Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

O PARA NEREDE!

01 Ağustos 2023 - 18:43 - Güncelleme: 02 Ağustos 2023 - 00:36

Okumanın, A-B-İ harflerini bir araya getirip bunu ABİ diye kelimeye dökmekten ibaret görmek gibi garip bir ruh halindeyiz. Gerçi okuma yazmayı bu denli basit bir denkleme indirgediğimizde bile okuma yazma oranında 81 il içinde sondan 81. ildir memleketim. 

Hal böyle iken her twitim, her makalem sonrası bir de yazdığım her kelimeyi TDK ve sokak jargonu ile çevirip anlatmak artık epey yordu beni. 

Tabi bir de herkesin görmek istediği gibi baktığı, duymak istediği gibi duyduğu, anlamak istediği gibi okuduğu oldukça çarpık bir süreci yaşıyoruz. 

O PARA NERDE? 

Sosyal medyada beni takip edenler son birkaç gündür genel seçimlerde Şanlıurfa Ak Parti İl başkanlığında SKM hesabı yerine iddiaya göre Parti ile uzaktan yakından alakası olmayan bir gencin İBAN'ına yatırılan paranın nerede, nasıl kullanıldığı ve neden o hesaba yatırıldığını sorduğumu biliyorlar. 

Aslında ilkokul çağındaki bir çocuğun anlayacağı kadar basit cümlelerle soruyorum:

1- Aralarında 500'er bin lira gibi hatırı sayılır parayı veren Milletvekillerinde bulunduğu paralar neden bu gencin hesabına yatırıldı? 

2- BŞ ve 3 merkez ilçeleri TV, yazılı ve görsel tüm yerel ulusal medyanın ücretlerini, yani giderlerinin yanı sıra bilboard, afiş, yeme içme, yakıt ve işçilik, araç kiralama giderlerini karşıladığına göre o gencin hesabına yatırılan paralar nerede? 

3- BŞ ve üç merkez ilçe belediyesi bu giderleri karşıladıkları yetmezmiş gibi mesela sadece BŞ Belediyesi'nin 6.000.000 + 1.250.000 lirayı da SKM'ye gönderdiği iddia ediliyor. 

Kuvvetle muhtemeldir ki Ak Parti genel merkezi de bir miktar nakit göndermiştir ve tüm bu paralar tanıtım amaçlıdır. O halde o paralar nerede? 

4- Peki, neden o parayı soruyorum? Çünkü ortada veya izahı olmayan o parada bir gazeteci olarak benim de hakkım var arkadaşlar. 

Buraya kadar anlaşıldı değil mi? Peki, bu soruya cevap vermek bu kadar mı zor? 

Veya bu paylaşımlarımın hangisinde bir bireyi direk hırsızlık veya yolsuzluk ile suçlamak var? 

Hepimiz biliyoruz ki, suçlular gerçekler karşısında verecekleri cevap bulamayınca ya tehdide, ya hakarete ya yargı üzerinden baskıya başlarlar veya dün bana yapıldığı gibi fake sosyal medya hesapları üzerinden iftira ve hakarete başvururlar. 

TÜZÜK DELİNDİ Mİ? 

Malum Ak Parti Şanlıurfa il başkanını belirleme sürecindeyiz. Belki de ben bu makaleyi kaleme alırken yeni başkan açıklanacak. 

İsterseniz gelin biz sürece nasıl gelindi bir bakalım: Malum, önceki başkan Kırıkçı "Ben ağayım, ben paşayım. Bu şehrin yeni abisi benim" Cakalarında ve Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçişini kast ederek "Birini gönderdim, sıra diğerinde..." Sözleri ile gövde göstersinde bulunurken bir de baktık benim 1.5 yıldır "kasetle gelen kasetle gider..." İddiam gerçekleşti ve pırrrr uçtu. 

O sırada Sn. Ali Delioğlu Ak Parti İl başkanlığı yönetim kurulundan istifa etmiş milletvekilliğine başvuruda bulunmuştu. Ak Parti tüzüğüne göre yönetimden istifa eden bir kişiye vekalet dahi verilemez diyor ama ne hikmet ise Sn. Delioğlu'na tüzüğe aykırı olmasına rağmen verildi. 

Aradan zaman geçti ve Urfa gibi görevi vekaleten sürdüren illerin 3'ünde asalet verilirken Urfa'da adaylık başvurusu istendi. Pazar günü de temayül yoklaması yapıldı ki evlere şenlik. 

İddiaya göre yönetim ve teşkilatta olmayan hatta o gün il dışında olan isimler bile oy kullanılmış gibi gösterildi. 

Ben de bir Urfalı olarak "oralarda neler oluyor?" Sorusunu sordum. 

Tüm bunlara cevap veremeyenler trol ve fake sayfalar ile şahsıma ağır hakaretlerde bulunmaya ve saldırmaya başladılar. 

1- Paran mı az geldi? Demiş itoğlu itin biri. Ben de diyorum ki, azıcık haysiyetin, namusun varsa ispat edeceksin para aldığımı. Ki and olsun seni bulacağım ve sahibinle birlikte etek giydireceğim. 

2- Beni vuracakmış! Beni vurmaya cesaretin varsa karının etekleri altına saklanır gibi çakma isimlerle değil gerçek isminle karşıma çıkta göreyim. 

3- Sana ne bu paradan? Demiş. Ortadan olmayan para tanıtım parası arkadaş. Yani yerel ve ulusal basına dağıtılması gereken para. Elbette benim de hakkım var onda. 

Bu şehirde bazı siyasilere yakın isimlere yüz binler aktarılırken hak edenlere verilmemesine karşı savaşmaya devam edeceğim. 

Velhasıl, benim başta Ali Delioğlu olmak üzere hiç bir birey ile sorunum olmadığı gibi Ali Bey ve kimseyi de herhangi bir şey ile suçlamadım.

Sadece soruyorum. O para nerede ve neden o gencin hesabına yatırıldı? 

En önemlisi beni vuracak o yiğit karısının etekleri altından çıksın karşıma gelsin zira o çıkmaz ise ben onun olduğu yere gitmek zorunda kalırım bu da hiç hoş olmaz. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.