Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE DEĞEN SİHİRLİ DEĞNEK!

15 Ekim 2020 - 20:36

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE UZANAN SİHİRLİ DEĞNEK! 

Öncelikle Arpak Medya gibi sorumluluk isteyen ama insana bir o kadar heyecan veren mecrada sizlerle buluşuyor olmanın sevincini yaşadığımı belirtmek isterim. 

Bundan böyle bildiklerime dair satırlarımı sizlerle paylaşacak olmak güzel bir duygu. 

Şimdiden bir kusur edersek af ola diyor ve ilk yazıma geçiyorum. 

Evet, yanlış duymadınız. Başlık biraz klasikleşmiş bir tabir belki ama anlatacaklarıma en uygun başlığının bu olacağını düşündüm

11.11.2011 yılında Türkiye’nin 28. Orman Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa da kuruldu. Aslında kurulduğunda bile kurucularının gün gelecek Türkiye nin en kapsamlı en donanımlı kampüslerinden birine sahip olacaklarını düşünmekten ziyade acaba ne zaman kapatılıp ne zaman eskisi gibi Adıyaman işletme müdürlüğüne bağlı bir şeflik olacağını düşündüklerini söylemek biraz daha inandırıcı olurdu.

İlk kuruluş yıllarında çok cüzi maliyetli ve asgari personelle 2019 yılına kadar süregelen sıradan bir bölge müdürlüğü olan, Şanlıurfa da kimsenin varlığından haberdar olmadığı hatta navigasyon sisteminde bile hizmet binasının Kızılay iş hanında görüldüğü bir şeflik olarak görüldü. 

Ama 2019 yılının Eylül ayında yapılan deyim yerindeyse kan değişikliğiyle başlığımda da bahsettiğim o sihirli değnek bölgenin çocuğu yeni bölge müdürünün bölge müdürlüğüne atanmasıyla belkide sadece Şanlıurfa için değil, bu bölge müdürlüğüne bağlı (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak) 7 ilimizin kaderini her konuda değiştirecek bir süreç başladı. 

Büyüklerimizin, "değişim kendi içinde başlar" sözüne istinaden sayın bölge müdürümüz yapılması hayal olan Bölge müdürlüğü bünyesinde görev yapan 30 ultra lüks oda kapasiteli bir sosyal tesisin inşaat sürecinin bitimini hızlandırarak ufakta olsa Şanlıurfa'nın kanayan yarası konaklama hizmetine katkı sağlamış oldu.

60 adet kamu hizmet binasının (lojman) bitirilmesinin ve hizmete açılmasıyla belkide kira sıkıntısının Türkiye’de en çok yaşandığı ilimizde çalışanların maddi olarak sıkıntılarını çözümüne katkı sağlamış, binanın peyzaj ve çevre düzenlemelerinin çok kısa sürede yapılması kurum personeline verilen ikili ilişki ve diyaloğ panelleriyle kurum çalışanlarının nezaket nizam ve düzenli disiplinli ortamın oluşmasına; Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinde bulunan yabani menengiç  ağaçlarını Antep fıstığı aşısıyla bu illerimize milyon liralık gelirin gelmesinde başrol oynamış yine aynı şekilde Adıyaman illimizin orman köylülerine sağladığı özel ağaçlandırma projesiyle ve yüzde 65 ilk hibe desteklemeleriyle kısa sürede Adıyaman’ın bademin üretim üssü olmasına doğru hızlı bir adım atmasını sağlamış.

Bu illerimizde bulunan boş orman arazilerinin kısa sürede rehabilite edilerek yeni orman sahalarının açılmasına ön ayak olmuş gecesini gündüzüne katmış çalışma aşkıyla bu ve daha nicesini 13 ay gibi kısa bir sürede yapan hizmet aşığı bir insan için açıkçası daha uygun va daha açıklayıcı bir başlık bulamazdım.

Şimdi burdan Şanlıurfa il siyasi ve STK lara burdan sadece bir lafımız var "bu hizmet aşığı insana yeni projeler için yol açmanız ve yardımcı olmanız saygılarımla"