Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

KALK BAK HELE KİM GELMİŞ!!

14 Kasım 2020 - 15:59

KALK BAK HELE KİM GELMİŞ!!

Adamın biri maddi manevi zor durumlardan geçiyormuş, geçtiği bu zorlu süreçten kurtulmanın yollarını araştırmış. Bir gün yakın arkadaşı olan bir din görevlisinden yardım istemiş o arkadaşı ona maneviyatta yönelmesini maneviyatta yöneldiği takdirde önünde kapanan tüm kapıların açılacağını bütün işlerinin yola gireceğini anlatmış..


Arkadaşının söyledikleriyle ikna olan adam ilk fırsatta kutsal topraklara gitmeye karar vermiş. Havaalanında otomatik açılan kapının açılmasıyla vay be!! Demek hoca haklı gerçekten kapılar kendiliğinden açılıyor diye düşünmüş. Kutsal topraklara iniş yapıp otele geçiyorlar. Otelin merdivenlerine yöneldiğinde merdivenler hareket edince adam heyecanlı şekilde demek maneviyatta yönelince hemen herseyin yolunda gittiğini artık kendisinin kusursuz bir derviş olma yolunda olduğunu düşünmüş.  

Akşam namazı için Kabe’ye doğru yola çıkmış Kabe’nin etrafında gezinirken güneş etkisini kaybettiği için Kabe’nin etrafında bulunan gölgelendirme sistemi otomatik olarak kapanmaya başlayınca büyük bir heyecanla her şeyin  ona özel olarak gerçekleştiğini düşünmeye başlamış. Namazını büyük heyecanla kılmış ve artık kendisinin bir derviş olduğuna kanaat getirmiş.

İkinci günün sonunda kutsal topraklardaki kabir ziyaretleri yapılmaya başlanmış artık adam kendisini tam kusursuz bir alim olarak görmüş. Kafile en son peygamberimizin kabrini ziyaret etmişler. Kabir in başına geldiklerinde bizimki tabi büyük bir heyecanla kabire seslenmiş; “YA RESULULLAH KALK BAK KİM GELMİŞ”

Tabiki bunlar işin espirisi hayatın tebessümlü anları. Demokrasi ilkelerinin vazgeçilmezi bizi ve şehrimizi yönetecek insanları kendi irademizle sandıkta belirleme hakkına sahibiz. Bu süreçte yerel seçimler olsun genel seçimler olsun ve öncesinde halkın içine inilir ve birebir esnafıyla halkıyla kucaklaşılır ve her aday kendisinden istenen şeyleri büyük bir özenle not alır vaatlerini doldurduğu broşürleri herkese dağıtır. 

İşin buraya kadar olan kısmında hiçbir sıkıntı yok bunlar gayet doğal şeyler peki seçimler bittikten sonra hemen her gün caddelerde bizlerin isteklerini not alan bu bürokratlara ve belediye başkanlarına ulaşmak için hangi aşamalardan geçiyoruz. O bürokratlara ulaşmak için ya etrafından birilerine yada ancak kağıt ve dilekçeyle ulaşım sağlayabiliyoruz kendi seçtiğim oyumu verdiğim bir belediye başkanına ulaşmanın bu kadar zor olduğu başka bir şehir daha  var mı? bilmiyorum!!


Ulaşsam neler olacak ki bitirme süresi 11 ay olan çevik kuvvet köprülü kavşağının 4 yılda neden bitirilemediğini mi? Yada 2019 yılı Şubat ayında faaliyete geçecek denilen şehir hastanesinin daha temelinin atılamadığını mı? Yada seçilirsem Şanlıurfa’nın tek takımı Şanlıurfa sporu şampiyon yapma sözüne karşı takımın şuan ligin son sırasında yer aldığını mı vb..... binlercesi...

 
Sadece seçim zamanı değil bütün siyasi hayatı boyunca Cep telefonunu kendi açan danışmanı olmayan sıkıntısı olan her seçmene eşit mesafede duran devletin kendine tahsis ettiği makam arabasını hiç kullanmayan annesinin ak sütü kadar helal maaşını bile almayan örnek vekillerimiz var biraz onları örnek almanız temennisiyle kalın sağlıcakla...