soylu, “Böyle bir şey olmadı” dedi. SÖZCÜ, belgeleri gönderdi.

Başkan, “Vallahi sizden öğrendim Saygı Bey. Benim olmadığım bir zaman meclisin böyle bir karar aldığını, belgelerden öğrendim. Bu konuda duyumum da olmadı. Soruşturma açılması gerekiyorsa başlatacağım. Bu karardan sonra neler olduğunu, gidişlerin olup olmadığını araştırdıktan sonra açıklama yapabilirim” dedi.

AK PARTİ YA BU BAŞKANI GÖREVDEN AZLEDECEK YA KAYBETMEYE DEVAM EDECEK!

Ak Parti Genel merkezi tarihi bir karar verecek bu günlerde... Ya gerçek adı Fevvaz Uçar'ı derhal görevden alıp halkın iradesi ile seçilen Abdulla Aksakı geri getirecek ya adı hergün başka bir vurgun, skandalla anılan; zaten geçmişinde sabıkalı bir başkanın arkasında durarak gelecek seçimlerde şimdiden önce Ceylanpınar sonra tüm Urfa'yı yani bölgedeki kalesini kaybetme riskini gözönüne alacak...

Şahsen Feyyaz Uçar'ın kısa sürede görevden alınacağına inanıyorum... Kulağıma öyle geliyor diyelim.

Not: Şanlıurfa valiliğininde inşaat ve imar vurgununa dair soruşturma başlattığı bilgileri geliyor. Eğer doğru ise vicdanıyla nam salmış valimiz Abdullah Erin bu vurgunun hesabını soracaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.