Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

EYYÜBİYE’DE (POZİTİF) HAYAT

20 Ekim 2020 - 14:26

EYYÜBİYE’DE (POZİTİF) HAYAT.                                     
    
    İsmini sabır timsali Eyyüp peygamber hazretlerinden alan Şanlıurfa’nın unutulan ilçesi, en yoğun nüfus oranına sahip,ilçenin yüzde 30’unun mevsimlik işçi statüsünde olduğu; Mesafe olarak merkez ilçe olsa da kendi içindeki zorlu yaşam şartlarıyla merkezden çok uzak kalmış ilçem.                       
                                                                                 Samimiyetleriyle,yüzlerindeki yorgun tebessümlerle ve misafirperverlikleriyle  yürekleri ısıtan ilçem.                                                     

Geçen hafta içi Şanlıurfa valiliğimizin Pandemi  Denetleme Personeli olarak Eyyüp peygamber caddesinde görevliydim. Cadde boyunca esnafıyla, vatandaşıyla,öğrencisiyle seyyar satıcısıyla sohbet etme fırsatımız oldu.

Girdiğimiz ilk iş yerinde biraz sert ve gergin bir karşılayış kısa sürede yerini sıcak bir sohbette bıraktı. Nedenini sorduğumuzda ise; “Abilerim kusura bakmayın sizi Maliye personeli sandık,buradaki iş yerlerinin çoğu Maliye kayıtlı değil” deyince durumu anlamış olduk.

Kısacası artık her girdiğimiz iş yerlerinde panik yapmayın, korona denetimi için geldik lafı ilk sıradaki yerini aldı. Cadde boyunca ilk izlenimlerimiz Eyyübiye halkının ya koronaya inanmadığı yada nasıl olsa koronaya herkes yakalanacak tepkileriyle karşılaştık.

Cadde boyunca ilerlediğimizde bu durum daha da vahim bir hal almaya başladı. 
Özelliklede bizleri güldüren diyaloğu yaşadığımız yazımında başlığını oluşturan anımızı da anlatmadan geçmek istemiyorum.

Caddenin orta kısmında seyyar tezgahında tütün satan ve yanında oturan 3 çocuğa;   Çocuklar maskeleriniz nerde ilçemizde pozitif vaka sayısı yaygın dememize, çocuklardan birinin; “Abim koronanın pozitifliği; Eyyübiyenin pozitifliğinin yanında halt etmiş.” Demesiydi