Sefalete karşı meydana indiler!

Bursalılar, zamlara ve yoksulluğa karşı bugün Kent Meydanı’na indi. İktidara yapılan seslenişte, alım gücü her geçen gün düşen ülkede, barınma, beslenme, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta güçlük çekildiği dile getirildi.

Sefalete karşı meydana indiler!
Editör: Arpak Medya
17 Aralık 2023 - 20:01

Bursalılar, zamlara ve yoksulluğa karşı bugün Kent Meydanı’na indi. İktidara yapılan seslenişte, alım gücü her geçen gün düşen ülkede, barınma, beslenme, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta güçlük çekildiği dile getiri

Bursa Demokrasi Güçleri, zamlara ve yoksulluğa karşı Kent Meydanında 'Büyük Bursa Buluşması' düzenledi.

Bursa Demokrasi Güçleri'nin zamlara ve yoksulluğa karşı düzenlediği buluşmada Bursalılar iktidara, "Sadece hayatta kalabilmek için çalışıyor ve aldığımız bütün parayı kiraya, markete, okula, otobüse veriyoruz. Yoksulluk sınırının da açlık sınırının da altında sefalete mahkum yaşıyoruz" diye seslendi.image small

"YOKSULLUKLA MÜCADELEYE DAHA FAZLA PAY AYRILMALI"

Açıklamanın devamında, "Herkese gelir getirici bir iş, parasız eğitim, barınma, beslenme ve sağlık hakkı vazgeçilmez temel haklar olarak kabul edilmeli, 2024 bütçesinde savaşa ve sermayedarlara değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere, eğitime, sağlığa, barınmaya, yoksullukla mücadeleye daha fazla pay ayrılmalıdır. Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlanmalı ve net ödenmelidir. Sendikasız, sigortasız, düzensiz çalışma biçimleri terk edilmelidir. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. Elektrik, su, doğalgaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulmalıdır" denildi.

image small

"GIDA DA KDV SIFIRLANMALI"

Hayat pahalılığına dikkat çekilen açıklamaya, "Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlanmalıdır. Gelir dağılımında adalet, vergide adalet sağlanmalıdır. Konut, kira ve barınma sorunu gerçek anlamda bir kriz halini almıştır. Sosyal devlet anlayışı ile kira desteği verilmesini ve barınma sorununa çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Ama artık yeter! Bu zamlarla yaşanmaz" sözleriyle son verildi.

KAYNAK. SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.