Maksûd-i

Maksûd-i

Maksûd-i

F35 VE S400 ARASINA SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILAN TÜRKİYE!

16 Aralık 2020 - 13:23

F35 ile S400 Arasına Sıkıştırılmaya Çalışılan TÜRKİYE! 

Yine Yeniden Ergenekondan Çıkış!


Yazımın başlığından da anlaşılacağı gibi ne S400 ne F35 nede Yaptırımları Yeni  Türkiye'nin hedeflerinden bir milim bile sapmasına müsade etmez. 

Milli Savunmaya yönelik modernizasyonunu oluşturmuş, bağımsız, güçlü bir ekonomi ile dünyaya adalet anlayışıyla hakkı taksim edecek, "mazluma yunus, zalime yavuz" olacak, dünyayı adil bir nizam ile yönetecek ve deyim yerindeyse dünyanın kontrol mekanizmasını elinde tutacak bir güce ihtiyaçı vardı. Bu da genç ve dinamik nüfusa sahip ve diğer dünya devletlerinin de kabul edeceği Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. 

Yazımın asıl içeriğine gelince; 14 Şubat 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN'ın gerçekleştirdiği Pakistan ziyareti ile Pakistan parlamentosunda yaptığı konuşmayı ele aldığımızda: 

Cumhurbaşkanımızın, "Biz burada Pakistan'da kendimizi asla yabancı ülkede görmüyoruz. Şu anda biz kendi evimizdeyiz ve kendi evimizde sizlerle bir aradayız. Asya'nın en önemli buluşma noktalarından birinde İslam dünyasının mümbit coğrafyasında kendimizi evimizde hissediyoruz. Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağları dünyada pek az ülkeye ve millete nasip olur. Bugün gıpta ile bakılan Türkiye-Pakistan kardeşliği tarihin güçlendirdiği, tarihi olayların pekiştirdiği hakiki bir kardeşliktir." dedi. 

Bizim kardeşliğimiz Kuzey Kutup Okyanusudan Karadeniz’e akan kaynağını Sayan Dağlarından alan Yenisey Irmağından ve Yemen coğrafyasında Hint Okyanusu’na dökülen Seyan nehir bölgesine kadar uzanır. Tarihte tüm dünyaya Ergenekon bölgesinden adaletle hükmettigimiz gibi Yine Yeniden Ergenekondan Çıkışımızla adil bir düzeni tekrardan inşaa edeceğiz. 

Yine sayın Erdoğan; Gazneliler devletinin kurucusu Gazneli Mahmut'tan buyana Türklerin şu an içinde bulundukları geniş coğrafyanın bir parçası olduklarına değinerek, Çağatay Türklerinden Babürler'in bugünkü Pakistan'ın da dahil olduğu bölgenin önemli bir kısmını yaklaşık 350 yıl yönettiğini ve ortak tarihte derin izler bıraktığını vurguladı. 

Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan ve tarihte Türklerin kurduğu devletleri temsil eden 16 yıldızdan ikisinin Babürler ve Gazneliler olduğu bilinmektedir. 

Evet nükleer güce sahip bir kardeşimiz var ve eski dünya düzenini yönetenler bu kardeşlikten ciddi oranda rahatsızlar. Her fırsatta bu rahatsızlıklarını ya doğrudan ya da dolaylı olarak bizlere gösteriyorlar. Artık bizim nükleer bir güce sahip bir kardeş ülke olduğumuzu anlamış durumdalar. Bu durum onların düzenini alt üst etmeye yetecektir. 

Diğer yandan Azerbaycan kardeşimizin Karabağ'ı almasıyla ve bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti ordusundan 30 bin askerin Karabağ bölgesinde konuşlanacak olması Keşmir konusunda Pakistan devletine lojistik ve stratejik bir destek sağlayacaktır. 

Bu destekle Türkiye ile Çin arasında yapılan demir ipek yolu hattının en önemli konuma sahip olan ülkelerden biri de şüphesiz Pakistan olacaktır. 

Pakistan, hem Avrasya geçiş yollarının merkezinde olması hem de Umman Denizi'nden Hint Okyanusu'na açılan kıyı konumu nedeniyle projenin her iki ayağının da kritik kavşağında yer almasıdır. 

Böylece "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru" Pakistan'ın kuzeydoğusu ile güneybatısı yönünde ilerleyerek Gwadar ve Karaçi limanlarıyla Umman Denizine bağlanacaktır. Bu kapsamda Çin Devleti Pakistan'ın Suudi Arabistan'a olan borcunu ödemek için Pakistan'a 1.5 milyar dolar destek vermiştir. 

Asıl mesele şu Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan'ın Karabağı alarak Turan Birliğini kurma noktasında büyük bir adım atmış olmasıdır. Dikkat edilirse Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan ve Pakistan ile engelsiz bir şekilde bu koridoru sağladığıdır. 

Evet bu koridor ile birlikte Büyük Türkiye'nin doğuşunu görmekteyiz. 

Böylece Macaristan'dan Çin Surlarına kadar uzanan geniş bir coğrafi alanı kapsayan Büyük Türkiye ile Yeni Yeniden Ergenekondan Çıkış serüvenimiz gerçekleşecektir. 

Diğer  taraftan S400 ve Patriot Hava Savunma sistemlerinden daha gelişmiş bir teknoloji ile üretilen "HİSAR U" Milli Hava Savunma sistemimizdir. Daha önce 20 km İrtifaya sahip HİSAR O'yu İdlibde başarılı bir şekilde test ettik. Yine elektronik harp sistemleriyle özellikle KORAL sinyal kesici sistemimizle Rus Radar sistemlerini kör etmeyi başarmıştık. 

TSK'nın envanterisine girecek olan; "Hisar" Grubu projelerin en gelişmişi ve en etkilisi olan Yüksek irtifa "Hisar-U" Füze Sistemi'nin ilk prototibi 2021'de tamamlanacak olmasıdır. 120 ile 130 km menzilli Hisar-U Füzesi, kızıl ötesi görüntüleme sistemi ile 450 kilometre uzaktakı hedefe kilitlenebilecek. TÜBİTAK SAGE'nin destek verdiği sistemin seri üretimine çok yakın zamanda geçilecek olmasıdır. 

Diğer konu ise F35 savaş uçaklarının yerini alacak ve manevra kabiliyeti F35 den daha iyi olan TFX Yeni Nesil savaş uçağımızdır. TSK'nın hava savunma sistemine belirlenen tarihten daha kısa sürede eklenecek olacağıdır. Aynı zamanda insansız hava araçlarımızla; İHA, SİHA ve TİHA ile bu alanda kendimizi kanıtlamış olduğumuzdur. 

Göründüğü gibi Nükleer güçe sahip tek İslam ülkesi olan kardeşimiz Pakistan ile beraber, "Hisar U" hava savunma sistemi ve TFX Yeni Nesil savaş uçağımızla dışa bağımlı bir savunma sanayimizden bağımsız, güçlü ve milli savunma sanayimize geçtiğimizdir. 

Yukarda kısaca değindiğim hususlar doğrultusunda ABD'nin almış olduğu 5 maddelik yaptırım kararı hiç bir şey ifade etmediği gibi tam tersine TL'nin ticaret akışımızı aksatmamak kaydıyla değerleneceğini görmektedir. 

ABD şunu unutmamalı Türkiye sadece Malatya'daki Kürecik üssünü ABD'ye kapatması deyim yerindeyse ABD'nin elini, kokulu bölgede bağlaya yetecektir. Bu hususta ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki üsleri olmadan bölgede hiç bir şekilde etkin bir gücü olmadığı görülmektedir. 

Artık tüm dünya bilmeliki doğuda kurulan TURAN Ordusuna sahip, Yeni Nesil Teknolojik donanımları ile Milli Savunma Sanayisi ve Nükleer güce sahip bir kardeşi olan Türkiye Cumhuriyeti vardır. 

Adalet nizamını hasas terazi ile inşaa ederek mazlumun hakkını teslim edip, zalime gözdağı olcak tek devlet Türkiye Cumhuriyeti olacaktır.. 

Bugün F35 i vermek istemeyenler yarın ülkelerinin tapusunu Türkiye Cumhuriyetine vermeyi kabul edeceklerdir. Bu açıklamama ilerki yazılarımda daha kapsamlı biçimde değineceğim. 

Yeni düzenle gelen, dünyanın parlayan yıldızı ve global gücü TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir.. 

(Maksûd-i)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.