Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

Mehmet Veysel SATIŞ

ÇABUKMU HAVAYA GİRDİK ACABA!

23 Ekim 2020 - 13:38 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 13:53

ÇABUKMU HAVAYA GİRDİK ACABA:

 

 Şimdi bu soruya cevap bulmak için kafayı biraz yorup 2012 yıllı Mayıs ayına gidelim.yıl 2012 futbol olarak Şanlıurfaspor için devrim yıllı doğru oluşturulmuş bir yönetim kadrosu,iyi bir teknik direktör güçlü bir futbolcu kadrosu müthiş bir kamuoyu desteği dışarıdaki yani deplasman maçlarını vermek için yarışan yerel kanallar.

 

Nihayet Peri masallarındaki gibi güzel bir sezonun ardından İskenderun Demir Çelikspor maçıyla alınan şampiyonluk ve kendi gurubunda şampiyonluk yaşayan ve bir üst lige yükselen takım ve herkesin kendine mal ettiği bir başarının ardından takıma sahip çıkanlar çığ gibi büyüdü ve hatta çoğu o dönemin kulüp başkanı Kemal Saraçoğlu beyefendinin bu başarısını yeterli bulmayıp daha iyi şeyler yapabileceğini iddia edip bir kulübü tarihinin en başarılı sezonunda olağanüstü kongreye taşıdı. 

 

O dönemin siyasi destekleriyle kulüp başkanlığını Fethi şimşek kazandı ilk 2 sezon kulüp kasasından üst liglerden emekli edilen futbolculara yapılan günü kurtarma transferlerle Şanlıurfaspor kulübü tarihinde ilk defa çıktığı bir üst ligde ancak 3 sezon dayanabildi ve alt lige düştü dediğim gibi durum iyi olunca sahiplenenler kulüp kasası boşalıp parasız kalınca sahipsiz kalıyor ve ne acıdır ki tarihinde belkide ilk kez bir kulübün taraftarları kulübe kayyum atanması için oturma eylemi yapıyor. 

 

 

Sonrasında yetimoğlu inşaat yönetim kurulu başkanı Emin yetim tek listeyle girip kulüp başkanı oluyor ama emin başkanın futbol konusunda kendisininde itiraf ettiği bilgisizliği ve parasızlık kulübü daha da kötü günlere sürüklüyor. Ve kulüp maalesef ki bir daha ve hatta 2 yıl içersinde 4 olağanüstü genel kurula taşınıyor ve her gelen kulüp kasasını boş görünce kaçıp gidiyor. Kulüp kapanma aşamasına geliyor.kulüp eski futbolcu alacakları ve icra edilen borçlar nedeniyle -12 puan cezasıyla ve sadece alt yapısından yetişen çoğu daha lise öğrenimi gören çocuklarla maça çıkıyor. Ve adeta averaj takımı durumuna düşüyor. 

 

 

Kulüp tesislerinde elektrikler kesiliyor personel maaşları ödenemiyor. Hatta sağlam kaynaklardan aldığım bilgiye göre her seferinde bir iş adamı kulübün deplasman otel ve yemek ücretlerini karşılıyor ve takım 34 maçlık koca sezonu puan almadan 2.ligede veda edip 3. Lige düşüyor.ama bence Şanlıurfaspor için kırılma noktası olan pandemi ve TFF nin aldığı kararla liglerden düşme kaldırılıyor. Herkesin kafasında soru işaretleri Şanlıurfa yine eski şekliyle mi devam edecek yoksa kapatılacak mı diye 4 aylık sezon arası boyunca bekleniyor ve nasıl bir vaatler veriliyor ki transfer sezonunun bitmesine 4 gün kala. Yuhlanarak kovulan emin yetim ve yönetimi adeta gövdesini ateşin altına atıyor ve kulübü sahiplenip transferin bitimine 4-5 saat kala 21 futbolcu transfer ediliyor. 

 

 

Sosyal  medyada kutlamalar başlıyor. Şampiyonluk sesleri yükselmeye başlıyor. Ve yeni transferler neredeyse antrenmansız olarak Maraş maçına çıkıyor ve 2 yıl aradan sonra Şanlıurfaspor berabere kalıp İlk puanını alıyor şehrin çoğu yerine belediye başkanlarına teşekkür afişleri şampiyonluk afişleri asılıyor. 

 

Geçen hafta Şanlıurfaspor Erzincan deplasmanında ilk 7 dakikada 2 gol yiyor dünde kendi evinde Hekimoğlu Trabzon takımına yenilince sosyal medyada çatlaklar başlıyor. Acaba mı sesleri yükseliyor. Hatta sağlam bir kaynaktan aldığım bir bilgiye göre teknik direktör Kemal kılıç ile yollar her an ayrılabilir. Sevgili Urfalılar Tabiki 40 maçlık bir serüven var. Bu takım şampiyon olamaz demiyorum ama biz ikinciliğe odaklanalım ki Şampiyon olduğumuzda sadece sevinmeyelim DELİRELİM.. onun için diyorum ki ÇABUKMU HAVAYA GİRDİK BİRAZ SABIR... sağlıcakla kalın 

    ◦