Cüce mi yoksa bir çocuk mu? İşte tüm gerçekler!

Tüm dünya yıllardır devam eden bu davayı konuşuyor. Natalia Grace evlat edinildiği aile tarafından aslında çocuk kılığına girmiş bir cüce olmakla ve ailesini öldürmeye çalışmakla suçlanmıştı. Ancak Ukraynalı yetimin gerçek hikayesi ortaya çıktı...

Cüce mi yoksa bir çocuk mu? İşte tüm gerçekler!
Editör: Arpak Medya
04 Ocak 2024 - 20:18

Geçtiğimiz aylarda Kristine ve Michael Barnett'ın hikayesi basında genişçe yer bulmuştu. Barnett çiftinin iddialarına göre evlat edindikleri Ukraynalı Natalia Grace, aslında bir cüceydi ve çocuk kılığına girmişti. Hatta Barnettlara göre; Natalia onları öldürmeye bile çalışmıştı.

Ancak Natalia Grace'in hikayesi bir süredir dizi halinde veriliyor. Ve DNA testi sonuçları da aslında Grace'in yaşı konusunda yalan söylemediğini ortaya çıkardı.

DNA TESTİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

DNA testi sonuçları, 14 yıl önce evlat edinilen Natalia Grace'in şu anda 22 yaşına yakın olduğunu ve evlat edinildiğinde 10 yaşının altında olduğunu gösteriyor.

Oysa Grace'i evlat edinen ebeveynleri Michael ve Kristine Barnett, onu 14 yıl önce evlat edindiklerinde onun 20'li yaşlarında, altı yaşında bir çocuk gibi davranan cinayet eğilimli bir yetişkin olduğunu iddia etmişti. Grace, kendisini konu alan dizinin pazartesi günkü bölümünde gözyaşlarına boğulurken şunları söyledi: "Bu küçük kağıt parçası, Barnettların söylediği her yalanı çöpe atıyor. Bu çok büyük. Çünkü kelimenin tam anlamıyla iki kişi 13 yıldır kendilerini yırtıyor ve bir çocuğun hayatını mahvettiler. Beni büyük bir canavar olarak resmettiler, oysa gerçekte onlardı.”

Spondiloepifizyal displazi konjenita adı verilen nadir bir cücelik türüne sahip olan Grace, "Bu sadece yaşım hakkında yalan söylemediğimi de kanıtlıyor" diye ekledi.

DNA testinin sonuçları da Grace'in kendisini evlat edinen ebeveynleri tarafından Kanada'da terk edildiğinde sadece 9 yaşında olduğunu doğruladı.

YAŞINI DEĞİŞTİRMİŞLER

Her şey aslında Nisan 2010'da başladı. Grace, Barnettlar tarafından evlat edinildikten iki yıl sonra çift, Ohio'daki Marion County Veraset Mahkemesi'ne, kızın doğum yılını yasal olarak 2003'ten 1989'a değiştirmesi için dilekçe verdi, bu da kabul edildi. Daha sonra da biyolojik çocuklarıyla birlikte en büyük oğullarının üniversiteye başlayacağı Kanada'ya taşındılar.

Barnettler daha önce Grace'i kendilerini duygusal ve fiziksel olarak istismar etmekle ve uyurken Grace'i elinde bir bıçakla bulmakla suçlamıştı. Ayrıca Natalia'nın aile üyelerine yönelik şiddet içeren tehditlerde bulunduğu (Kristine'i zehirlemeye çalışmak da dahil) da iddia edilmişti. Grace tüm bu suçlamaları hep reddetti.

Evlat edinilen kızlarını bir psikiyatri hastanesine gönderdikten sonra Michael ve Kristine Barnett, Natalia'nın gizlice bir yetişkin olduğuna ikna oldu ve Natalia'nın yaşının sekizden 22'ye değiştirilmesi ve doğum yılının 2003'ten 1989'a değiştirilmesi için mahkemeye dilekçe verdiler. Barnett'ler daha sonra Natalia'yı başka bir hastaneye taşıdılar. Bu arada da 2012'de ve ardından da 2013'te ev değiştirdiler. Son olarak da en büyük oğullarının lisansüstü eğitimini desteklemek için Kanada'ya taşınarak ülkeyi terk ettiler. 

ŞİDDET GÖRMÜŞ

Natalia'nın hikayesi, Mayıs 2023'te Investigation Discovery'de yayınlanmaya başladı ve şimdiye kadar Barnett Ailesi'nin bakış açısına odaklandı. Ancak belgesel serisinin bu hafta yayınlanan ikinci bölümünde Natalia hikayeyi kendi açısından anlattı.

Yeni bölümlerde Natalia, üvey annesi Kristine Barnett'in kendisini çocukken taciz ettiğini iddia etti. Belgeselde yer alan Michael Barnett da eski karısının kendisini de manipüle ettiğini söylüyor ve belgesel dizisinde yer almayan Kristine'in Natalia'ya karşı zalimce davrandığını kabul ediyor.

Natalia, Kristine'i birçok kez kendisine biber gazı sıkmakla suçluyor. Natalia, çocukluğunda Kristine'in korkutmak için kendisine biber gazı sıktığını söylüyor. Natalia, Kristine'in kendisine "Yanlış bir şey yaparsan sana biber gazı sıkarım" dediğini anlatıyor.

Michael Barnett, Kristine'den defalarca ayrılmaya çalıştığını söylüyor.

Michael, Natalia'ya "Olağanüstü bir şekilde kontrol edildim, aşağılandım ve tehdit edildim. Beni oluşturan her şey benden koparıldı" dedi.

KEMERLE DÖVÜYORDU

Natalia, ayrıca Kristine'i regl olmadığı halde kendisine zorla tampon uygulamakla suçluyor. Kristine'in kendisini 7 yaşındayken adet görmeye başladığına ikna etmeye çalıştığını söylüyor. Natalia, "Kristine kelimenin tam anlamıyla 'Adet görmeye başladın' dedi ve sonra beni tamponu takmaya zorladı" diye anlatıyor.

Natalia, Kristine'e bunu yapamayacağını ve canının yandığını söylediğini anlatıyor: "Ve bu konuda hiçbir şey söyleyemedim" diyor. "Ben... Ve çok acıttı. Ve korktum."

Natalia ayrıca Kristine'i kendisini düzenli olarak dövmekle de suçluyor: "Bana kemerle vurmaya başladı... Mümkün olan her yere. Hareket etmeye çalıştığımı hatırlıyorum ama bana hareket etmememi söylüyordu ve sonra bana daha sert vuruyordu. Bu insanların beni sevmeleri, benimle ilgilenmeleri gerekiyordu ama yaptıkları tek şey beni incitmekti. Michael tek kelime etmedi, sadece orada oturdu ve olanları izledi."

YAŞLI BİRİYLE RANDEVU AYARLAMAYA ÇALIŞTI

Natalia'nın şoke eden iddiaları bunlarla da sınırlı değil. Kristine'in, kendisi henüz 7 yaşındayken makyaj yaptığını söylüyor: "Makyaj yaparken bana şunları söyledi: 'Bir yetişkin böyle görünür. Bir çocuk makyaj yaptığında palyaçoya benzer.'" 

Kristine'in kendisini büyük göstermeye çalıştığını ve yaşlı bir adamla rndevu ayarlamaya çalıştığını iddia etti: "Kristine ben daha 7 yaşındayken bana bir erkek ayarlamaya çalıştı. Yetişkin bir adamla. Ya adam bana tecavüz ederse?"

Bu arada belgeselde Barnett çiftiyle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkıyor:

Michael ve Kristine Barnet 2014'te ayrılıyor. Michael Barnett, 2013 sonlarında Kanada'dan ayrılıp Indianapolis'e geri dönüyor. Belgesel dizisinde Michael'ın daha sonra yeniden evlendiği de belirtiliyor.

Natalia, Barnettların kendisini mahkemede yeniden yaşlandırması nedeniyle yasal olarak yetişkin olmasına rağmen, engelliliği nedeniyle hâlâ Barnettların bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak sınıflandırılıyordu. Michael Barnett, jüri duruşmasının ardından ihmal suçlamalarından beraat etti. Dava süresince herkes konuşma yasağına tabi oldu. Belgesel dizisinde Natalia, konuşma yasağı kaldırıldıktan sonra Michael'ın konuşmak için kendisine ulaştığını söylüyor. (sözcü)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.