Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

TARAFINI SEÇ!

25 Mayıs 2021 - 19:01

TARAFINI SEÇ!!

Nemrut Hz.İbrahimin yakılması için büyük bir ateş yakmış. Mancınıklara bağladığı Hz İbrahim için yakılan ateş o kadar büyükmüş ki etraftaki bütün canlılar o ateşin heybetinden kaçışmaya başlamış.

Küçük bir karınca burnunun ucunda taşıdığı bir damla suyla ateşe doğru hareket etmiş;onu gören diğer bir karınca o suyla ne yapacağını sorunca, karınca;”O ateşi söndürmek için kullanacağım.” demiş.

Diğer karınca kahkaha atmaya başlamış. Bu kadar büyük bir ateş karşısında o damla su ne işe yarar dediğinde, Karınca:”Belki bu suyla o ateşi söndüremem ama en azından tarafımı belli etmiş olurum.” demiş.

Bir mücadele düşün ki içerisinde hak yani somut anlamıyla iyiliğin,adaletin,tamamen sizi yönlendirdiği yolun sonunda ebedi olan cennet ehli olmak var.

Bir mücadele düşün ki tüm içeriğiyle batıl yani somut anlamıyla,şirk,kin,öfke yani kısacası desteklediğiniz kavramın sizi yönlendirdiği karanlık yolun sonunda ebedi azap yuvası cehennem ehli olmak var.

Bu iki kavramın mücadelesi ilk insan Hz. Adem döneminden süregelir. İblis’in insana karşı duyduğu o kibir sizcede batıl mücadelenin ilk ateşi değil midir?

Habil ve kabilin mücadelesinde öz kardeşi Habil’i öldürüp ilk kanı döken Kabil sizce hak ve batılın mücadele örneği değil midir?

Hz.Nuhun son nefesine kadar iman etmesi için mücadele ettiği ve helak olan öz oğlu peygamber çocuğu batıl mücadelesinin bir tarafı değil midir?

Hz. Musa’ya onca ızdırap ve zorluk çektiren firavun batıl mücadeleden bağımsız mıdır? Sizce...

Hz. İbrahimi ateşe atan Nemrut bu mücadelenin batıl taraftarı değil miydi?sizce..
 
Dünyanın yaradılış gayesi olan Hz. Muhammed (as) gibi bir klavuzu çok sevdiği topraklardan Hicret’e zorlayan zihniyet batıl inanç değilde neydi?

Şimdi soruyorum gerçekten kendini ümmetten sayan gençlere yukarıda verdiğim örneklerimdeki taraftan hangisine aitsiniz..

Adem’in düşmanı olan İblis’in , kardeşinin katili kabilin, Hz,Musa’nın düşmanı Firavun’un,Hz.İbrahimi ateşe atan Nemrut’un yada Hz. Muhammed as’ mı Hicret’e zorlayan müşriklerin tarafında mı?

Yok İblis’e rağmen Ademe ,Kabil’e karşı Habil’e,Firavun’a rağmen Musa’ya ,Nemrut’a karşı İbrahim’e ve Müşriklere rağmen Hz Muhammed as’ın tarafında mı?

Bu mücadelede artık ortada durma zamanı kalmadı tarafını seç ve mücadelenin bir tarafında ol.

KALIN SAĞLICAKLA...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.