Maksûd-i

Maksûd-i

Maksûd-i

BİLGE BİR İNSAN YİTİRDİK!

05 Ocak 2021 - 12:34

BİLGE BİR İNSAN YİTİRDİK (Fehmi CANBAZ)


Bir kaç gün önce çok değer verdiğim Bilge Bir İnsan'ı (Fehmi CANBAZ) kaybetmenin vermiş olduğu teessür ile bugünkü yazımı vefaya binaen yazmak istedim. 

Kendini her anlamda yetiştiren adeta bir ayaklı kütüphane diyebileceğim Bilge Bir İnsandı Fehmi CANBAZ. 

Üniversite eğitimini Suudi Arabistan da tamamlamış, Eğitimci, nostaljik radyosu ile Türk Sanat müziğini dinlemeyi seven, güler yüzlü ve naif kişiliğe sahip bir Bilge İnsan Fehmi Abi.. 

Kendisiyle 1998 yılında Merkez Ortaokulu'na gittiğim zamanda tanımıştım. Tabi o zaman çocuktuk kendisinin sevecen, iyi ve şefkatli tavırları ister istemez kendisine karşı muhabbetimizi oluşturmuştu. 

Yine Urfa Anadolu Teknik Lisesini okurken sürekli yanına uğrar çayını içer sohbet ederdik.. Bizlere hep ufku gösterir, insanlığa nasıl faydalı olabileceğimizin yollarını anlatır, kendimizi her anlamda yetiştirmemiz babında tavsiyelerde bulunur ve muhakkak kitap okumamızı isterdi. Hatta öğrenci yıllarımızda pek paramız olmadığından kendisine ait kitapları bizlere verir, okuyup tekrar getirmemizi ister ve okuduğumuz kitab üzerindende bizimle sohbet ederdi.. Bize ilk verdiği kitaplardan biri de Paulo Coelho'nun "Simyacı" adlı kitabıydı.. 

Üniversite giriş sınavına hazırlanırken muhakkak iki hafta da bir yanına uğrar, çayını içer sohbet eder ve bize vermiş olduğu pozitif enerjiyle aşkla ve şevkle derslerimize daha bir azimle çalışırdık.. Bize söylediği cümlelerden bazıları şöyleydi; 

"Asla vazgeçmeyin, azimle ve kararlılıkla her ne olursa olsun başaracağıza inanın." "Bunu unutmayın gecenin en karanlık anı güneşin doğduğu ana en yakın andır."
... 

Tabi vefa insan olmanın gerekliliği arasındadır.. 

2007 yılında Üniversiteyi kazandık ve her Urfa'ya geldiğimizde Urfa Lisesi'nin yanında bulunan Serhat Kırtasiye'ye uğrar Fehmi abinin çayını içer her zaman ki gibi sohbet ederdik.. 

Yıl 2012 yine Bilge İnsan'ın yanına uğramış deruni bilgisinden istifade ediyorduk, mevzuyu 'sürekli şikayet eden bir topluma dönüştüğümüzü' dile getirmiştim. Hülasa son cümleyi Fehmi Abi söyledi ve bende büyük tesir bıraktı. O söz ise şuydu; 

'Karanlıktan şikayet edeceğine bir mum yak' 

(Konfüçyus) 

Evet Fehmi abi hep umut var olacağız ve şikayet değil çözüm üreten bir neslin inşaası için uğraşacağız.. 

Fazla detaya girmeden Fehmi Abi ile ilgili bir vefa borcumu en azından ödemek istedim. 

(Maksûd-i İslam)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.