Maksûd-i

Maksûd-i

Maksûd-i

ÜÇ BAŞLI BLOKLAŞMAYA DOĞRU!

30 Ağustos 2021 - 00:14

ÜÇ BAŞLI BLOKLAŞMAYA DOĞRU! 

Daha önce kaleme aldığım "Doğu da Bizim, Batı da Bizim", "Yeni Küresel Aktör" ve "İran - ABD Savaşına Doğru" yazılarımın ara satırlarında dünyanın derin bloklaşmalara doğru gittiğine değinmiştim.. 

Bu yazımda açık bir şekilde "Dünyanın Üç Başlı Bloklaşmaya Doğru" gittiğine değineceğim. 

Bu bloklaşmaların başını çeken üç süper güçten ve onların müttefiklerinden bahsetmeye çalışacağım. 

ABD, Rusya ve Türkiye dünyayı üç süper gücün yöneteceği ve alacakları karar ile Suriye merkezli aynı zamanda İran'ı da içerisine alan büyük savaşa doğru gittiğini açık bir şekilde söylebilirim. Belki üçüncü dünya savaşı kapıda diyebiliriz. 

Öncelikle bu bloklaşmaların içersinde yer alan diğer ülkeleri ve hangi bloklaşmalar da yer alacaklarına değineceğim. Aynı zamanda arayış içersinde olan ülkelere ve belki dördüncü bir bloklaşma olma olasılığını ele alacağım. 

Birinci bloklaşma ABD önderliğinde olacaktır. Bu bloklaşmada İngiltere, İsrail, Almanya, Güney Kore, Japonya, Hindistan, Avusturyalya, Kanada, Yeni Zellanda, Yunanistan, Norveç, Belçika, Hollanda ve Danimarka yer almaktadır. 

İkinci bloklaşmada Rusya önderliğinde olacaktır. Bu bloklaşmada da Çin, İran, Suriye, Ermenistan ve Kuzey Kore yer almaktadır. 

Üçüncü bloklaşmada ise Türkiye önderliğinde olacaktır. Bu bloklaşmada Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Macaristan, Mekadonya, Bosna Hersek, Kosova, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Yemen, Pakistan, Afganistan, Libya ve Ukrayna yer alacaktır. 

Aynı zamanda şimdilik arayış içerisinde olan Fransa ve İtalya'nın hangi bloklaşmaya dahil olacağı belirsizliği sürmektedir. Buna ek olarak İspanya ve Mısır'ın, Türkiye'nin olduğu bloklaşmaya doğru kayabileceğini söyleye bilirim. 

Özellikle İspanya'nın son zamanlarda Türkiye'yi AB'ne karşı destekleyici tutumunu göz önüne alabiliriz..

(Maksûd-i İslam)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.