Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

14 MAYIS VE URFA GERÇEĞİ!

25 Ocak 2023 - 18:34 - Güncelleme: 25 Ocak 2023 - 19:28

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimin 14 Mayıs 2023 yılında yapılacağını resmen beyan etti. 

Bu tarih benim gibi kimseyi şaşırtmadı. Öyle ki yaklaşık 2 ay önce sosyal medyamda seçim tarihinin 14 Mayıs olacağını belirtmiştim. 

Şimdi gözler Ak Parti'nin belki kendi adına tarihinin ez zorlu geçmesi beklenen seçim öncesi içerde ve dışarıda nasıl bir duruş sergiyeleyeceğine dönmüş durumda. 

Gerçek şu ki, Ak Parti seçmeni Türkiye genelinde partisinden, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ciddi atılımlar ve genel merkez ile yerellerde kapsamlı bir revizyon beklentisi içine girmiş durumda. 

Ak Parti seçmeninin yanı sıra seçimi güçlü şekilde etkilemesi beklenen kararsızların da gözü kulağı bu revizyona çevrilmiş. 

1- Ak Parti seçmeni artık halkta karşılığı olmayan isimleri Parti çatısı altında görmek istemiyor. 

2- Ak Parti seçmeni + diğer partililer de artık adları şaibeye bulaşmış teşkilat başkanları, milletvekilleri ve bazı Ak Parti genel merkezdeki kurmayları mecliste ve Parti çatısı altında görmek istemiyor. 

3- Türkiye artık vekillik, bakanlık, genel başkan vekilliği apoletlerini kendi çıkarları ve akrabalarının rant, torpil, ihale vurgunu bahçesine çeviren bazı isimleri görmek istemiyor. 

4- Ak Parti ve Türkiye geneli artık diğer partiler ile sürekli kavga eden isimleri görmek istemiyor. 

5- Ak Parti seçmeni ve Türkiye artık ATM memuru, sözleşmelisi görmek, duymak istemiyor. 

6- Ak Parti seçmeni Viranşehir örneğinde olduğu gibi seçmeni aşağılayan, her yakınına makam ve iş bulan megaloman tipleri vekil olarak görmek istemiyor. 

7- Ak Parti seçmeni ve Türkiye giderek artan hayat pahalılığı ve işsizlik sorununa çözüm bulacak bilgi birikim ve vizyona sahip, enerjisi ile topluma moral, geçmişi ile güven veren isimleri görmek istiyor. 

Tüm bu beklentilere baktığımızda Ak Parti'nin ciddi bir revizyona, belki de kuruluş dönemindeki fabrika ayarlarına dönme zorunluluğu içerisinde olduğu gerçeği masaya koyuyor. 

Genel seçim sonrası gelecek yerel seçimlerde başta İstanbul olmak üzere neredeyse tüm BŞ Belediyelerini kaptıran Ak Parti'nin yeniden o şehirleri kazanması veya temelli kaybetmesi işte bu ciddi revizyona gidip gitmeyeceği ile iniltilidir diye düşünüyorum. 

Peki, yaklaşan genel seçim öncesi Şanlıurfa'da durum ne? 

Ülke siyasi arenasından farklı olarak kendi iç çekişmeleri yüzünden hergün biraz daha kaybeden Şanlıurfa'da değişen bir durum yok aslında. 

Benim de yakın dostu olduğum ve açıkçası bir dönem varlığının Şanlıurfa'da çok önemli olduğuna inandığım Kemalettin Yılmaztekin'in dışarıdan Şanlıurfa'ya ağabey getirme algıları devam ediyor. Yılmaztek'in'in ne yazık ki ipleri sağlam olmayanlarla kuyuya indiğini görüyorum. 

Bunun yanında her dönemin mikseri olmayı kimseye bırakmayan Yahya Akman yine ortalığı bulandıran küçük balık görevini üstlenmiştir durumda. 

Koca Türkiye'nin Arap ülkelerinden gelecek 50 milyon Euro'ya muhtaç olduğunu ve bunu da kendisinin sağladığını iddia eden bir vekilimiz kendini şehrin ağabeyi ilan etmiş durumda. 

İşin komiği yapacağını iddia ettiği vekil listesine girme kriterlerine kendisi uymuyor ;) 

Zira vizyon yok, doğru dürüst iki kelimeyi bir araya getiremiyor, toplum içerisinde tüm saygınlığını yitirmiş olmasına aldırmadan listeyi kendisinin yapacağını iddia etmesi en az kendisi kadar komik geliyor bana. 

Diğer taraftan aslında sevdiğim ve yerinde kalırsa ağır olacağına inandığım eski vekillerimizden birisinin kendini yeniden meclise atma şansı olarak yabancı ağabey getirme görmesi beni şaşırtmadı. 

Ak Parti Şanlıurfa'da il teşkilatının hali zaten ortada. Hergün biraz daha fazla tepki alan il teşkilatı ile seçimde başarı elde etmek pek mümkün değil ve bunu Ak Parti genel merkezi de görüyor. 

Ak Parti'nin Şanlıurfa'da şanslı olduğu tek konu CHP, İyi Parti, DEVA ve diğer muhalefet partilerinin adeta başarısız olmak için birbirleri ile yarışmaları ama giderek oy oranını arttıran ve mevcut 4 milletvekili üzerine 1-2 vekil eklemesi kuvvetle muhtemel HDP'yi ayrı tutuyorum. 

Şanlıurfalıyı hakir gören ve kendilerini yabancıların gölgesinde adam yerine koyan, ancak bu şekilde makam sahibi olan ve olmayı hayal edenlerin dışarıdan ağabey arayışı hızlandı biliyoruz ama bildiğimiz bir gerçek daha var ki, Ak Parti'nin Şanlıurfa'da tek opsiyonu Mehmet Kasım Gülpınar'ın etrafında toplanmak ve vizyonu ile seçime gitmek. Aksi bir seçenekte şu anki mevcut milletvekili tablosunun HDP lehine değişeceği ortada. 

Mevcut listenin ℅90 oranında revize edilmesi zorunluğu ortada. Zira Şanlıurta halkı artık dürüst, samimi ve vizyonu olan isimlerle temsil edilmek istiyor ve bu isteklerinde oldukça haklılar. 

KILIÇDAROĞLU NE YAPAR? 

Son gelişmeler 6'lı masa cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını gösteriyor bize.

Açıkçası 6'lı masanın cumhurbaşkanlığında kazanma şanslarının olmadığını bildiklerini düşünüyorum. İşte o ittifak bu gerçeği bildiği için tek umudu olan mecliste çoğunluğu elde ederek kaos yaratmaya sıkı sıkı sarılacaktır. 

Dolayısı ile Ak Parti için her iki konumda eş değerde önemlidir. 

Hal böyle iken Şanlıurfa gibi önemli bir şehri kaybetmeyi göz önüne alacaklarına inanmıyor ve şehri Gülpınar'a teslim etmek gibi aklın yolu birdir seçeneğine yöneleceklerini düşünüyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.