Yollar çöktü, onlarca kişi mahsur kaldı!

Birçok ilde etkili olan sağanak hayatı adeta felç etti. Bartın'da sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle sanayi sitesindeki 70 işçi mahsur kaldı. Zonguldak'taysa sel sonrası asfalt yarıldı. Yaşanan felaketlerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye hareket etti.

Yollar çöktü, onlarca kişi mahsur kaldı!
Editör: Arpak Medya
09 Temmuz 2023 - 20:50

Birçok ilde etkili olan sağanak hayatı adeta felç etti. Bartın'da sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle sanayi sitesindeki 70 işçi mahsur kaldı. Zonguldak'taysa sel sonrası asfalt yarıldı. Yaşanan felaketlerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye hareket etti.

Dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli yağışın ardından Bartın-Zonguldak kara yolu Gecen köyü mevkisindeki sanayi sitesi sular altında kaldı.

70 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Sitedeki iş yerlerinde çalışan 70 işçinin kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığınca çalışma başlatıldı.

ÇATIYA ÇIKTILAR

Bazı işçilerin iş yerlerinin çatılarına çıktığı bölgeden tahliye çalışması sürüyor.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AKP Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da çalışmaları takip etti.

BAKAN BÖLGEYE GİDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, etkili olan sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini suların bastığı Bartın ve diğer bölgelerde incelemelerde bulunacak, çalışmaları yerinde takip edecek.

YOLDA ÇÖKÜNTÜLER OLUŞTU

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Örmeci Köyü mevkisinde dere sularının yükselerek asfaltı zorlamasıyla, yolda çöküntüler oluşurken, ekipler çalışma başlattı.

Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

ZONGULDAK-ANKARA KARA YOLUNDA ÇÖKMELER

Zonguldak’ta yaşanan sel nedeniyle Zonguldak-Ankara kara yolunda çökmeler meydana geldi. Güzergahta Zonguldak yönüne ulaşım, Ankara istikametinden sağlanıyor. Yolun geldiği hal, sel şiddetini de gözler önüne serdi.


UÇAKLAR ANKARA’YA İNDİ

Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na inecek yolcu uçakları, yoğun yağış sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Saat 15.15’te Zonguldak-Düsseldorf seferini yapacak olan uçak da rötar yaptı. Uçuşun yarına ertelendiği bildirildi.

DİYARBAKIR’DA DA MAHSUR KALANLAR OLDU

Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Hantepe mahallesi yakınlarından geçen Dicle Nehri’nde su seviyesinin düşük olduğu alanda piknik yapan aralarında çocukların da olduğu 16 kişi, suların yükselmesiyle akşam saatlerinde mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, 16 kişiyi bot yardımıyla güvenli alana çıkardı.

SAKARYA’DA SU TAŞKINLARI YAŞANDI

Sakarya genelini etki altına alan sağanak yağmur, Akyazı ilçesinde de etkili oldu. İlçede dereler taştı; yüksek kesimlerde bazı bölgelerde heyelanlar meydana geldi.

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Devlet Su İşleri (DSİ) Sakarya Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci ile birlikte yağmurdan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Karasu ilçesinde de sağanak ve fırtına etkili oldu. İlçede sahil kıyısında bulunan 4 işletme dalgalar sebebiyle zarar gördü. İşletmelerin önünde bulunan şezlong ve şemsiyeler dalgalara kapıldı.

RİZE’DE DEV KAYA YOLU KAPATTI

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde kent genelinde etkili olan sağanak, Çayeli ilçesine bağlı Gürpınar köyünde heyelana neden oldu.

Yamaçtan kopan toprak ve büyük kaya kütlesi yola düşerek, köy yolunu ulaşıma kapattı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı köy yolunda iş makinesi ile temizlik çalışması başlatıldı. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, dev kayayı iş makinası ile kaldırıp yolu yeniden ulaşıma açtı.

MENGEN-PAZARKÖY YOLU KAPANDI

Bolu’da etkili olan sağanak nedeniyle Mengen ilçesinde dereler taştı. Taşan dereler sebebiyle suyla kaplanan Mengen-Pazarköy karayolunun 14’üncü kilometresi trafiğe kapatıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç da bölgede incelemelerde bulundu.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli girişinde etkili olan sağanak yağmur ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı Tüneli’nin yanından geçen su kanalında yağmur nedeniyle su seviyesi yükseldi.

Kanaldan taşan sular nedeniyle otoyol girişinin yaklaşık 200 metrelik kısmının tek şeridi ulaşıma kapandı. Bölgede etkili olan yağmur nedeniyle ulaşımın yavaşlamasıyla birlikte otoyolun İstanbul yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.

DÜZCE’DE ŞEHİR MERKEZİNDE BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Düzcede etkili olan sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinden geçen Asar Deresinde su seviyesi yükseldi. Suyun yükselmesi, dere kenarında bulunan bazı yolların çökmesine neden oldu.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yolun bir bölümünü trafiğe kapatırken, şehir merkezinin en önemli geçiş köprüsü olan Şaguç Köprüsü de yaya trafiğine kapatıldı.

Öte yandan polis ekipleri megafonlarla sık sık köprü üzerindeki vatandaşları uyararak, köprü ve dere kenarına yaklaşmamalarını istedi. Köprü ve dere kenarında park halindeki araçlar ise çekiciyle kaldırıldı.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.