Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN KÖYE KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ ATAMAK GİBİ..

29 Kasım 2020 - 14:06

KÜTÜPHANESİ  OLMAYAN KÖYE KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ ATAMAK GİBİ..

 

Yıllar önce malum genç nesil dışında hepimizin hafızasında yer alır bu sahne; Yeşilçam filmlerinin kaliteli bir repliği olarak kalsada belki de günümüz şartlarında yaşanabilirliği yüksek bir mevzu...

 

Diyeceksiniz ki ee kardeşim konuyla alakası ne bu başlığın aslında başlığın anlamsız kalacağı kadar çok sıkıntısı var bu sistemin ama sadece birine değinmek istiyorum kafanızı meşgul etmemek adına.

 

EBA (elektronik bilişim ağı ) pandemi sürecinde girdi hayatımıza aslında ilk girişinden çok hoşnut kaldığımız hatta benim bile gururlandığım vay be!! Ne güzel sistem herkese eşit eğitim sistemi. hemen her vatandaşın evinde sıcak sobalarının önünde her kesimin TV sini açıp eğitimin aksatılmadığı bir formül.

 

Sonradan bu sistem bile sadece bir kesime yönelik işlev haline geldi hadi be kardeşim herkesin evinde Tv var kime yönelik olmuş derseniz. Bana yönelik olmuş kardeşim benim evimde olan internetin olmadığı kardeşlerimin ne günahı var benim elimde olan akıllı telefonları olmayan kardeşlerimin bu sistemden mahrum olmasını hazmedemiyorum..

 

Ben Şanlıurfa nın çoğu köyünde bırakın internetti çocuğuyla konuşmak için köyün dışındaki en yüksek noktaya çıkıp şebeke arayan insanların olduğunu biliyorum. Bırakın tableti Ceylanpınar ilçesinde ki Tigem sınırlarında yaşayan göçerlerin köylerinin çoğunda halla elektrikten bi haber yetişen bir nesil var kardeşim. 

 

Yok efendim Online eğitim yok efendim online deneme sınavları yok efendim canlı dersler.. vb tamam bunlar sosyal bir devlettin yapması gereken bir durum ama bu sistem ne zaman ki her kesim için uygulanırsa o zaman bu sistemin doğruluğundan şüphe duymam 

 

Peki nasıl bir formül olacak ki adaletli bir sisteme dönecek bu eğitim sorunu kendim ögrencisi olan bir baba olarak her kes için eşitlikse bu sistemde tekrar devam edilip okulların herkes için pandemiden sonra kalan yerden yeniden başlatılması öğrencilerin okuldan soğumamaları için geçmiş yıldaki konuların Eba tv kanaları üzerinden tekrar ettirilmesi..

 

Dünyanın hiç bir şeyi eğitimde dahil çocuklarımızın sağlığından daha önemli değildir. Çoğu yerde göz yumulan elit kesim çocuklarının okuduğu kolejlerin açık olup devlet okullarının kapatılması kurs adı altında 20 yaş altı yasağının kaldırıldığı 13 ve 16 saatleri arasında eğitim veren kolejlerin varlığı.. yok efendim biz muhtelif kurs gurubundayız deyip tahsilatlarını çocuklarımızın sağlığı üzerinden yapan insanlar la bu sistem yürümez..

 

Okulların açılmadığı Ağustos ayında vaka sayısı 1200 ler civarındayken okulların açıldığı 2 aylık süreçten bu yana vakalların yükselmesinin en büyük etkenlerinden biridir okullar ama kolejlerin hala açık olup, şebekesi olmayan köyden canlı dersle müfredat eriten sistemin adaletsizliğini dile getirmek istedim sadece dediğim gibi bu yaptığımız kütüphanesi olmayan köye kütüphane müdürü atamaktan hiç bir farkı yoktur.. KALIN SAĞLICAKLA