Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

KENDİNE GEL AĞAOĞLU!

20 Eylül 2020 - 13:19 - Güncelleme: 20 Eylül 2020 - 13:22

RACON KESİCİLER!

Şanlıurfa ve ülkede futbolla az çok ilgilenen herkes bir dönem Şanlıurfaspor forması giyen Karadenizli futbolcu Mertçan üzerinden kopartılan fırtınayı hatırlar...

Şanlıurfaspor forması giyerken takımın yaşadığı ekonomik krizi bahane ederek kriz çıkaran ve takım içinde huysuzluk yaratan Mertçan ve dönemin başkanı Emin Yetim arasında yaşanan, hiç birimizin tasvip etmeyeceği tatsızlık üzerinden Urfa halkı adeta linç edilmiş, TFF Emin Yetim'i futboldan men etmiş, Türkiye ayağa kalkmıştı.

Sözde Türkiye'nin kanalı aspor canlı yayınında tüm Urfa halkı terörize edilmiş, Mertçan'ın ailesi alenen canlı yayında Urfa halkı için teröristler ifadesiyle hakaret etmişti.

Sıradan ve adı bahis şikelerine karışan bir furbolcu olan Mertçan adeta bir futbol ilahı ilan edilmiş ve Urfa ile Emin Yetim resmen darağacına çekilmişti.

Mertçan ve ailesinin basına servis ettiği montajlı fotoğraf kareleri dünya basını ile ülke kamuoyuna "vahşet" başlıkları ile sunulmuş, Şanlıurfa'nın evladı Emin Yetim işkenceci, cahil, zalim gösterilmek sureti ile adeta hedef tahtasına konulmuştu.

Her olayda olduğu gibi bu haksızlık ve ağır linç kampanyasında da Urfa halkı sessiz kalmış, Karadeniz Lobisi yine coprafyayı terörist ilan etmişti.

Kaldı bölge takımlarına sırtını dönen, başta Diyarbekir ve Amed Sportif olmak üzere takımlarımızın deplasmanlarda adeta dayak yemelerine seyirci kalan, Şanlıurfaspor'un şike ile Gaziantep'e kurban edilerek küme düşmesine sesini çıkarmayan TFF'nin söz konusu Karadeniz takımları olunca takındığı tavrı da biliyoruz. 

HASAN KARTAL'IN SİLAHI!

Emin Yetim'in linç edilmesinden kısa süre sonra bir Rizespor & Galatasaray maçı sonrası maçın hakemine yönelik "silahım yanımda olsa çeker vururdum!" açıklaması yapan Rizespor başkanı Hasan Kartal'a ceza verilmemesi hafızalarımızda tazeliğini koruyor.

Yine geçen sezon oynanan Alanyaspor & Trabzonspor maçı sonrası sahaya dalan, adam kovalayan Trabzonapor başkanına ne ceza verildi hatırlayanınız var mı?

TFF'nin Doğu ve Güneydoğu takımlarına yönelik baskıcı, aşağılayıcı politikası devam ederken Karadeniz takımlarının başkan ve yöneticilerinin saygıyı, hukuku aşan eylem ve söylemlerine göz yumması kabak tadı vermiş durumda.

AYNEN İADE EDİYORUM!

Ve son skandal dün akşam oynanan Yukatel Denizlispor & Trabzonspor maçında patlak verdi.

Maçın geniş özetlerini dikkatle izledim. Trabzonapor yönetiminin hakemle ilgili eleştirilerini abartılı bulmakla beraber hak verebilirim.

Ligin ilk haftasında Fenerbahçe'nin Rize de adeta hakam kararıyla galip ilan edilmesi, Beşiktaş'ın yine hakem kararıyla Trabzon' dan 3 puan çıkarması, dün akşam yine Trabzon ve Beşiktaş maçlarında yaşanan hakem skandalları ligin dizayn edildiğinin işareti olarak algılanabilir ve buna tepki konulabilir.

Not: Galatasaray maçları sonrası kulüp değil mafya başkanına dönüşen Rizespor başkanı Hasan Kartal'ın Rizespor'un linç edildiği Fenerbahçe maçı sonrası komik eleştiri ve neredeyse göbek atan hali gözlerimizden kaçmadı elbette.

Evet, süper lig yine hakem skandalları ile başladı ama artık yeter!

Bir Şanlıurfalı olan ve gerek hakemlik gerek özel hayatı ile daima şerefiyle yaşamış hemşerimiz çiçeği burnunda MHK başkanı Serdar Tatlı'ya yönelik küfür, hakaret ve tehdide varan linç kampanyasını kabul etmiyorum.

Karadeniz lobisinin 70 yıldır futbolun içine çöreklenmiş tüm pislikleri çiçeği burnunda bir MHK başkanına yüklemesi kabul edilemez.

Kaldı ki, ülke futbolu Karadenizli kulüp başkanlarının racon keseceği alan değildir.

Benim için Emin Yetim Trabzon başkanı kadar hatta bir Urfalı olarak daha değerlidir. Emin Yetim başkanıma ömür boyu men cezası veren TFF disiplin kurulu bakalım Ahmet Ağaoğlu'nun bu çirkin, ahlak dışı sözlerine ne ceza verecek.

Peki, Urfa kamuoyu evladı olan Serdar Tatlı'yı sahiplenecek mi?

Kendi adıma Ağaoğlu' nun hemşerime ettiği her sözü aynı kibarlıkla kendisine iade ediyorum.

Yeter artık, ülke ekonomisi, siyaseti, kültür sanatı derken furbolun da Karadeniz lobisinin oyuncağı haline gelmesi kabak tadı veriyor.

Benden söylemesi.