Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

FAKIBABA ÇIKARMASI VE HDP'NİN BÜYÜK HAMLESİ!

26 Temmuz 2022 - 13:39 - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 - 14:24

FAKIBABA ÇIKARMASI VE DEĞİŞECEK DENGELER!

Günden güne artan cinayetler, intiharlar, büyüyen işsizlik ordusu, enerji ve su sorunu, toprakla bağları kopma noktasına gelen çiftçilerin durumu, bir türlü rayına oturamayan OSB, yerlerde sürünen eğitim, zaten çağın gerisinde kalmış; üzerine sağlık çalışanlarına saldırının ağır etkileri ile çöken sağlık, fuhuş, tefecilik derken tam bir karanlık ilişkiler ve kaosun şehrine döndü Şanlıurfa...

Özellike küresel çapta dünya ekonomisini keskin hamlelerle baltalayan coronavirüs pandemisi elbette ülkemiz ve doğal olarak Şanlıurfa ekonomisinede ağır hasar vermiş durumda. Yine günden güne artan fuhuş, fuhuşa ve tefeciliğe, torpile, nepotizme paralel olarak derin ahlak çöküntüsünün orta yerinde can çekişmekte Şanlıurfa.

Şanlıurfa'nın bazı iktidar eski yeni teşkilat, belediye il başkan ve başkan yardımcıları ortak yayın organı kuran, eşini, oğlunu, kızını yetmedi sevgilisini bile belediye basın birimine işe aldıran, sözde tanıtımlardan hatta ihale komisyonlarından yüzbinlerce komisyon alan...
Bütün anlayışını Ak Parti'nin iç muhalefet çekişmesinde rakiplerin birbirlerini bel altı ve alçakça algı operasyonlarına yataklık ederek para kazanmak üzerine kurgulamış...

Bildiğiniz şantajc cahil, zavallı bir anlayışla yayın yapan basını nedeniyle kara bir deliğin baş döndüren uçurumuna yuvarlandığımızın farkında olmayan 2.3 milyonluk bir nüfus var karşımızda...

Biliyorum, çok ağır ve karanlık bir tablo koydum önünüze ama kabul edin veya etmeyin, gerçeğimiz budur...

Peki, bütün bu olumsuzluklar içerisinde zerre umut kırıntısı, yarına dair yaşama sevinci verecek parıltı yok mu; derseniz iğne ile kuyuları kazıya kazıya elde etmeye çalışacağız.

FAKIBABA ÇIKARMASI!

Her ne kadar Şanlıurfa'nın ulusal bazdaki kültürel imajını ve çağdaş eviyesini yerlere atan milyonlarca etkileşimle capslik olan:

-Baba sen nerdesen, vay baba sen hoş geldiii!
komedyası yaşansa da, Fakıbaba'nın Şanlıurfa çıkarması ve adeta meydan okuması Şanlıurfa gündemini sarsarak ülke gündemine girmesine vesile oldu.
Peki, adeta gittiği her takıma yeniden hayat veren Jose Morinho veya Şampiyonlar ligini henüz kaanamamış olsa da Manchaster Cty'ye çağ atlayan Guardiola misali ne dedi Fakıbaba?

Gerçek futbol arenasında son birkaç yıldır 2. ligde ki normalde 3. ligdir; düşmekten son anlarda kurtulan Şanlıurfaspor misali iç çekişmelerle amatör kümeye doğru sürüklenen Şanlıurfa siyaset takımının tanımını masaya koydu.

Takımın beyni yok dedi...
Kaptanı, ruhu, golcüsü, kanatları yok...
Galatasaray misali, çapa görevini yapıp karşıdan gelecek atakları silip süpürecek, aynı zamanda takım arkadaşlarına siyasi anlamda sinerji yaratacak paslar dağıtacak 6 numaranın olmadığının üstüne bastı.

Aslında verdiği en belirgin mesaj: Takım şampiyon olabilecek kadroya sahip ama bazı iç mihraklar yüzünden ilk 11'de oynaması gereken gerçek isimler kadroya giremiyor veya engelleniyor diyerek net bir mesaj verdi.

Beni ve diğer Fakıbabaları engellemek isteyenler var sözü ile de pek kimsenin cesaret edemeyeceği bir meydan okumayla Şanlıurfa halkına çağrıda bulundu.
Bu meydan okuma Şanlıurfa kamuoyunda doğru şekilde yerini buldu mu, zamanla göreceğiz ama bakalım Fakıbaba haklı mı, haksız mı?

Fakıbaba'nın özellikle Ak Parti Şanlıurfa takımında kaptan eksikliğine vurgu yapması dikkat çekiciydi. Siyasi dilde ağabey, lider yok dedi. Peki, Şanlıurfa siyasetinde son bir yıldır bu vazifeye soyunduğunu açıkça ilan eden, öte yandan seçmenle doğrudan ilişkis kopmuş, millete tepeden bakan, burnundan kıl aldırmayan isim kim; elbette Ak Parti il başkanı Abdurrahman Kırıkçı...

Birkaç seçim öncesine kadar HAS Parti'nin Şanlıurfa 1. sıra milletvekili adayı olan ve bu süreçte Ak Parti ile genel başkanına yönelik ağır eleştirilerin kahramanı Sn. Kırıkçı nasıl oldu, hangi gerekçe ile ağabey benim diyor?

Kaldı ki halkın veya genel merkezin teveccüğü ile değil; önceki il başkanı Bahattin Yıldız'a kurulan alçakça ve belaltı kumpasın sayesinde koltuğa oturmuş bir ismin sadece 1 yıl gibi kısa bir sürede öncelikle en yakın arkadaşı ve an itibari ile teşkilatında başkan yardımcısı olan şahsın bile ağır eleştirilerine maruz kalan, meşhur ucube petrol arazisi meselesine adı bir şekilde karışan; tüm stratejisini BŞ Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e muhalif olmak ve de seçmene tepeden bakmak üzerine kurgulamış bir isim nasıl olur da Şanlıurfa gibi bir yerde ağabeyliğe soyundu?
Mesela Sn. Kırıkçı'nın şahsının kaç kemik oyu olabilir ki?

Olaya bir de şöyle ulusal bazda yankıları ile baktığımızda kardeşini atadığı haberleri ile ülke gündemine giren bir isim gelecek ve tüm partiler için zorlu geçmeye aday kritik seçimde hangi yönüyle liderlik yapacak?

Gitti gidiyor denilen Sn. Kırıkçı'nın ağabey olmadığı, hiçbir zaman da olmayacağını zaten biliyoruz...
Peki, Fakıbabanın takım olamıyoruz eleştirisinde haklılık payı nedir?
Baştan söyleyeyim haklı...

Başta mevcut mlletvekilleri olmak üzere; il ve ilçe teşkilatı, Ak Parti kökenli bürokratları ve hatta belediyelerinde yaşanan çekişme nedeniyle Ak Parti'nin muhalefetin veya düşmanların saldırılarına ihtyacı kalmamıştır zira partiye en büyük zararı yine Ak Partililer vermektedirler.

Şimdiye kadar en az 3 mevcut milletveikilinin 
-Seçimde listeyi ben belirleyeceğim! İddiasıyla seçim çalışmasına başladıkları duyumlarını alıyorum. Üçünü toplasam 10 oy çıkarmayacakları gerçeği de masada duruyor. Ki zaten Şanlıurfa zaten bu yüzden yani 20 yıldır bir iki isim hariç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarıyla meclise giden ama hiçbir şey üretmeyenler yüzünden kaybetmedi mi?
Türkiye genelinde Ak Parti genel merkezine birbirlerini şikaye etme rekoru maalesef Şanlıurfa'nın elinde!

Hizmet yok...
Vizyon sıfır...
Nepotizm rekor düzeyde...
İlçeler bazı vekil ve belediye başkanlarının ve il, ilçe teşkilatından şahısların akrabalarının makam cennetine dönüşmüş...

Sonuç mu; Fakıbaba'nın meydan okuması, Ak Parti'nin Şanlıurfa'da hızla oy kaybına karşı yapılan son müdaheledir.

Efendim, Fakıbaba M. Kasım Gülpınar'ı öne çıkarıyor muş...
Yahu, bundan daha doğru ne olabilir ki?

Bırakın Fakıbabayı, sen, ben, biz: Yani herhangi bir isme verilse bu şans; genel ve yerel seçimde Şanlıurfa halkının sorgusuz, sualsiz ağabey olmalı ve anca o şehri toparlar diyebileceği kaç isim var Gülpınar'dan çok daha etkili olacak?

HDP DENGELERİ ALLAK BULLAK EDECEK!

Fakıbaba Ak Parti ve Şanlıurfa gündemini sarsarken öte yandan aldığım duyumlar HDP'nin genel seçimde 1. sıraya koymayı düşündüğü isme dair ciddi iddialar oldu.

Eğer doğru ise size açıkça söylemeleyim ki; HDP minimum 6 milletvekili çıkarır zira Ak Parti Şanlıurfa'da bazı Ak Partililer tarafından bu kadar hırpalanmış ve dağılmışken, DEVA ve Gelecek beklenen çıkışı yapmamış, CHP kritik Cidir hamlesi ile yara almışken inanın dengeler allak bullak olur. Çünkü HDP'nin olası bu hamlesi içinde vicdan, adalet barındıran ve siyaset üstü bir hamle olacaktır.

İyi Parti'nin de güçlü 2 aday ile vekil çıkarma şansı yüksektir. 1'i garanti 2'yi zorlayacaktır. Bu durumda HDP 6 + İP 2 = 8. Geriye 6 vekil kalır ki MHP ve CHP'nin Cidir'e vefasızlığı nedeniyle zor ama  1'er vekil koruyacaklarını hesaplarsak Ak Parti'nin elinde sadece 4 kontenjan kalır ve bu çok ağır bir darbe olacaktır.

Bu ağır yarayı almamanın görünen en büyük çıkış yolu ise M. Kasım Gülpınar'ın liderliği ve Fakıbaba başta olmak üzere tüm Ak Partililerin etrafında birleşmesi, halkla bütünleşmeleri olacaktır.

Elbette seçimler öncesi Şanlıurfa il teşkilatı ve bazı ilçelerinde yapılması şart olan değişimler, aday listesinde yer alacakların titizlikle belirlenmesi de seçim rüzgarını yeniden Ak Parti'ye çevirmesi anlamında önemli faktörler olacaktır.

Değerlendirmemiz devam edecek...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.