Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

SİVEREKTE UMUT VAR! SU GİBİ AZİZ OL EFENDİM

08 Ocak 2021 - 21:18

SİVEREKTE UMUT VAR! SU GİBİ AZİZ OLUN EFENDİM!

 

Türkçede lügatımızda meşhur bir laf vardır. 

Su gibi aziz ol diye derin çok derin bir kelime çünkü yaşamın olmazsa olmazı hava ve sudur.

 

İlk yaşamın oluştuğu yerler mutlaka suya yakın yerlerde olur.

 

Medeniyetler hep suyun etrafında yaşam şekillerini suya yakınlık ve kendilerini korumaya yönelik olarak yüksek yerlerde yaşam biçimleriyle özdeşleştirir.

 

Coğrafi olarak Fırat ve Dicle’nin ortasında dünyanın en büyük su kaynaklarına sahip olarak bulunsakta 21. Yüzyıl Türkiye’sinde hala suya ve elektriğe muhtaç yerlerimiz vardır.

 

Türkiye’nin çoğu ilinden büyük ve Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi konumunda bulunan Siverek ilçesi de hem tarımsal alanda hemde yaşamsal ihtiyaç anlamında bu kaynaklardan nasibini tam olarak almış sayılamaz.

 

Harran ovası 1992 yolunda tamamen sulamaya açılmışken Türkiye’nin en modern tarım aletleri, en verimli ve geniş arazilerinin bulunduğu Siverek GAP projesinde maalesefki son sıraya itilmiştir...

 

Aslında konum olarak bakıldığı zaman Fırat’a komşu olarak kenar uzunluğu en geniş iki ilçeden biride Siverek ama gel görki hala tarımsal alanda yer altı kaynaklarının kendi imkanlarıyla kullanılmasından başka bir çareside yok kırsal kesimin...

 

Malum kısa bir süre önce Vekilimiz Sayın Mehmet Kasım GÜLPINAR  Siverek ilçesinin içme su ve irsaliye hattının yarım kalan işinin ihalesinin yapıldığını müjdelemiş ve ihalesi yapılmıştı.

 

Siverek ilçe merkezinde böyle su sıkıntısı varken kırsal alanlarda daha ciddi problemlerin olduğu aşikardır.

 

Dile kolay 15 köy halen komşu köylerden ve yakın kaynaklardan eşek sırtında tüm ihtiyacı olan suyu kilometrelerce mesafeden getirmek zorunda kalıyor.

 

Siverek artık kaderine terk edilmiş Siverek olarak değil bazı şeylerin artık halk yararına kullanıldığı sistemin üzerinde duran bir Siverek yönetimi var artık...

 

 

21.yüzyıl Türkiye’sinde hala taşıma sistemli su ihtiyacının giderildiği 15 adet köyün su sıkıntısını yine sayın vekilimiz Mehmet Kasım GÜPLPINAR’ın desteğiyle giderildiğini dün şahsen ben sosyal medya üzerinden ve ulusal yayın yapan Tv kanallarından izledim.

 

Dün çoğu ulusal kanal bu 15 kırsal alanda halkla röportajlar yaparak suyun orada ne kadar büyük bir önem arz ettiğini gözler önüne serdi.

 

Bir bayan kardeşimize mikrofon uzatıldığında  söyleyecek tek kelime bu işe sebep olanlardan Allah razı olsun kelimesi herhalde sayın vekilimizin bütün siyasi hayatı boyunca  tek beklentisi olan şeyin özeti.

 

Bizde burdan bizleri bu tür şeylerle gündeme getiren ve siyasetin asıl müdahil olması gerektiği kısmını bize gösteren  sayın vekilimizden Allah razı olsun...

 

Su gibi aziz olun sayın vekilim Biliyoruz bütün bu hizmetlerini sadece Allah rızası için yapıyorsun.

 

Siyasetin temiz yüzü ve hizmetin sadece Allah rızasına dayalı olan yüzünü bize gösteriyorsun..

 

KALIN SAĞLICAKLA..