Maksûd-i

Maksûd-i

Maksûd-i

ŞU HAVUZ MESELESİNİN ASLI!

23 Kasım 2020 - 01:01

OLİMPİK YÜZME HAVUZUNUN  ASLI

Şanlıurfa'nın manevi büyüklerinden olan bir Allah dostu.. 

Şeyh Abdulselam el Haznevi'nin (k.s.) ilim ve irfan üzerine yaptırdığı ve halen inşaat aşamasında olan Haznevi Medresesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleme amacıyla gittiği ve tevafuken orada bulunan Eyyubiye AK Parti Belediye Başkanı sayın Mehmet Kuş'unda Olimpik Havuz Çalışmaları için aynı mevkide çalışmaları yerinde görmek için orada bulunduğu sırada çekilen bir fotoğrafı aklı zalim olan birileri tarafından Şeyh Olimpik Yüzme Havuzu temelini attı gibi absürt bir haberle karalama ve manevi değerlere aşalama kampanyası yürütmeleri bu milletin dini değerleriyle alay etmekten ve zarar vermekten başka bir şey değildir.. 

Şanlıurfa'da 2006 yılından buyana manevi yönde halkı irşad eden ve hatta bir çok kan davalarını sulh ile sonuçlandıran bir Allah dostuna yapılan hatsiz saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. 

Haznevi Ekol'ünün sadece Allah rızası doğrultusunda hiç bir menfi çıkar gözetmeksizin İnsanları ahlaki, edep ve manevi yönden İnsan-ı Kamil yönünde evrensel ilke ve değerlere sahip Humanist bir birey halinde sadece niyetin Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu anlatmak, kavratmak  ve içselleştirmek olduğu aşikardır.. 

Şeyh Alaaddin el Haznevi (k.s.) Peygamber aşağı bir Arif-i Billahi idi. Onu görenler ve sohbetinde bulunanlar Peygamber Efendimiz'in (asv) o manevi esintisini hisseder ve nefs-i emmarelerini dizginleyerek mutmain bir insan olabilme idrakine kapılırlardı.. Böyle büyüklerin sözleri hilim ve mana yüklü sırlarla dolu olan nice Asl-ı Kemhare gönülleri mücevher eylemiştir.. 

Şeyh Abdulselam el Haznevi (k.s.) gayesi ise sadece Allah'ın rızasını kazanarak ve insanlarıda "ilahi ente maksudî, rîdake matlubi" doğrultusunda kalbin letaiflerine dokunarak kalp deki muzır hastalıkları aşk ve muhabbetle bir doktur titizliğinde tedavi etmesidir.. 

İnsan-ı Kamil olabilmek için öncelikle kalpte hasıl olan kin, nefret, haset, gurur, ucub vb. hasletlerden kalbi arındırıp, yerine aşk, muhabbet, uhuvvet, kendi nefsini insanların nefsine tercih eden, biz olma duygusunun ötesinde bizi var edende kendimizi bulma gibi güzel insancıl değer ve nimetleri kalbe bir kuyumcu titizliğiyle işlemek gerektiğini bizlere anlatan Şeyh Efendi'ye (k.s) saygı duymak insan olmanın gerekliliği olduğunu düşünüyorum.. 

Velhasıl; bir haberi çarpıtmak şeytana hizmet olduğunu hatırlatır, işin aslını bilmeden haber üzerinden yorum yapmağın doğru olmadığı ve hatta kul hakkına girildiğini belirtirim.. 

"Yek nazar eylerse arif-i billahi asl'ı kemhareyi mücevher eyler"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.