Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

ŞANLIURFA MEDYASI KÜME DÜŞTÜ!

11 Temmuz 2021 - 13:56

ŞANLIURFA MEDYASI KÜME DÜŞTÜ!

2020 yılında korona virüs hayatımızın her alanında, kısıtlamalar yapmamıza neden olmuş. Çoğu spor organizasyonunun da ertelenmesine, oynanacak olan kısmının ise seyirciden yoksun oynanmasına karar verilmişti...

2020 Avrupa futbol şampiyonası da nasibini almış.2020 yılı haziran ayında oynanması gereken şampiyona,2021 yılı Haziran ayına ertelenmişti. İnsanı yaşatan umut ve güzel günleri beklemektir; sözüne istinaden Haziran ayını iple çeker hale gelmiştik.  

Haziran ayına günler kala,yapılan röportajların çoğunda bırakın gruptan çıkmayı düşünmek,yarı final ve finaldeki rakiplerimizi isimlendirir hale gelecek kadar umutlu ve iddalıydık.

Hayatın her alanında olduğu gibi hayal ve gerçeğin birbirinden bağımsız olduğunu,bazı şeylerin lafla değil,disiplin ve gerçek çalışmadan ibaret olduğunu,favori olarak gösterilen her takımın milyon Euro’luk takımların,birer birer turnuvadan elendiğini gördük.

Bunlar hayatın doğal akışı ,birileri kazanırken ,birileri kaybedecek, birileri elenirken birileri yoluna devam edecek.

NASIL BAŞLADI...

2008 yılında Türkiye bedensel engelliler federasyonu olağanüstü seçimlere giderken; O dönemin en genç federasyon Başkanı seçilen Mustafa GÜLPINAR  federasyon seçimini kazanarak,federasyonun bünyesinde;Ampute  futbol liginin kurulmasına vesile oluyor.  

Sosyal yaşamın her türlü kısmında yer alamayacak fiziki engelli kardeşlerimizin,sosyal toplumla kaynaşmasına vesile olacak; bu lig sayesinde fiziki engelli kardeşlerimizin,farklı ortamlarda bulunmasına olanak sağlayacak, hem ruhen,hem morallen kendi sınırlarının dışına çıkma imkanı bulacaklardı.
 
2020 yılında dünyayı sarsan, korona virüs nedeniyle Ampute futbol ligide ertelenmiş Haziran ayı içerisinde Ankara’da bir haftalık hızlandırılmış,lig usulüne göre oynanmasına karar verilmişti. 

ENGELSİZ ASLANLAR SÜPER LİGDE...

Haziran ayında Ankara’da yapılan hızlandırılmış müsabakalarda ;Güneydoğu Anadolu bölgesini temsil eden tek takım olan,Şanlıurfa Eyyübiye belediyesi Ampute futbol takımı maddi ve manevi olarak kendi kaderine terkedilmiş, maddi olarak bırakın ücret almayı,konaklama ve kamp yeri olarak KYK ( Kredi Yurtlar kurumu)’ ya ait bir yurtta geçiren takım bütün rakiplerini yenerek Şampiyonluğa ulaşmış ve Süper lige yükselmişlerdir. 

YEREL  MEDYA KÜME DÜŞTÜ...
 
2 milyonu aşkın nüfusuyla sportif alanda hiç bir başarısı bulunmayan Şanlıurfa da 3 adet ulusal kanal bulunmasına rağmen bu kanallardan hiç birinde bu Aslanlara yer verilmemesi bir Şanlıurfalı kardeşiniz olarak benim vicdanımı sızlatmış bu aslanlara ait haberlere TRT SPOR gibi uluslarası bir kanalda karşılaşmakta Yerel medya için bu başlığı atmama vesile olmuştur. 

Hz ibrahimin ateşine su taşıyan karınca misali belki onlara bu yazımla çok büyük bir destek olamayacak olsam da en azından onlar için bir yerlerde okunmalarına vesile olmam temennisiyle..

KALIN SAĞLICAKLA...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.