ŞAMPİYON TÜRKİYE'DEN!

Eczacıbaşı Dynavit ile VB arasında oynanan FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finali müthiş heyecana sahne oldu. İki Türk takımının mücadelesinde şampiyonu final seti belirledi.

ŞAMPİYON TÜRKİYE'DEN!
Editör: Arpak Medya
17 Aralık 2023 - 20:07

Eczacıbaşı Dynavit ile VB arasında oynanan FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finali müthiş heyecana sahne oldu. İki Türk takımının mücadelesinde şampiyonu final seti belirledi.

Eczacıbaşı VB finalinde şampiyon final setiyle belli olduFIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde iki Türk ekibi Eczacıbaşı Dynavit ile VB karşı karşıya geldi. Kulüpler Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez iki Türk takımının finalde karşılaştığı ve nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçı Eczacıbaşı Dynavit, final setinde 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan VB, tempolu geçen ilk seti 25-19 önde tamamlayarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette file önünde sarı-siyahlı takıma üstünlük kuran ve 12-4'den geri dönen Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-23 kazanarak skoru 1-1'e getirdi.

Müsabakanın üçüncü seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Eczacıbaşı Dynavit, skor üstünlüğünün birçok kez el değiştirdiği seti 25-23 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin son bölümünde oyuna ağırlığını koyan VB, seti 25-23 üstün bitirerek skoru 2-2'ye getirdi ve karar setine gidildi.

Beşinci ve son seti Boskovic'in etkili oyunuyla 15-9 kazanan Eczacıbaşı Dynavit, karşılaşmayı 3-2 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

TÜRK TAKIMLARININ 8. ŞAMPİYONLUĞU

Türk takımları, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda 8. kez şampiyon oldu.

1991 yılından bu yana Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye, 3 farklı takımla 8 kez şampiyonluğa ulaştı. VB'ın 4 kez ile zirvede yer aldığı organizasyonda Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 kez dünya şampiyonluğu elde etti. 

 

DÜNYA VOLEYBOLUNA TÜRKİYE DAMGASI

2010'dan sonra dünya ve Avrupa voleyboluna adeta damga vuran Türk takımları, böylelikle uluslararası arenada 25. şampiyonluğuna ulaştı. 

Türk takımları, dünyanın en büyüğünün belirlendiği turnuvaya da adeta damga vurdu. Beş farklı ülke takımının şampiyonluk yaşadığı turnuvada Türkiye, 8 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye'yi VB 4, Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı.

Türkiye'yi üçer şampiyonlukla Brezilya ve İtalya takip etti. 

KAYNAK: SÖZC,.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.