Ekrem Arpak

Ekrem Arpak

EKREM-CE

CANPOLAT NEREYE GİDİYOR?

26 Ocak 2023 - 21:15

Hangi iş kolunda, branşta ve meslek gurubunda olursa olsun; kendini daima geliştiren, çağa göre revize eden insanları severim ve bugün de böyle bir isme dair düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. 

Türkiye'de siyaset yapmak zor ama birbirlerini hafif tartan bozuk terazileri ile ün yapan Şanlıurfa'da çok daha zordur. 

Dünya ve Türkiye standartlarının üzerindeki nüfus artış oranına paralel olarak işsizliğin, yoksulluğun tavan yaptığı ve pek tabi bir türlü vizyon sahibi, dürüst, çağdaş siyasetçi yetişmiyor olması ile Şanlıurfa'da farklı olmak kolay değil. 

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ı neden takdir ettiğimi elbette izah edeceğim ama evvelinde onu farklı yere koymama sebep bazı gerçeklerimizi de izah etmem gerekiyor. 

Fedodalitenin, cehaletin, para babalarının, rant kavgasının ve nepotizmin liyakatı katlettiği, basınından tutun da, siyasetine, ticaretine, brokrasisi, STK'sı, resmi kurum ve kuruluşlarına kadar tıkanma noktasına gelmiş, can çekişen şehirde başarılı olmak kolay değil. 

Hele de saydığım resmi veya özel kurumların yanı sıra özel hayatımız ve kültürel yaşamımızın kin, nefret üzerine kurgulandığı, doğruluğun adeta suç olarak görüldüğü bir zaman diliminde ayakta durmak çok ama çok zor artık. 

Mehmet Canpolat'ın avukatı değilim. Bu satırlar arasında sizlere mühteşem, dört dörtlük bir insan figürü karalamaya hiç niyetim yok. 

Hatta meselenin Canpolat güzellemesi yapmak olmadığını anlatabilmek için önce kendisine dair eleştrilerimi kaleme alacağım. 

Zorlu bir aday adaylığı süreci sonrası Haliliye Belediye Başkan adayı olmuş, seçildikten sonra da bence hayli başarılı işlere imza atmış Canpolat'ın hala yanlış bazı insan ilişkileri olduğu gerçeğini görüyorum. 

Eminim ki, gelecek kariyer planlamasında kendisine zerre katkı yapmayacak bazı eski milletvekilleri ile gereksiz ve abartılı ilişkisinin kendisine zarar verdiğini de görmüyor değilim. 

Bunun yanı sıra, neredeyse tüm Şanlıurfa yerel basının güçlü desteğini almış olmasına rağmen içlerinden bir iki tanesi ile işçi kontenjanı, ihaleden komisyon verdiğine varan iddiaların kariyer planlamasına ciddi sekte vuracağını kendisine de iletmişliğim vardır ancak tüm bunlar Mehmet Canpolat'ın seçildiği günden beridir yaşadığı ve bence çok değerli olan değişim ve Haliliye Belediye Başkanı olarak elde ettiği başarıyı değiştirmez görmezden de gelemeyiz. 

Belki birileri için bir şey ifade etmeyebilir ama başta Göbeklitepe Gastronomi Merkezi, spordaki başarılar, kırsalda ciddi manada gelişen yol ağı, yaşlı ve yoksul ailelere verilen büyük hizmetler, sosyal belediyecilik anlamında çağ atlanacak derecedeki hizmetler Canpolat'ı bugün farklı ve dünden çok daha değerli kılar. 

Sürdürmekte olduğu Belediye başkanlığı görevini daha çağdaş ve düzgün yapmak adına aldığını bildiğim yabancı dil, diksiyon eğitimi ne kadar önemli ise, her geçen gün daha da artan nezaketli, samimi duruşu da onu ön plana çıkaran özelliklerden birkaçı. 

Kurtlar demeyeceğim zira kendini kurt sanan ama köylü kurnazı, sinsi, çıkarcı siyasiler sofrasında her gün kendini daha da geliştiren Canpolat'ın yarınlarda bu şehrin siyasetinin önemli mihenk taşlarından birisi olması beni şaşırtmaz zira gösterdiği çaba da bunu gösteriyor ama aynı Canpolat'ın kendi adına kronik hatalar haline gelen bazı ilişkilerini artık gözden geçirmesi de lazım diye düşünüyorum. 

Yiğidi öldür hakkını yeme demiş büyüklerimiz. Mehmet Canpolat henüz Urfa siyaseti için YİĞİT diye tabir edeceğimiz konumda değil elbette. Dolayısı ile mecazen öldürecek kadar eleştirme noktasında da değil ama onun başkanlığında Haliliye'de gerçekleşen ve de saygı duyulacak değişimi görmemek haksızlık olurdu. 

Yine yetmişi deviren ama doymayan bazı dinazor siyasiler arasında gençliği Canpolat'ın en büyük artılarından birisi. Bu gençlik enerjisini halka hizmet anlamında pozitif noktaya taşıdığında ben gelecekte çok daha etkin ve lokal değil ulusal boyutta güçlü bir siyasi figür olacağına inanıyorum. 

Ve gelelim makalenin başlığına cevabıma. Mehmet Canpolat şimdiye kadar gösterdiği başarı ve değişim ile zirveye doğru hızla adım atmaktadır ancak kronikleşen bazı ilişkilerinde ısrar etmesi onun bu saygı duyulacak başarısını gölgeleyeceği gibi zirvenin uzağında kalma ihtimalini güçlendirir. 

Haliliye merkez ve kırsalında yaşanan hizmet akışı ve değişimi gözlemliyor ve Canpolat'ı kalben takdir ediyorum. 

Umarım bu genç kardeşimiz gelecekte gurur duyacağımız idol isimlerden birisi olur, biz de daha büyük başarılarını gururla kaleme alırız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.